Yıllarca uzun uğraşlarla Olmadı, Sonra Birden Oldu” Diyenler Buraya

Merhaba kızlar,

Hepimizin yolu farklı ama bazı yollar daha çetrefilli… Kolay hamile kalamayan, aylarca hatta yıllarca çabalayan, sabreden ama sonunda doğal yolla (tüp bebek, aşılama vb. tıbbi müdahale olmadan) sağlıklı gebelik elde edenler varsa, sizden deneyimlerinizi rica edeceğim :folded_hands:

Özellikle şunları merak ediyorum, cevaplarınızla belki birilerine umut oluruz:

:cyclone: Ne kadar süreyle hamile kalamadınız?

:leaf_fluttering_in_wind: Bu süreçte hangi takviyeleri, vitaminleri, çayları, bitkisel destekleri denediniz?

:woman_in_lotus_position: Ruhsal olarak neler yaptınız? Meditasyon, dua, enerji çalışmaları, bilinçaltı temizlik gibi yollar deneyen oldu mu?

:stethoscope: Tıbbi olarak “sorun yok” denmiş ama yine de geç gebelik olmuşsa, sizce dönüm noktası neydi?

:broccoli: Beslenmenizi değiştirip fark gören var mı?

:pill: Özellikle işe yaradığını düşündüğünüz ilaç, vitamin, takviye isimleri var mı?

Ne denediyseniz, ne işe yaradıysa ya da neye inanıyorsanız lütfen ayrıntılarıyla yazın.

:sparkles: Ben de bu sürecin içindeyim. Kolay olmayan bir yol… Sizi anlayan kadınlarla konuşmak, deneyim duymak, gerçek umutlara tutunmak istiyorum. Lütfen çekinmeden paylaşın.

Çünkü herkes şanslı değil… Ama birlikte yürüyen kadınlar çok güçlü :two_hearts::herb:

Merhabalar, 3 yıl korunma için doğum kontrol hapı kullandım sonrasında bebek düşündüğüm için hapı bıraktım. Her ay acaba hamile miyim diye reglimden önce testler yapmaya başladım. Ve sürekli negatif sonuç aldım. 2-3 ay sonra reglimde gecikmeler yaşamaya başladım. Her gecikmede biraz daha umutlanıp daha büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bu süreçte tabi ki sürekli doktora gittim neden çocuğum olmuyor diye. Sonrasında pcos olduğumu öğrendim. Pcosu öğrendiğimde hapı bırakalı 7 ay olmuştu. Yani 7 aydır çocuğum olmamıştı. Tabi bunu öğrendikten sonra çocuk yapma hayallerim suya düştü öncesinde bunu tedavi etmem bi düzene sokmam gerekiyordu. Fiziksel olarak aslında bi pcos belirtim yok. 1.72 boyunda 54 kilo gayet fit biriyim. Tüylenmelerim aşırı derecede değil. Doktor paketli gıda bırakmamı ve egzersiz yapmamı söyledi. Dediği gibi abur cubur yemeyi kestim asitli içecekleri bıraktım ve her gün yürüyüş yapmaya başladım. Ve en önemlisi hamile kalacak mıyım düşüncesi kafamdan tamamen çıktı çünkü hamile kalma olasılığım zaten çok düşüktü. Bunları yapmaya başladıktan 1 buçuk ay sonra hamile kaldım ve hiç beklemediğim bi andı. Çünkü vücudumun bu kadar çabuk tepki vereceğini düşünmemiştim. Zaten asıl etki eden de bence yediğim içtiğimden daha çok kafamdan “bu ay çocuğum olacak mı” düşüncesini atmaktı. Çok şükür Rabbim bana nasip etti, isteyen herkese de tez zamanda nasip etsin, isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın Rabbim :cherry_blossom::pink_heart:

Hatice hanım benim mucizem 6.yilimda kucağımda şu an 35 gunluguz :slight_smile:

İlk aylarda etrafim bebek varmı diye sorgulamaya başladı , o zamanlar çok olsun tarafında degildim biraz borcumuz vardı en azından o bitsin diylrdum sonrasinda da imtihanimiz oldu …

Doktora gittiğimde yumurtalarim gayet iyi, eşimin sperm testleri de gayet sağlıklı idi. Doktorumuz sadece stresten olmadığını soyluyordu. İlk olarak yumurta geliştirici hap akabinde de göbekten çatlatma iğnesi vurulduk akşamına iki gün boyunca ilişki önerdi doktorumuz , ilk 3 ay bu şekilde olmadı.. sonrasında aşılama denemek istedik,olduk bu sefer kesin tutacak gözü ile baktım lavaboda o adet kanini görünce moralim yerle bir oldu:( sonrasında doktor tatile çıkın kafanizi dağıtın çok kafaya takmaktan olmuyor dedi onu da yaptik ,ama ben kafa olarak rahat olmadığım ici yine olmamisti , her ay o aglayislarimi bir ben bilir bir eşim bir de Allah :frowning: . Sonra tekrar doktora gittiğimizde olmuyor ya size tüp bebek yapalım dedi , o zaman daha da yıkılıp her şeyden vazgeçmiştim .. artık doktora gitmeyi de bıraktım. Sonrasında çevremdeki insanlardan rahim sulugu yaptır onun sonrasında gebe kalan çok kişi var diyip , rahim sulugu de yaptırdım benim için çok zordu tansiyonum çıkmıştı korkudan Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın etraftan gelen her şeyi denemek istiyorsunuz belki olur diyerekten , o ay da olmayınca 2 ay kadar eşim ve ben akupunktur da yaptridik , düzenli ilişkide yapıyorduk yine olmuyordu .. artik eşime de diyordum git başkası ile evlen çocuğum olmuyor , şimdi o halimi düşününce o kadar üzülüyorum ki :frowning: kendi kendimin basini olsayasim geliyor . Bu kabullenisimden sonra psikolojik olarak çok kötü idim. Namaz kılan biriyim her namazda o kadar cok dua ettim ki ağlaya ağlaya , içimi sadece o secde rahat ettiriyordu . Aradan 3 ay geçti, benim aklımda bebekte kalmamisti ilişki yaşarken , sadece artık oluruna bırakmıştım bu da benim imtihanim diyerekten .bir gece uykuda iken göğsümun ağrısına uyandım eşime dedimki acaba hamilemiyim, o da ne desin her ay öyle diyip birsuru test yaptik olmadı değildir dedi, ben yine de ertesi gün test yapmak istedim, yaptım ,o sırada lavaboyu yıkıyorum o kadar çok olumsuze odakliyimki olmadigini düşünürken , bir baktım çift çizgi ..:palms_up_together::pleading_face::pleading_face::pleading_face: Vazgecip teslim olduğum zaman Rabbim imtihanimi kolaylastirdi, sizlere de tavsiyem evet zor ama akışına bırakın, siz taktikca vücutta streste olduğu için olumsuz sonuç doğuruyor . Rabbim sinavinizi kolay eylesin

4 Beğeni

Bende ayni durumdayim düşük yapali bir ay olacak adetim gelmeyenekadar korunmaya çalişiyom tabi olup olmayacagini bilmiyom korununca bile bir tuhaf oluyom çocuk istiyom ama korunuyom ne garip birşey sadece bir ayda olsa rahmim dinlenir bir adetten sonra tekrar denerim dedim ama şuan ne kadar doğru yapiyom bilmiyom rabbim hiçbir annenin kucağini boş birakmasin düşükten sonra insan çok fazla boşluğa düşüyor hemen olsun diyor :pensive_face:

Sana tavsiyem,ilk olarak akıldan çıkarmak gerekiyor ve olucağına inanmak cok önemli sigara kullanıyorsan azalt.. bu gerçekten işe yarıyor Avakado yemeye başlamıştm Folik Asit aylar önce kullnmaya başlamıştım Pamuklu iç camaşırları tercih et hijene dikkat etmekte fayda oluyor Gluten Karbonhidrat, şeker asitli içecek aşırı kafein azalttım komple bırakmadım pskoljiyi etkiliyor stres oluşturuyor bunu kendime yapmak istemedim ama baya azalttım Ve Yumurtlama Testi yapmak işe yarıyor ben kendimde yapmıştım positif çıkmıştı o şekildede gebelik oluşmuş oldu. Allah isteyen herkese nasip etsin

Gerçekten bu yolun ne kadar zorlayıcı olduğunu ancak yaşayan bilir. Aylarca test yapmak, her gecikmede kalbinin biraz daha hızla çarpması ve sonra tekrar tekrar hayal kırıklığı… O sabrın, o bekleyişin ne kadar kıymetli olduğunu kalbimle hissettim.

Ama sen sadece beklemedin, aynı zamanda kendine kulak verdin, bedenini dinledin ve ruhunu özgürleştirdin. Asıl mucize de tam burada başladı zaten… Çünkü bazen en güzel şeyler, “artık olmaz” dediğimiz anda gelir. :folded_hands:

“Bu ay olacak mı?” kaygısından kurtulmak, kendini hayatın akışına bırakmak o kadar kıymetli ki… Hem bedenin hem ruhun izin verince Rabbim de tam vaktinde nasip etti.

Senin hikâyen, “olmaz” denileni olduran Rabb’in kudretine en güzel örneklerden biri. Dilerim ki bu yolun her adımı aynı şükürle, aynı huzurla devam eder. Ve inşallah senin yaşadığın bu güzel mucize, şu an bekleyen her kadına umut olur.

:dove: Rabbim kucağını bekleyen herkese en kısa zamanda nasip etsin. İçinde özlem taşıyan hiçbir yüreği boş bırakmasın.

Senin adına çok sevindin Merve . Kalbinin güzelliği gibi güzel bir annelik nasip etsin sana :heart:

1 Beğeni

Ne büyük bir sabır, ne büyük bir sınav vermişsin. Ve her cümlede o derin yorgunluğu, ama aynı zamanda Allah’a olan teslimiyetini iliklerime kadar hissettim.

Yıllar boyunca umutlanıp hayal kırıklığına uğramak, çevreden gelen baskılarla boğuşmak, denemek, olmadıkça kendini suçlamak…

Hele o cümle… “Git başkasıyla evlen” diyecek kadar kendini değersiz hissetmen… Kalbime işledi. Ama ne olur şimdi geçmişteki o haline sevgiyle sarıl. Çünkü o sensin, ve o hâlinle de çok kıymetlisin.

Ve sonra ne oldu? Teslim oldun…

Artık “olmazsa da olur” dediğin, içini serinliğe bıraktığın, kendini Allah’a emanet ettiğin o anda mucize geldi.

Senin hikâyen, Rabbim dilerse imkânsız yok dedirten en gerçek örneklerden biri. Tıbben hiçbir engel olmamasına rağmen geciken, denenmeyen yöntem kalmamasına rağmen olmayan o bebek, ancak Allah “ol” dediğinde nasip oldu.

Şimdi o 35 günlük mucize, senin göğsüne yaslanıyor…

Her şeyin anlamı değişti değil mi? O çift çizgiyle birlikte, acının yerine şükür, gözyaşının yerine sevinç geldi.

Ama biz biliyoruz, bu sevinç kolay kazanılmadı.

:cherry_blossom: Senin hikâyen umut bekleyen tüm kalplere ışık olsun.

Teslimiyetin, secdede dökülen gözyaşların, sabrın ve vazgeçmeyişin en güzel cevabını verdi Rabbim.

Dilerim ki aynı imtihanla sınanan herkesin kalbine senin gibi bir mucize doğsun.

Ve evet, sen haklısın:

“Vazgeçtiğimde değil, teslim olduğumda nasip oldu.”

Allah sana ve yavruna sağlıkla, huzurla, sevgiyle dolu bir ömür nasip etsin. İnan ki dualarına ortak olduk hep birlikte. :heart::dove:

1 Beğeni

Canım… mesajını okurken kendimi gördüm satırlarında. Ben de sadece bir hafta önce düşük yaptım…

Belki çok erken kaybettim ama içimdeki yeri o kadar derindi ki, sanki aylarca kalbimde taşımışım gibi hissediyorum.

Daha kalp atışını bile duymadan bağlanıyor insan… sonra birden o bağ kopunca, hem bedende hem ruhta öyle bir boşluk oluyor ki tarifi yok.

Senin dediğin gibi, bir yandan dinlenmek gerektiğini biliyorum ama bir yandan da içimde tarifsiz bir sabırsızlık var.

Korunuyorum ama içim istemiyor, kalbim “belki bu ay olurdu” diye sızlıyor. Ne kadar garip değil mi… insanın hem beklemesi hem istemesi, hem sabretmesi hem özlemesi…

Ama biliyorum ki biz o bebeklerin annesi olduk. Kısacık bir zaman bile olsa, ruhlarımızda yer ettiler. Rabbim her gözyaşımızı görüyor, her kalp çarpıntımızı duyuyor.

Belki şimdi kucağımız boş, ama dualarımız dolu… İnşallah en hayırlı zamanda, en güzel şekilde nasip eder.

Seninle aynı yoldayım. Aynı acıyı, aynı sabırsızlığı, aynı duaları yaşıyoruz.

Rabbim sana da bana da, bu yolu bekleyen tüm kalplere de en güzel sabrı, en güzel vakitte en güzel mucizeyi nasip etsin.

Ve evet, dediğin gibi:

“Düşükten sonra insan çok fazla boşluğa düşüyor. Hemen olsun istiyor. Çünkü içimizde hâlâ o bebek var.”

Allah kalbimizi ferahlatsın canım. Yalnız olmadığını bil… seni anlıyorum, çünkü aynı yaradayım. :broken_heart::white_heart:

Benimki çok yeni… beş yıl boyunca hiç olmadı, ilk kez bu yıl bir umut belirmişti ama maalesef geçen hafta düşük yaptım.

Kısacık da olsa içimdeydi, kalbimdeydi, şimdiyse tarifsiz bir boşluk hissediyorum. Ama senin gibi yaşayan kadınlardan bu sözleri duydukça, yeniden umutlanmak istiyorum.

Senin deneyimlerini okumak bana güç verdi. Dediğin her şeye çok dikkat ettim.

Sigara kullanmıyorum ama az kiloluyum, acaba bu da etkiliyor olabilir mi diye düşünüyorum.

Senin kaç yıldır olmuyordu? Bir tedavi sürecin oldu mu, yoksa tamamen doğal yollarla mı geldi o güzel haber?

Kilon, beslenme düzenin, adet döngün düzenli miydi?

Folik asite ne zaman başlamıştın, o yumurtlama testiyle ne kadar zaman sonra tutmuştu?

Benim kafamda binbir soru var… Çünkü hem beklemekten yorgunum, hem de çok yeni kaybettim. Bu yüzden tecrübene sığınmak, senden bir şeyler öğrenmek istedim.

Seni tanımasam da şu an yazdıklarınla bile bana iyi geldin. Allah razı olsun… :white_heart:

Ve evet, en çok da şuna tutunuyorum:

“Akıldan çıkarmak, kalpten inanmak, Rabb’e güvenmek…”

Rabbim isteyen her kalbe nasip etsin, sabreden herkesin yüzünü güldürsün. Dualarımız ortak, umudumuz bir. :cherry_blossom:

Merhaba ben 14 yasından beri pcos tanılıyım adetlerim duzensiz, cok zayıfım kilolu biri olmadım hiç buna ragmen pcos benimle, 6-7 ayda bir adet oldugumu bilirim evlenınce hiç korunmadık fakat hamile de kalamadım bir yıl boyunca daha sonrasında doktora gittik klomen, femera hap denedik yumurtam tepki bile vermedi merional iğne biraz yuksek bi dozda 4 tane kullandım oylelikle yumurtam buyudu catlatma iğnesi oldum hamile kaldım, oğlum şuan 4 yasında son adet tarihim 25 marttı nisan da adet olmadım mayısta hamile kalmısım kendiliğinden, ben bu surecte glifor hap kullandım adetim iki ayda bir olsa da geliyordu cunku, doktorum tedaviye yardımcı olması için ilk hamileliğim de kullandırmıstı onunla da alakası olabilir hamile kalmamım

Canım merhaba, yaşadıklarını paylaşman o kadar kıymetli ki… Gerçekten senin adına çok sevindim, uzun bir mücadele vermişsin ama sonunda oğluna kavuşmuşsun :pink_heart: Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah…

Ben de şu an düşük sonrası toparlanmaya çalışıyorum, o yüzden böyle umut verici hikâyeler bana çok iyi geliyor.

Senin 14 yaşından beri PCO tanın olması ve zayıf olmana rağmen bu tabloyu yaşaman dikkatimi çekti… Demek ki kilodan bağımsız şekilde hormonlar da çok belirleyici olabiliyor…

İlk gebeliğinde merional ve çatlatma iğnesiyle gebelik olmuş, ama sonrasında kendiliğinden hamile kaldığını yazmışsın — bu ikinci gebelik sağlıklı şekilde devam etti mi yoksa başka bir süreç yaşadın mı canım?

Glifor kullanman da ilgimi çekti, çünkü bazı doktorlar bu ilacı sadece insülin direnci varsa öneriyor. Senin değerlerinde dirence dair bir durum var mıydı, yoksa doktorun direkt PCOS’a destek amaçlı mı başlamıştı?

Bir de merak ettim, şu an tekrar bir gebelik düşünüyor musun? Çünkü ben de artık yeniden umutlanmak istiyorum ama bu süreçte nasıl yol izlemeliyim bilemiyorum.

Sigara kullanmıyorum ama benim de kilolu olmam bazen etkiliyor olabilir mi diye düşünüyorum.

Senin gibi aynı şeyleri yaşamış birinden fikir almak çok kıymetli benim için… Şimdiden çok teşekkür ederim içtenliğin için :yellow_heart:

1 Beğeni

Merhaba canım 2 yıldır evliyiz, ilk yıl çocuk hiç düşünmedik evliliğimizin 2 ci yılının dolduğu ay hamile olduğumu öğrendim yanii 1 yıl içinde doğal yolla oldu allahın Mucizesi. Sigarayı, öğrendiğim gün birdaha elime almadımki içimdeki canın nekadar kıymetli olduğunu ozaman anladım. Bende cok zayıf biri değildim BMI normaldi, hatta son zamanlar biraz kilo almıştım buna rağmen oldu. Bi ara cok zayıflamıştım ozamanda olmamıştı yani kilo etkilediğini çok doktordan duymuşumdur, kendim yurt dışında hemşireyim ve şahit olmuşluğum durum cok vardır bazı Bayanlarda. Ama kilolu insanlarda hamile kala biliyor yani, tabiki Normal BMI gebe kalmak ileriye yönelik açısından daha sağlıklıdır. Folik Asiti neredeyse 1 Yıl öncesinden arada bırakarak almışımdır. Yumurtlama testini bana doktorum önerdi cnkü eğer yumurtlamıyorsan ona göre bi ilaç veririz demişti her ay düzenli adetim vardı 28 29 döngüsünde bu sebepten doktorum doğal yolla olmaması için bi sebep yok diyip bana daha cok pskoljik destek verdi hic ilaç kullanmadm. İlk Yumurtlama Testini yaptığımda negatif cıkmıştı cok üzülmüştüm demekki sorun bu heralde dedm 3 gün sonra aşşırı kasık ağrısı yaşadım ve tekrar yaptım positif cktı sanki gebelik testi positif cıkmış gibi cok sevindim yani ilk yaptığım yumurtlama testi positif cıkınca ilişki sonrasında gebe kaldım. Rabbim nasip etti oldu. şuan 10 haftalığım allahım kuçağıma almayı nasip eder inşallah. Hiç unutamadığım bir çifti anlatmak isterim ellerinden gelen herşeyi yaptılar iki sağlıklı bireylerdi ve bi kaç yıl sonra pes ettiler ardınden 20ci evlilik yıllarında doğal yolla ikiz bebeklere hamile olduğunu öğrenmişti ve inanılması zor bi Mucizeydi ve bayan 41 yaşında felanda yani şimdi kızları kocaman oldu, nasıl bi mucize demek istediğim Allahtan ümit kesilmez, Rabbim tez zamanda isteyen herkese nasip eder inşallah

Merhaba canim bende pcos ve trioid hastasiyim bu sureci cok iyi bilirim bir bucuk senedir denedik ve cocugumuz olmadi. Ben bu surecde sogan kuru yapmaya calistim ama mide bulantisindan icemedim internette satilan su kadin plus takviyelerindn aldim ama fayda etmedi son zamanlarda hergun duzenli yuruyus ve beslenmeme dikkat ettim ama yine fatda goremedim en son ovulasyon testi kullandim ve ilk kullandigim zaman yumurtlama goremedim sonra doktora gittik tum tahlil ve sperm sonuclari cok iyi cikti ve doktor bana natespikofol diye bir ilac verdi bende bu ilacin yannda ovulasyon testimi kullanmaya devam ettim o ay yumurtlama piki yakaladik ve degerlendirdim ama artik o kdr yorulmustumki elim hic gebelik testine gitmedi kafamda tup bebek olucak diye sartlamistim ama o ay hamile kalmisim yani tam umutsuzluga kapildigim ay insallah sagliklada kucagima alirim insallah seninde guzel haberlerini okurum burda dualarim seninle

Canım ne güzel yazmışsın, umutla okudum… Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah, 10. haftana gelmişsin bile, çok sevindim senin adına :pink_heart: Her şey yolunda gidiyordur umarım.

Doğal yolla, psikolojik destekle ve doğru zamanda denk gelerek gebe kalman çok kıymetli bir örnek olmuş, üstelik yumurtlama testinden gelen o pozitif sonucu görmek… eminim o anı hiç unutmuyorsundur. Sanki mucizenin habercisi gibi…

Yazdıklarından aklıma gelen bazı sorular oldu canım, vaktin olursa cevaplamak istersen çok mutlu olurum: • İlk gebeliğin mi bu canım? Yoksa öncesinde düşük, kimyasal gebelik veya benzeri bir durum yaşadın mı? • Yumurtlama testini tam olarak hangi günlerde uyguladın? Adetin kaçıncı günü başlamıştın? • Kasık ağrısından sonra test pozitif çıkınca kaç gün arayla ilişki oldu, o dönemi biraz daha detaylı hatırlıyor musun? • Folik asiti bir yıl önceden aralıklı almaya başlamışsın, hiç B12, D vitamini, tiroid gibi değerlerine de baktırdın mı? • Senin gibi psikolojik destek alan biri olarak şu dönemde seni en çok rahatlatan şey ne oldu? Ben de zaman zaman umutsuzluğa kapılıyorum açıkçası.

Ayrıca anlattığın o çiftin hikayesi… Gerçekten insanın içini titreten bir mucize. Rabbim gerçekten dualara en güzel zamanda cevap veriyor. Ben de düşük sonrası yeniden toparlanmaya çalışıyorum ve senin gibi içten paylaşım yapan kadınlara çok ihtiyacım var. Allah razı olsun canım bu arada geçen hafta kürtaj oldum şu an 11 haftalıktım senle aynıydık Rabbim sana nasip etsin benim nasip olmadı :dove:

O kadar uğraştıktan sonra “bu ay da olmayacak” deyip bıraktığın anda mucize gibi gebeliğin gerçekleşmiş… Rabbim sağlıkla, kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :dove::revolving_hearts:

Ben de bu süreçte aynı senin gibi takviyeler, ovulasyon testleri, hayal kırıklıkları ve umutsuzluklar arasında gidip geliyorum. Ama senin hikâyen gibi hikâyeleri duydukça yeniden güç buluyorum.

Vakit ayırıp yanıtlarsan çok sevinirim canım: • Natespikofol ilacını adetin kaçıncı günü kullanmaya başladın? Kaç gün kullandın acaba? • Yumurtlama testinde o pik günü hangi gündü? O testin pozitif çıktığı gün mü ilişki oldu yoksa ertesi gün mü denedin? • O ay mide bulantın, kasık ağrın ya da farklı belirtilerin olmuş muydu? • Gebeliği kaçıncı günde öğrendin ve ilk belirtilerin neydi? O ay reglini beklemiş miydin yoksa gecikmeden önce anlamış mıydın? • Tiroid ilacı kullanıyor musun hâlâ? TSH seviyen kaçtı hamile kaldığın ayda? • Beslenmene dikkat ettim demişsin, özel olarak kestiğin ya da artırdığın bir şey var mıydı canım?

Senin gibi her şeye rağmen vazgeçmeyen, sabreden kadınlara hayranım. Rabbim sağlıkla tamamlamayı, isteyen herkese en hayırlı zamanda nasip etmeyi nasip etsin. Dualarımız ortak :palms_up_together::growing_heart:

Evet ilk gebeliğim, öncesinde başka gebelik olmadı canım.

Yumurtlama Testini Adetimin ilk gününden saymaya başlayıp 13 14 gününde yapmıştım ilk testimdi negatifti, 3 gün sonra ağrı oluşumu sonrasında tekrar yaptığımda positifti, o gün yani aynı gün ilişki sonrasında gebelik oluştu, normalinde doktorlar der ya yumurtlamadan 1 2 gün önce ilişkiye girmek şansı arttırır diye, ama dediğim gibi test sonucundan hemen sonra tuttu, birdahada Test yapmama gerek kalmadı şükür. Folik asiti alırken tabiki, diğer Vitamin değerlerime baktırdım Vit D gibi, bu. değerim düşüktü takviye almıştım, bunlarda tabiki önemli. Pskoljik Destek alıyorum derken, bunu Kadın doktorum yapıyordu her gidişimde, arkadaşca konuşuyordu ve bi Doktor olduğu için onun söyledikleri içime bi başka işliyordu olumsuzluklarım kafamda bitiriyordu, dediği gibide oldu. Senin anladığım kadar 9-10 Haftasındaykenmi Kürtaj oldun ve sebebi neydi acaba? cok üzücü bi durum çok geçmiş olsun ama inanıyorumki rabbim sana tekrar nasip edicektir. Yaşlı Profösör vardı Klinikte, 1 kere olduysa elbet tekrar olur diye bayanlara akıl verirdi:)

Duamdasin Tez zamanda mevlam kolaylıkla hayırla sağlıklı şekilde nasip etsin , sabır ve zaman ilaç olacak sende zamanı gelince sevinç gozyaslarini tutamayacaksin inşallah

Canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için… Evet, bu ikinci kaybım oldu. İlkini geçen sene Temmuz ayında yaşadım, o zaman 6 haftalıktı ve henüz embriyo görünmemişti ama o bile benim için bir umuttu… Sonrasında 10 ay boyunca yine olmadı. Her ay, her testte umut edip üzülmek çok zordu. Eşim tüp bebek istemedi hiç, hep doğal yollardan olsun istedi… Ben de birçok takviye, tedavi, beslenme düzeni, dua, sabır derken, on ay sonra yeniden hamile kaldım. Bu seferki bambaşkaydı… Çünkü kalp atışını duydum, bebeğim büyümeye başladı, ben de ona alışmaya… Ama birden kalbi durdu. Çok doktor gezdim, belki biri yanılıyordur diye umut ettim ama maalesef hepsi aynı şeyi söyledi. 9-10 belki de 11 haftalıktı. Kürtaj olmak zorunda kaldım.

Bu seferki acı çok daha derin oldu… Çünkü artık onunla ilgili hayaller kurmuştum. Şimdi patoloji temiz çıktı. Genetik sonuçları bekliyoruz, 1 ay sürecekmiş… Bu ay sabırsızım ama bir adet döngüsünü geçirip genetik sonucu beklemeyi planlıyorum. Rabbim büyük diyorum her defasında… Ol deyince oluyor.

Senin mesajında beni etkileyen şey şu oldu: “Testten hemen sonra oldu” diyorsun ya… Aslında Rabbim ne zaman dilerse o zaman oluyor. Seninle aynı duyguları paylaşan biri olarak yazıyorum bunları. Ben de folik asit kullandım, D vitamini eksikti, onu da tamamladım. Doktor kontrolüm, sabrım, beslenmem… hepsine dikkat ettim. Ama bazen ne yaparsan yap nasip olmuyor ya da çok kısa sürüyor. Bu noktada da sadece teslimiyet kalıyor insana.

Senin o yaşlı profesörün sözü ne kadar kıymetliymiş: “Bir kere olduysa, elbet yine olur…”

Ben de buna inanıyorum, birbirimize dua edelim. Allah seni de beni de bu yoldan sağ salim geçirsin inşallah. Kalbim seninle.

1 Beğeni

Canım güzel duaların için yürekten teşekkür ederim…

İnan o kadar derin bir acının içinden geçiyorum ki, bazen sadece böyle birkaç güzel kelime bile tutunacak bir dal gibi oluyor insana. “Zaman ve sabır ilaç olacak” dedin ya… tam da buna sığınıyorum artık. Rabbim nasip ettiğinde sevinç gözyaşlarım da dökülecek elbet, senin dediğin gibi inşallah o gün geldiğinde bu günleri sadece bir sınav olarak hatırlayacağım.

Allah hepimizin kalbine ferahlık, kucağına sağlıkla evlat nasip etsin.

İnsallah bitanem guzel haberlerini alirim burdan seni en iyi bizim gibiler anlar zaten hamile kalmam icin trioidim 2 bucugun altina dusmesi gerekiyordu doktora gittigimde trioidim 2 bucugun altindaydi nates picofoluda adetten once kullanmaya basladim 22 mayisda kan testlerim iyi cikmisti 1 hazirandada adet oldum ilavi adetten once ve sonra hic birakmadim gunde ac karnina 1 bardak suyla ictim adetten hemen sonrada ovulasyon testini yapmaya basladim 16 hazirandada pik gordum o gün ve bir sonraki gunu degerlendirdim adet tarihimi bilmiyordum genelde 3 ay adet olmadigim bile okuylrdu o yuzden adetimi beklemedim sadece surekli adet olucak bir his yasadim ve 3 gun kasik agrisi adet olucak gibi hafif agri yasadim ve cok uyudum ve genital bolgemde damar atmasi gibi bir atma hissinden suphelenip test yapmsitim ben bebegi ogrendigimde kese ve bebek olusmustu biraz gec ogrendim ama her kadinin hamilelik belirtileri farkliymis genelde tek ortak nokta adet olucakmis gibi bir his