Zorlu Geçen Normal Doğum Hikayem

Merhaba Mucize Anneler Doğum yapalı 10 gün oldu anca hikayemi yazmaya fırsat bulabildim zorlu geçen doğum hikayem sıcak bir duştan sonra bir hapşırıkla başladı hapşırmamla sicak bir suyun gelmesi bir oldu en başta anlamayamadım altımamı kacirdim yoksa suyummuydu bilemedim ve biraz daha beklemeye baslamadım hafif kasık agrısı oldu ve gecti ancak ıslaklik olmaya devam etti akşamina kontrole gitmeye karar verdik gebelik takibini yaptiğimiz devlet hastahanesine gittik ve muayenede 2 cm acıklık ve su sızıntisi oldugu cıktı. Yatiş yapılması gerektiği söylendi ama ilk zorluk hastahanenin bizi kabul etmemesiyle başladı çünki daha önce 32 haftalıkken kafa ve böbrekte kist süphesi oldugu sistemde vardi ve sonraki kontrollerde süphe yok denilmesine ragmen kimse risk almak istemedi yenidogan yogun bakimda yer yok denilerek göztepeye yönlendirildik buradaki hastahanede kabul etmek istemedi ama baska egitim arastirma hastahanelerindede yer olmadigi söylenince bir cok imza karsiligi hastahaneye kabul edildik hic bir mesuliyet almadiklarina benim rizam olduguna dair bir cok yazi ve imza verdim moralim aşıri derecede bozularak hastahaneye yatisim yapildi defalarca catı muayenesi oldum burada bütün asistanlar ve ardindan doktor catı muayenesi yaptı üzerimde resmen eğitim aldılar bebek büyük dediler 2 cm açıklık artmadiğı ve sancim olmadigi icin suni sancı başladılar saatler sonra 3 cm e cıktı bu sürecte sürekli 2 3 kisi gelip peş peşe devamlı açıklıgı kontrol etti 4 5 cm acılmada kalabalık şekilde doktorlar geldi ve tekrar tekrar kontrol ettiler sürrkli catı muayenesinden ve suni sancıdan duramamaya başladım en son doktorlardan biri suyumu patlattı ıkınmamı söyledi suyu bosalttı suni sancıyı arttırdılar ve beni biraktılar artık cati muayenesi ve suni sanci arttirildiktan sonra sürekli aglamaya bagirmaya basladim tabi cati muayeneleri hic bitmedi sürekli 2 3 kisi gelip kontrol ediyor her ikisi de ücüde yanima verilen asistanlar sürekli egzersiz yaptirmaya ve sonunda cati kontrolü yapmaya devam ettiler 8 cm olana kadar böyle devam etti tabi ben perisan oldum aglamaktan sancidan gücsuz düştüm bir ara sancilarim hafifledide sürekli uyuyup uyuyup sanciyla uyabiyordum hastahaneyi ayaga kaldirdim sanırım dogumu falan bırakıp canımın derdine düstüm sezeryan istedim her gelenden gelenlere artık çatı muayenesi yaptırmak istemiyordum sancidan cok artık cati muayenesi yapmalarindan kaynakli acıyı hissediyordum artık gelen doktorlar asistanlarda gördüki ödem yapmis sismis muayene yapilacak gibi degil uyusturan bir jel gibi birsry kullanmaya basladilar ama ise pek yaramiyordu ben baya herseyden vazgecmistim doktorlarda bunu görünce esimi yanima almak durumunda kaldılar devlet hastahanesinde esim drstekci oldu benle beraber ağladi telefondada yanimdada beni kurtarin perisan ettiler beni desemde cikaramadilar esimi disariya alip bi grup doktor geldi erkek doktor bu kez acilmami arttirmak icin zorladı ilk gebelik oldugu icin zor oldugunu söylediler doktorlar ciktiktan sonra ebeler geldi sürekli nst de bagli sekilde egzersiz yaptirdilar ve drvamli cati kontrolü ettiler ebelerdrn biri kafasini yerlestirdi egzersize devam ettirdi ıkınmamı söyledigindr ıkındım ve ne drdilerse dinledim yaptım ebelerin uğrasi 20 saat suni sancı bitmeyen ardi arkası kesilmeyen çatı muayeneleri sonucu doğurtuldum atılan kesiği yapilan dikisi sonuna kadar hissettim bebegimi kucagima aldim hic bir zaman doğumu düsünmemistim hic bu kadar zor olacagını tahmin etmemistim bu kadar çatı muayenesini bu kadar ellenmeyi bu kadar yıpratilacagımı hic ama hic düsünmemistim hayatımın en zor 20 saati oldu doğururken ölmeyi isteyecegimi hic düsunmemistim Hersey bebegimi kucagima aldigimda neyseki geçti tabi sütum bu sürecte gelmedi bebegim emiyordu ama sütüm yetmiyormus eve geldikten 2 gün sonra sarılığı yükseldi 4 gün yoğun bakımda yatmak zorunda kaldı sürekli emzirmek icin yogun bakim kapisinda bebegimj kucagima almak icin bekledim bu sürecte dikislerim cok kötü oldu kendimden geçtim bebegimi doyuramayıp o halde hastahanede birakmak hayatta en zoruma giden şey oldu o zaman anneliğin nasıl bir sey oldugunu anladım şuan şükür kucağimda ve cok guzel akıllı bir bebek ve bana aşirı duskun bir bebek :blush: gözlerimin icine bakıp beni izleyip gülümsemesine aşık oldum ilk görüste aşka inanmazdim ilk göruste aşk buymus :blush: Allah herkese kolay hayırlı dogumlar versin lohusaligı hayirli olsun

3 Beğeni

Merhaba daha yorumunuzun yarısında bişey sormak istiyorum yenidoğan yer yok diyen hastane kartal lütfi Kırdar mı acaba aynı şeyleri bende yaşadım ve devamını okuyamadan hemen yazmak istedim bi okuyup geliyorum :joy::revolving_hearts:

1 Beğeni

Ben en zorunu ben yaşadım heralde derdim kendime benim hikayemle çok bemziyor hikayeniz ama benim bu kadar sürmemişti altı buçuk saat sürmüştü benimde hiç halim kalmamıştı öyle yorulmuştum ki ıkınamıyordum bile hasta uyumsuz die die modumu da düşürdüler en son artık benim hiç gücümün kalmadığını farkettikşerinde erkek bi doktor tüm gücüyle karnıma baskı yapmıştı da bebeğim öyle doğmuştu dikişlerde ne yaşadığımı hiç anlatmak dile getirmek bile istemiyorum yine çok şükür en azından bebeklerimiz kucağımızda​:smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun kötü bi deneyim yaşatmışlar bende devlete gidiyorum ve ilk gebeliğim şuan 38+3 olduk korkmaya başlıyorum artık çünkü devletin geneli böyle bende benzer şeyleri erken doğum riskinde yaşadım takipli olduğum hastanede yenidoğan da yer yok yatak yok amniyon sıvısı için testimiz yok vs vs diyip ordan oraya sevk edildim ama çok şükür bu haftaya kadar gelebildik. Yaşattıklarını yaşarlar mı acaba diye düşünmüyor değilim hiç birimiz bu muameleyi haketmiyoruz hele de böyle bir dönem de içimizde bir canı doğurmak için savaşırken. Umarım geçmiştir ve daha iyisinizdir kötü bi başlangıçta olsa sağlıkla kavuşmanıza çok sevindim Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah

2 Beğeni

İnşallah kolay geçer Allah yardımcınız olsun​:blossom:

1 Beğeni

Evet lütfi kirdardı cocukta sorun olmamasina ragmen bir sürü sorun varmıs gibi tetkik yaptılar kafasi ve böbreginde sorun yokken sisteme girdikleri için bütün doktorlar kuskuyla yaklasiyor ne görmüsler diye

Yasadiklarini yasarlar umarım lütfi kirdarin kadin dogumunda bir sıkıntı var bi ara randevu vermediler perinatoloji şikayetciydi kadin dogum kısmindan sorun yooken beni 32 haftadan sonra perinatolojiye yollayinca baya sıkintı yapmisti peribatolijideki doktor bir sey anlamiyorlar pasliyorlar diğer bölümlere digerleride işin icinden cıkamiyor
Ben özele güvenmedim drvlette ısrarcı oldum normal dogum taraftariydim acik apandist ameliyatim var sezeryan olma durumu olursa kanama yapıp risk olusturabilecegi icin de egitim arastirma sarttı :laughing: evet uzerimde egitim gorüp iyi içimi dışımi arastirdilar

İnsallah doğumun kolay geçer

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin o saatler bebek kucaga gelince unutuluyor neyseki :blush: ben zaten anlamadım imza verdik diye mi canimizi okudular çözemedim aklimdan gecmedi degil herseyi kabul ederek yatis verdim diye bunlar kadavraya cevirdiler resmen beni diye

Araştırma hastanelerinde öyle maalesef her kes bi kendini deniyor özel hastaneler de fiyatı uçuruyor Allah’ım bebeğini kucağına almak için gün sayan kendi ve bebeğinin sağlığı için endişeye düşen herkese yardımcı olsun

1 Beğeni

Öncelikle çok cookkk geçmiş olsun​:sparkling_heart: dün bende bartholin kistim patladı diye doğumhane bölümünde müdahale edildi ama doğum yapanların o sesleri çığlıkları beni okadar tedirgin edip üzdü ki Rabbim tüm hamilelere doğumda kolaylık versin bı nefeste kurtarsın inşallah o an daha çok iyi anladım kadın olmak çok zor​:pleading_face:🩷

1 Beğeni

Merhaba bende de bartholin kisti var bi süredir ve çok sertleşip ağrımaya başladı randevum bi on gün sonra falan patlıyormu bilmiyordum ne oluyor patlayınca bilgi verirmisiniz lütfen şu an bile öyle ağrıyor ki

1 Beğeni

Benim dün patladi hiç fark etmemişm oturduğum yerden kalktım altım.sirilsiklam kendimi sildim peçete kan doldu doğum başladı sandım hemen acile gittik geri kalanı boşaltıldı çok zor oldu beklemeden gitmem gerekirdi bende bekledim ama sakın canım bekleme doktor bile dedi bunla sen neden kaç gün gezdin acile gelebilirdin dedi sende beklemeden acile git. Hatta doktor ve asistanida kendi aralarında konsurken duydum bu aralar neden sürekli bartholin kisti gelmeye başladı yaaa falan diyorlardı bu aralar herkeste olmaya baslams sanırım dikkat et ama sakın bekleme derim Allah şifa versin sanada🩷

Geçmiş olsun allah şifasını versin iyisiniz şuan değil mi @Ayfer.furkisolmaz @Tomris

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim iyim şuan​:palms_up_together:t2: hatta kist varken çok canım açıyordu oturamyordum bile patladığı an okadsr rahatladim ki yürümede bile anladım rahatladigini şuan daha rahat oturuyorum çok şükür geçti Tomris arkadaşımda sende bekleyipte o acıyı çekme canım.

Bugün oğluma dört ay aşısı yapıldı şu an da da ateşi var bi yandan onunla ilgileniyorum bi yandan benim ağrım var eşim işten izin alamıyor öyle çıkmazdayım ki anlatamam nasıl boşaltıldı acaba çok ağrı oldumu ne kadar sürdü

Yaaa çok üzüldüm Rabbim yavrucaginda şifasını versin inşallah​:palms_up_together:t2: valla benim kendiliğinden pataldigi için yarışı bosalmsti zaten ama kalanı almaları için birde nodüller var dedi doktor sert olunca apse oluyor onu kesip içinden almamz lazm dedi kesti sıktı sürekli sıkti ama cikmadi anlayamadım ne olduğunu o yüzden fazla kurcalamak.istemiyorim dedi takibi yapılır olmadı doğumdan sonra alırız dedi yakarak kapattı orayı acılı bir islemdi tabi ama eğer sende apse falan olmamssa siringayla sıvıyı çekiyorlar okadsr daha kolay o ama apse yada sertlik birsey varsa hafif bir kesik atıp almaya calsyorlar canim

Sertlik var ne yazıkki

İşlem en fazla 10dk falan sürdü, ama çabuk toparladim öyle yok yakarlar ustune oturamam diye korkma,şuan kist olduğu zamandan daha rahat oturuyorum korkma sakin sende bebeğinde var hem o ağrı hem bebeğin zorluğu Allah yardımcın olsun​:palms_up_together:t2:🩷

Teşekkür ederimyarın bi bakayım hele olmazsa acile giderim​:expressionless:

Merhaba size bişey sormak istiyorum benim dört aylık bebeğim var kist için doktora gidicem sizinkiyle aynı durumda muhtemelen aynı işlemi görücem sonrasında nasıl hissetiniz bebeğimle ilgilenebilicekmiyim acaba benden başka bakıcak kimse yok

İlgilenebilirsin tabi hiç korkma. İnanki kist varken daha çok zorlanıyordum oturamiyordum zonkluyordu aciyordu ama patladiktan sonra işlem yapıldıktan hemen sonra toparladım zaten patladığı an o zonklama geçti, işlem evet braz zor geçti aciliydi ama dayanmak zorundaydım ama işlemden yarım saat bı saat sonra normal yasantima döndüm yani, küçük bir kesi atyorlar zaten. Bende 33haftalik hamileyim.