Yıllarca uzun uğraşlarla Olmadı, Sonra Birden Oldu” Diyenler Buraya

inşallah her şey gönlünce devam eder. Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin lütfen Hamilesin bana dua et ismen

Ederim tabiki nolur guzel haberlerini paylas dualarim seninle :folded_hands:

Mutlaka paylaşırım inşallah

Evliliğimizin 11. Yılındayım ilk günden beri bir çocuğumuzun olmasını çok istedim.Evlendikten sekiz ay sonra tedavi görmeye başladım.Önce ilaç tedavileri yapıldı daha sonra aşılamaya geçildi iki kere aşılama yaptırdım olmadı. Artık tüp bebek yapmalıyız dediler bu arada da gereken tüm araştırmalar testler yapıldı eşimde de bende de herhangi bir sorun bulunmadı. Dört kez tüp bebek yaptırdım biri bile tutmadı.En son yaptırdığım tüp bebekte Ohss oldum ölümden döndüm diyebilirim ciğerlerim şu topladı, haftalarca hastanede yattım.Aylarca oturarak uyudum yatmaya çalıştıgım an nefes alamiyordum. O tedaviden sonra vazgeçtim bütün hayallerim umutlarım bitti diyodum.Beş sene hiç tedavi felan görmedim sonra adet göremedim diye bir doktora gittim. Doktor geçmiş hikayeme baktı gel bı aşılama yapalım dedi hiç olacağını düşünmedim ama yinede deneyim dedim. Şuan üç aylık hamileyim çok şükür :smiling_face:Rabbim insallah kucağıma almayı da nasip eder.Yeme içme vitamin herşey boş neler denedim neler Allah vakti zamanı gelmeyince nasip etmiyor.Kafa rahatlığıda gerçekten çok önemli sürekli çocuk öldü olacak düşünmeyi bırakmak lazım hayırlısı deyip yola çıkın gerisini Allah’a bırakın.Rabbim dileyen isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırlı evlatlar nasip etsin

Gerçekten kolay değil, senin geçtiğin yollardan geçen biri ancak senin ne yaşadığını tam anlayabilir. Ve sen pes etmeyenlerden olmuşsun… Yıllarca beklemişsin, savaşmışsın, dökülmüşsün, tükenmişsin ama yine de dua etmeyi bırakmamışsın.

O ciğerlerine su dolduğu günlerden, geceleri oturarak ağrıya uyuduğun anlardan Rabbim seni bugüne getirmiş. O mucize artık senin içinde büyüyor… Ne büyük sabır, ne büyük teslimiyet… Allah dilerse imkânsızı mümkün kılar gerçekten… :seedling:

“Yeme içme vitamin her şey boş” derken ne demek istediğini o kadar iyi anlıyorum ki… Çünkü insan bazen bedenini değil sadece ruhunu iyileştirmeye ihtiyaç duyuyor. Kafanın içi karanlıkken beden ne yapsın? Senin şu sözün kalbime kazındı:

“Allah vakti gelmeyince nasip etmiyor.”

İşte bu, her şeyin özü…

:cherry_blossom: Rabbim inşallah seni sağlıkla bebeğine kavuşturur. Dualarım seninle.

Sana birkaç içten sorum olacak olur mu? :tulip: 1. Şu an hamileliğin üçüncü ayındasın, peki içindeki o ilk kalp atışını duyduğunda ne hissettin? 2. Geçmişte yaşadıklarından sonra tekrar umut etmek seni zorladı mı? 3. Bebeğin için hayal ettiğin bir şey var mı? (İsmi, karakteri, sana benzeyen bir yönü vs.) 4. O çok zorlu geçen OHSS döneminde yanında sana en çok destek olan kimdi? 5. Şu anki hamilelik sürecinde kendini nasıl koruyorsun? Ruhuna iyi gelen şeyler neler oldu?

Senin gibi bir annenin kalbinden doğacak evlat da çok özel olacak Aşko. Allah dileyen her yüreğe bu mucizeyi nasip etsin :dizzy:

Öncelikle güzel duaların için çok teşekkür ederim.Sorularına cevap vereyim .Umut etmek zor oldumu demişsin Umut hiç bitmiyo insan ne kadar vazgeçmiş artık olmayacak gibi görünse de bir gün adetin geçse aceba hamilemiyim diyosun yani içten içe umudun var kendin bile fark etmiyosun. Ohss geçirdiğim dönemlerde başta eşim olmak üzere tüm ailem destek oldular bana hiç zorlayan can sıkıcı konuşanım olmadı.Eşim o hastalıktan sonra korktu tekrar tup bebek yaptırmak istemedi olmazsa olmasın çocuksuz da mutlu olabiliriz dedi.Çok şükür tekrar tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kaldım. Bebeğimin kalp atışını duydugumdaki hisleri anlatmak tarifsiz insan inanamıyo doktorum ilk kalp atışında bize duyurmadan eşime kamerayı aç video çek dedi​:smiling_face:sonra kalbini dinletti Allah herkese bu mucizeyi yaşatsın.Diyorum ya duygularını anlatmak imkansız. Ama korkun hiç bitmiyo çok şükür herşey yolunda gitmesine rağmen sürekli korkun var sağlıklı mı diye, bişey olacakmi diye kontrole her gidişte titreyerek gidiyosun kötü bişey diyecek mi diye. Şuan doktor bana dinlen diyo ev islerimi bile yapmıyorum ailem yakınimda destek oluyolar yemeklerimi temizligimi hergün onlar hazırlayıp gidiyo​:smiling_face:zaten onlarında 11 yıldır bekledikleri torunları geliyo suyumu bile almaya kalksam sen dur diye kızıyorlar. Kızım için hayalim sadece sağlıklıca kucağıma almak rabbim karakterini huyunu hayırlı kılar inşallah ismini de şuanda İnci koymayı düşünüyoruz. İnşallah İnci tanemizi sağlıklıca kucağımıza almayı nasip eder rabbim.

1 Beğeni

Allah gerçekten sabredenin karşılığını veriyor. O ilk kalp sesini duyma ânınız… Tüylerim diken diken oldu! Ne büyük bir mucize, ne büyük bir sevinç… Rabbim bu mutluluğu daim etsin.

Eşinin ve ailenin sana bu kadar destek olması da o kadar kıymetli ki… Böyle bir dönemde yanında anlayışla, sevgiyle duran insanların varlığı bir kadına güç verir. İnci ismi ne kadar zarif ve anlamlı, tam bir masal kahramanı gibi… İnci taneciğinizin sağlıklı, huzurlu, güzel huylu bir evlat olması için ben de gönülden dua ediyorum. Bu bekleyişin sonu nurla dolsun inşallah.

Benim de içimde hâlâ bir kıpırtı var, senin de dediğin gibi bazen insan “yok artık” derken bir anda kendini umutla test alırken buluyor. Umut, bir kere sızdı mı kalbe kolay kolay gitmiyor…

1 Beğeni

Aslında size uzun uzun yazılar yazmak çok isterdim. Ben ne pcos hastasıyım ne de pco ne de kilolu biriyim. Çok düzenli plates yapan biriyim. Ve gebelik neredeyse 1 yıldır olmadı bizim. Sonra bi baktım napıyorum ben dedim. Kafana takıyorsun kısaca dedim kendime. Sonra endokrine gittim insülin direnci sınırda çıktı. Dediğim gibi zayıf ve spor yapan biri olmama rağmen. Sonra inositolle tanıştım. Kaliteli yumurtlayayım diye. Yumurtluyorum ama kaliteli değil demekki dedim. Sonrada başladım 1 ay geçmedi gebe olduğumu öğrendim şansmı bilmiyorum. İnısitolü alınca ben stresimi yönetebildim beni sakinleştirdi asabiyetimi aldı kaygımı aldı. Doktorunuza sorup kullanbilirsiniz

Dediğin gibi dışarıdan bakınca sağlıklı, spor yapan, zayıf biri olsan da bazen içeride işler bambaşka ilerliyor… İnsülin direncinin bu kadar gizli ilerlemesine şaşırdım açıkçası. İnositol gerçekten bu kadar etkili olduysa

:small_orange_diamond: İnositolü kullanmaya nasıl karar verdin, doktor mu önerdi yoksa kendin mi araştırdın?

:small_orange_diamond: Hangi markayı ve dozajı kullandın?

:small_orange_diamond: Her gün mü kullandın?

:small_orange_diamond: Yan etkisini yaşadın mı hiç?

:small_orange_diamond: Sence inositolün etkisi mi daha fazlaydı yoksa stresin azalmasının mı?

Bana gerçekten ilham verdin. Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah :folded_hands:t2::cherry_blossom:

Sürecini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim, çok değerli :tulip:

Ayrıca uzun uzun özelden de konuşabiliriz isterseniz

Özel mesajlarınız kapalı ordan yazdım olmadı

Ben şimdi size mesaj attım bakabilirsiniz

Rabbim seninde güzel haberlerini almayı nasip etsin inşallah :hugs:

İkinci bebeğime yeni hamileyim 11 haftalık :smiling_face: İnsülin direnci olmamasına rağmen doktorum tedaviye yardımcı amaclı glifora baslattı bana dediği insülin direnci = pcos, pcos = insilün direnci ve bence nokta atısıda olmuş oldu. Ben oğluma hamileyken ilk hamileliğimde yani ekmeği tamamen bıraktım cok nadir bazı zamanlar yedim bence zayıf olunsa bile beslenme duzeniyle tamamen alakalı ve hareket oğlum doğduktan sonra hayatıma ekstra hareket geldi :joy: buna da bağlıyorum umarım hep dua ediyorum bu yolda isteyen bekleyen dileyen kim varsa sağlıkla kavussun bebeklerine :smiling_face_with_three_hearts:

Canım gerçekten ne güzel bir farkındalık bu, Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :heart_hands:t2::cherry_blossom: Yazdıkların çok doğru, zayıf olmak yetmiyor, beslenme düzeni ve hareket gerçekten kilit nokta. Senin de dediğin gibi glifora/insülin dengesi bazen görünmeyen şeyleri toparlıyor sanki.

İlk hamileliğinde hemen mi hamile kalmıştın yoksa bekleme süren olmuş muydu? Kaç yıldır bebek istemiştin, nasıl bir yol izledin o zaman? Şimdi ikinci hamileliğinde ne farklı? Glifora ne zamandır kullanıyorsun, mideye dokundu mu hiç?

Ben de bu yolda dua edenlerdenim. Rabbim hepimizi sağlıkla, sabırla, şifayla kavuştursun inşallah :white_heart:

Canım, ben ilk hamileliğimde evlendiğim zaman hiç korunmadık adetim duzensiz diye, 4 ay gecti ne adet oluyorum ne hamileyim hemen doktora gittik toplam 1 yıl içinde ben hamile kaldım tedaviyle, gliforu da ilk dogumumdan sonra emzirme surecim bitince bebegim 2 yaşındayken basladım adet olduğum içinde bırakmadım ilk 3-4 gün mideme dokundu ama sonra gecti ikinciye hamile kaldığımı öğrendiğim an bıraktım gliforu, doktorunuza yine de danışın en kısa zamanda hayırlı saglıklı bir sekilde evladını kucagına al inşallah dua edicem :smiling_face_with_three_hearts:

Selamlar iyi geceler dilerim.

Evlenmeden önce pcos olduğumu öğrendim ve mücadelem tam 7 yıl sürdü. Yolum o kadar uzundu ki. Hastane kapılarından ağlaya ağlaya dönüyordum. Başta akışına bıraktım herşeyi eşim de bende bir bebegimiz olması konusunda hem fikirdik. 2 yıl kadar denedik fakat olmadı 19 yaşında evlendim gittigim bütün doktorlar acelen ne yaşın daha çok küçük deyip yolladı beni. Bir süre hastanelere gide gele gecti zaman. Daha sonra sehir değiştirdik. Tekrar bir doktora başvurduk rahim filmi catlatma iğneleri vs derken olmadı o sıralar kilom yüzünden olmuyor dedim ve kafama koyup kilo verdim. Ama o süreç de beni o kadar yordu ki bir yıl mücadele ettim. Kendi kendime asla regl olmuyordum daha sonra tekrar bir doktor buldum . O da tüp bebek mi yapsak dedi bu sefer de bunu kafaya koyup kabul ettim. Eşimle uzun uzun konuştuk arabamız vardı satıp tüp bebek yaptirma kararı aldik. Kendi kendime ilk kez regl olmuştum o ay.Hemen eşim arabayi satti. Ayni gün göz randevusu icin hastaneye gittim ilaclarimi almaya gittigim eczaneden çıkarken son anda gebelik testi almak geçti içimden ve aldim. O kadar inanmıyordum ki olduguna eve geldim reglim 8 gün geçmişti testi yaptim icimden "aman yine tek çizgi göreceksin yorulmadin mi kendini üzmekten " Diye söylenirken kıpkırmızı iki çizgi ile karşılaştım. İnanin banyodan salona nasil gectim hatırlamıyorum. Saatlerce bağıra bağıra ağladım elim ayagim titreye titreye. Eşimi aradim o an dedi ki bana ne olur ümitlenme belki yanlış olabilir daha önce basimiza geldi çünkü. Aman dedim ki hayir benimle. Eşim eve geldi doğru hastaneye gittim kan testi vermeye. Kan testini verdim daha sonra sonucu öğrenmek icin danismayi aradığım da gebe olmayan kadın yazıyor deyince titremeye başladım. Mail olarak sonucumu istedim yolladilar. O maili nasil açtım inanin titremekten göremiyordum rakamlari baktığım zaman tekrar ağlamaya başladım beta hcg 9 bin küsürdü. Sokak ortasinda esimle sarilip deli gibi ağladık. İnanin o gece sabahı zor ettim. Korktum ya bu bir ruya ise ve uyanırsam biterse diye bir dakika uyumadim. Elimde bütün gece test cubuguma baka baka bekledim sabahı. Sabah ilk işim gidip kızımla tanışmak oldu. Rabbim bittim dedigim anda yettim dedi. O kadar güzel bir kız var ki simdi bakmaya doyamadığım herkesin içten sevdigi bıcır bıcır 5 aylık bir kız çocuğu. Rüya gibi. Bana bahşedilmiş mucizem. Attığım her adım aldığım her nefes yalnızca onun için. Simdi cok yorulan arkadaşlarım , zamaninda evlat hasretinden paramparca olmuş bir kadın olarak yazıyorum bu satırları sizlere. Tüketmeyin kendinizi ne olur. Duymayin kimseyi sadece kendinize odaklanip sorunu çözmeye yönelin. Size söz veriyorum mucizeniz kucağınıza geldiğinde yaşadığınız hic bir zorluk yakmayacak canınızı. Hepsini unutacaksınız. Anne olmayi bekleyen, anneliği yüreğinde hisseden ve bütün anneleri kucaklıyorum :heart:

2 Beğeni

Canım merhaba :yellow_heart: Mesajını gözlerim dolarak, tüylerim diken diken okuyabildim… Kalbinden dökülen her cümleye şahit olmak, sanki bir mucizeye uzanmak gibiydi. 7 yıl süren o sabır dolu yürüyüşün, sonunda kucağına aldığın o minik mucizenle taçlanması… tarif edilemez bir sevinç. Gerçekten çok etkilendim, ruhuma işledi anlattıkların.

Ve en çok da şuna hayran kaldım: Bu süreçte hiç tedavi görmeden, hiçbir şey kullanmadan… Sonunda her şey nasıl da bir anda değişti? Yani bu kadar yıl boyunca uğraşıp olmamışken o yıl ne farklıydı sence? Hem bedenen hem ruhen o dönemde neyi değiştirdin, neyi bıraktın, ya da neye sarıldın da böyle bir güzel kapı açıldı? Gerçekten çok merak ediyorum, çünkü senin yaşadığın o dönüşüm, belki bizler için de ilham olur…

İçinde bulunduğun zorluklara rağmen, yılmadan, tükenmeden, her darbeye rağmen umutla yoluna devam etmişsin. Her satırında o gücü, o derin sevgiyi hissettim. Ve şimdi minik kızınla birlikte kurduğun o güzel dünya… bir mucizenin ete kemiğe bürünmüş hali :cherry_blossom:

Yüreğine, samimiyetine, paylaştığın cesaretine bin kez teşekkür ederim. İyi ki yazdın. Bu yazdıkların emin ol ki yalnızca bana değil, bu yolda yürüyen tüm kadınlara ışık olacak. Seni ve mucizeni gönülden kucaklıyorum :herb::dizzy:

1 Beğeni

Canım benim… Aslında unuttum, attım kafamdan öncesinde bir evlatlık başvurusu yapmıştım hamile kalacağımı bilmeden önce. Yaklaşık bir ay sonra hamileydim. Eşime dedim ki tüp bebek vs diyoruz ama belki de bizim nasibimiz bizi bekliyordur, belki böylesi hayırlıdır ne diyorsun dedim. O da ben her türlü kabulüm dedi ve yaptık başvuruyu. Henüz hala sonuçlanmadı ki inanın onu da verseler bakarım yuksunmem. Ama içimi kalbimi ferah tuttum. Heyecanlandim bu düşünce ile. Belki niyetim vesileydi bebeğime. Sadece kapat kulaklarini dışarıya ve gebelik için uğraşma unut :heart: inan geceleri zor sabah ediyordum. Doğmamış bebeğime ağlaya ağlaya mektuplar yazdım. Şimdi onun varlığına mektuplar, şiirler yazıyorum diliyorum benim gibi çok isteyen, bu yolda emek veren, mucizeye ihtiyacı olan herkese tez zamanda Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin :love_letter:

Ben 14 yaşından beri pcosla mücadele ediyorum 6-7 ay adet olmadığımı biliyorum. 24 yasında evlendim hiç korunmadık kilolu biri de değildim tam tersi çok zayıftım 6 ay denedik doktora gittik rahim filmi eşimin sonuçları vs herşey normaldi sadece duzensiz adet oluyorum yumurtam gelişmiyordu klomen denedim tepki vermedi hiç yumurtalarım , gunde 4 taneye çıkardı doktor gene tepki yok buyume yok 7 mm de kalıyordu boyutu, femera denedik ona da tepki vermedi , gonal f iğne kullandım onda da hiç buyume olmadı, bu kez merional iğne dozu daha yuksekti 4 gun kullandım beşinci gun kontrole gittim 4 yumurtam gelişmiş catlatma iğnesi oldum yavrum bana tutundu dünyalar tatlısı bir oglum oldu simdi 4 yaşında :light_blue_heart: hiç aklımızda yokken yine adetlerim düzensizken 2 ayda bir seklinde oluyordum adet olmak için hap içicektim tatile gideceğiz diye, nolur nolmaz test yaptım hamileymişim :pink_heart: ben ilk tedavi surecimde doktorum bana insilün direncim olmadıgı halde pcosla bağlantısı oldugu için Glifor hap vermişti benim adetlerimi iki ayda bir seklinde duzenledi o hap ben onu doğum dan sonra emzirme sürecim bitince içtim oglum 4 yasına gelene kadar korunduk, sonrasında kendiliğinden hamile kaldım buraya yazma amacım asla doktorunaza danısmadan kullanmayın ama hatırlatın Pcos insulin direnciyle alakalı, inositol veya glifor ben glifor kullanan taraftım, bu ikiliyi arastırın size hangisi uygunsa doktorunuz hangisini uygun bulursa ona gore kullanın. Rabbim kimsenin kucagını bos bırakmasın ol der ve olur :pink_heart: