Yumurtlama dönemi

Kızlar soğan kürü yumurtlama dönemi ve adet düzeni için faydalı olur mu sizce deneyen var mı aranızda

2 Beğeni

Soğan kürü nü ben adet söktürücü olarak biliyorum hamile kalma döneminde iyi olmadığını duydum

2 Beğeni

Ben çok duydum ama hiç denemedim

1 Beğeni

Sogan kürü idrar yollarini yumurtaliklari temizliyor onu 15 gün yapip ara vermek gerekiyor yumurtlama donemine denk gelirse iliski sonrasi yapma kürü adeti bekle ben bu sekilde biliyorum etrafimdan bir cok kisiden duydum bunu

2 Beğeni

Aidin salih in tarifine göre adetin 2. veya 3.günğ başlanır 15 gün içilir sabah aç karnına içmekte fayda var. 6 ayda bir tekrarlanır. Bir sonraki regl gününün ağrısız geçmesine ve erken gelmesine vesile olur eğer düzenli yaparsanız adet düzene giriyor. Ama sizde pko mu var önce onu bilmek gerekiyor

2 Beğeni

Biz bir buçuk senedir ikinci bebek için bekledik komşum demişti soğan suyu yap bide hayit tohuma al çayını iç diye Ekim ayında denedim her ikisini artık nasip mi diyeyim faydasımi oldu diyeyim bilmiyorum ama 7 haftalık hamileyim şuan deneyin ama adet bittikten sonra deneyin eğer ki korunmuyorsaniz adet söktürücü olarak denemeyin ne olur ne olmaz

2 Beğeni

Soğan kürünün adet düzenlemesi üzerinde etkili olduğuna dair bilgiler mevcut. Bu kür, adet söktürücü özelliğe sahip olarak biliniyor ve düzenli kullanımı adet düzeninin normale dönmesine yardımcı olabilir. Ancak, bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir, çünkü herkesin hormon dengesi farklıdır .

Soğan kürü, adet döneminde kullanılmasında bir sakınca olmadığı ve gebe kalmak isteyenler tarafından adet bitiminden sonra 7 gün içinde başlanması öneriliyor. Kürün uygulanmasının ardından, ikinci adeti görmeden 10 gün önce tekrar 5 ya da 7 gün boyunca uygulanması tavsiye ediliyor .

Ayrıca, düzenli olarak tüketildiğinde adet kanamasının hızlandığı ve düzenlendiği gözlemlenebilir . Özellikle adet düzensizliği olan kadınlar için 6 ayda bir uygulanması ve 15 gün boyunca her gün aynı saatlerde uygulanmasının önemli olduğu belirtiliyor. Kür tamamlandıktan sonra genellikle 3-4 gün içinde adet kanamasının başlayacağı ifade ediliyor .

Soğan kürünün genellikle kadınların rahim ve yumurtalıklarında olan sorunları gidermede faydalı olduğu ve bu sayede adet düzensizliklerini gidermeye yardımcı olabileceği belirtilmiştir .

Bu bilgiler, soğan kürünün adet düzensizliği üzerinde olumlu etkileri olabileceğine işaret etmektedir. Ancak, herhangi bir tedavi yöntemi uygulamadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmek her zaman önemlidir.

2 Beğeni

Doktora gittim hormonlarımda bir sıkıntı yok polikistik over yok dedi yani aslında biri var diğeri yok dedi değerlerime yansıyan birşey yokmuş hem yer ay adet görüyorsam sorun olmadığını söylemişti

2 Beğeni

Hayıt tohumunu bende duydum hatta aldım deneyecektim daha sonra soğan kürünün daha etkili oldunu söylediler şimdi adetime 15 gün var o yüzden daha başlamadım

2 Beğeni

Bencede yapmayın adet bittikten sonra yapın ne olur ne olmaz

1 Beğeni

Ben de her ay adet görüyordum düzenli olarak gecikme vs olmazdı hiç. İlk doktorum pko dedi ikncsisi yok dedi transvajinal bakılmadan anlaşılmıyor pko bneim yumurtlamamda da sorun yok sadece yumurtalar kaliteli olmuyor bu da yine pko sebebiyle oluyor

1 Beğeni

Ben de aynı şekilde bir sene içerinde iki kez denedim iki kez gebe kaldım ilki düşük oldu fakat pkodan olduğunu düşünüyorum şimdi yine hamileyim İnşeALLAH devam eder soğan antioksidandır Yumurtalık kistlerini küçültmek sökmek için çok iyidir

Evet şimdi yapmayın adetin 2 ya da 3 günü başlanması önemli mutlaka adet gününde başlamalısın yumurtlama olduktan sonra o günü değerlendirdiyseniz bu kürü sakın içme. Canım bir de folik asit kullan belki kullanıyorsundur

Evet folik asit kullanıyorum umarım bende faydasını görürüm yani ne eşimde ne bende bir problem yok ama nasip işte birde bunu deneyeceğim :relieved:

3 Beğeni

Rabbim gönlüne göre versin inşallah canım Rabbim isteyen herkese nasip etsin

1 Beğeni

Soğan kürü ara ara yaptığım bişey hem adet için etkili hem de düzenli adet olursa otomatikman yumurtlamayı da sağlıyor ama ben yılda 1 kereden fazla yapılmaması gerektiğini biliyorum ve ne yazık ki herkeste aynı etkiyi göstermiyor ben yaptım düzelme oldu arkadaşıma önerdim onda bişe olmadı

1 Beğeni

Doğru şekilde yapmayınca işe yaramıyor 6 ayda bir tekrarlanması her ay içilmesi uygun değil bir de aç karnın tavsiye ediliyor. Tansiyon düşüklüğüne sebep olabilir o yüzden her ay yapılması uygun değil

1 Beğeni

Evet sürekli yapılmaz rahim duvarına zararı varmış

1 Beğeni

Annem de kist olmuştu soğan kürü yapmıştı. Konrole gittiğinde temiz çıktı doktor da sormuştu ne yaptın bişey kalmamış diye. Ben de de pcos var ergenligimden beri hiç tedavisini de görmedim. Çünkü her ay duzenli adet görüyordum. Su an 30 yaşındayım 4 aylık evliyim. Tedavisiz çocuğum olmaz diye düşünüyordum ama ikinci ayda hamile kaldım. Pcoslu başka bir arkadaşım 7-8 ay adet görmezdi bekarken o da evlendi hemen hamile kaldı. Pcos beslenmeyle sporla da alt edilebilen bişey yani gebeliğe engel değil ama herkes de farklı tabi.

1 Beğeni