Kızlar yeni doğan bebeğinize zemzem veya hurma vrcek misiniz ne düşünüyorsunuz bu konuda kayınvalidem zemzem hazırladim bebek için dedi ama kararsız kaldım bilmiyorum
Bn hurma alıcam yanıma peygamber efendimizin sünnetini uygulayacağız inşallh (tahnik) belki duymuşsunuzdur bebeğin damagına surcez hayata tatlılıkla güzl tad ile başlasın inşallh
Hemşireler görürse kızabilir sarılık olmayı falanda önlüyormuş ama ben olsam bende yaptırırdım belki ya
Hurmayı bi güzel eziip birzck damagına surcz o kadar sünneti yerine getirelim inşallh
Rabb’im bu güzel günler hürmetine seni sevindirsin inşallh cnm
Annem de söyledi yapalım dedi ama korktum açıkçası parça felan kaçar boğazına diye
Tabi ki tercih meselesi ama verilmesi tavsiye ediliyor, şöyle ki nacizane tavsiye hurmayı zemzemin içine atıp biraz bekletip öyle verebilirsiniz
içimizdeki korkuyu anlıyorum ama yani çok az böyle iğne ucu kadar ağzında çiğneyeceksin ya da elinle ezeceksin onu Hafif böyle minicik sonra çocuğun damağına süreceksin o yani
Ki bu Peygamber Efendimizin sünnetidir Ben mesela bunu uygulayacağım inşallah yani tercih meselesi korkuyorsanız yapmayın yani
Hurma bende düşünüyorum ama zemzem de emin olamadım hiç
Amin inşallah
Ben verdim kizlar once hurmayi diline az bisey surmustum oyle yalaniyoduki cok tatliydi zemzemde 1 cay kasigi kadar azcik azcik damlatmistim agzina sonra emzirmistim 3 cocugumun 2 sine yaptim buyuk kizimda aklima gelmemisti bundada yapmak istiyorum allah izin verirse
Yurt disinda oldugum icin belki hastane de yaptirmazlarda eve gelince hurma sunnetini yapmak istiyorum ama zem zem bulabilir miyim bilmiyorum
Belli bir süresi var mı acaba peki
Anne sütü verilmeden önce yapılması gerekiyor. Tahnik uygulaması diye araştırabilirsiniz sünnettir. Bebeğin dünyası ilk gıdası zemzem ve hurma oluyor yani. Bir de dip not düşeyim. Yeni doğan bebeğe beyaz giydirmek de sünnettir. Hz fatma doğduğunda sarı örtüye sarmşlar peygamberimiz ise beyaz örtü isteyip ona sarmıştır
Bnde zemzem suyu na güvenemiyorum hatta hac malzemesi satılan yerlrde orda zemzem suyu die satılıyor ama bn güvenemiyorum ya
Hastanede nasıl verelim ebe hemşire başında memeyi tutuyor mu emiyor mu nasıl tutman gerekir diye gösteriyor onları görseller kızarlar
Kimse kızamaz bebe sizin bebeniz hiç çekinmeyin
Peygamberimizin zamanında herşey doğalmış şimdi hep ilaçlı koruyuculu o hurmalar ben vermedim yeni doğmuş bebeğe ne olur bilemezsin üzerinde bakteri vardır iyilik yapayım derken sonucu kötü olabilir en mantıklısı bebeğin niyetine annenin yemesi bebeği de emzirmesi
Çocuk benim çocuğum hemşire kim ki kızsın
Ilk defa duydum cocuga zarari olmazmi