Yeni doğan anne bebek alisverisinde neler alinmali
Aramıza hoşgeldin @Fatmaorcan
1 - Giyim İhtiyaçları
Listemizin başında bebeğinizin giyeceği kıyafetler geliyor. Yenidoğan bebek için alınması gereken kıyafetler:
- Zıbın
- Çorap
- Eldiven
- Penye ve yelekler
- Terletmeyen başlık, şapka
- Elbise
Yenidoğan Bebek İçin Alışveriş Listesi
1 - Giyim İhtiyaçları
Listemizin başında bebeğinizin giyeceği kıyafetler geliyor. Yenidoğan bebek için alınması gereken kıyafetler:
- Zıbın
- Çorap
- Eldiven
- Penye ve yelekler
- Terletmeyen başlık, şapka
- Elbise
2 - Hijyen Eşyaları
Dünyayla ilk teması olan yenidoğanın temizliği oldukça önemlidir. Bunun alınması gereken eşyalar:
- Bebek bezi
- Pamuklu bezler ya da bebek bakım mendili
- Bebek losyonu
- Pudra
- Alt açma bezi
- Tarak
- Tırnak makası
- Banyo süngeri
- Şampuan
- Havlu
3 - Beslenme ihtiyaçları
Çocuğunuzun beslenebilmesi için almanız gerekenler:
- Biberon
- Emzik
- Anne sütü toplayıcı
- Süt saklama poşeti
- Biberon yıkama fırçası
- Önlük
4 - Anne için gerekli olanlar
Yenidoğanın yanı sıra annenin de ihtiyaçları bulunuyor. Bunlar:
- Emzirme önlüğü
- Emzirme sütyeni
- Göğüs ucu kremi
- Göğüs koruyucu kapsüller
- Göğüs pedi
- Lohusa külodu
- Emzirme yastığı
5 - Bebek için tekstil eşyaları
Yeni doğanın ihtiyacı olan tekstil eşyaları:
- Terletmeyen bebek battaniyesi
- Bebek yastığı ve nevresimi
- Ter bezi
6 - Yenidoğan için oyuncak
Bebeğin eğlenmesi ve nesnelerle etkileşime geçebilmesi için oyuncak almalısınız. Öneriler:
- Pelüş oyuncaklar
- Çıngıraklı oyuncaklar
7 - Seyahatlerinizde yardımcı eşyalar
Hem eşyaların hem de bebeğin taşınması için almanız gerekenler:
- Bebek arabası
- Ana kucağı
- Bebek bakım çantası
- Bebek kangurusu
- Beşik
8 - Yenidoğan için sağlık ihtiyaçları
Bebeğinizin sağlığı için almanız gerekenler:
- Ateş ölçer
- Burun aspiratörü
Bu eşyalar sizin hastaneden çıkıp eve gelmenizden ve yenidoğanı büyütmenize kadar gerekli olan eşyalardır. Bu listeyi temin ederek bu büyük yükten kurtulabilirsiniz.
Aramıza hoşgeldin @Fatmaorcan
Gebeliğin hayırlı olsun
Merhaba @Fatmaorcan hoşgeldiniz uygulama içerisinde de ihtiyaç listesi mevcut alınacak çok şey var sizin aklınızda neler var?
Araçlar>liste
Merhaba arkadaşlar yenidoğan için neler aldınız?. Kaçıncı haftalarda almaya başladınız? hangi siteleri kullandiniz? paylaşırsanız sevinirim. Güzel hamislere fikir olsun
Trendyoldan kıyafetlerini aldım, aspiratör Hepsiburadadan, ebebekten de çoğu şeyi alabilirsin. Ben kısacası istediğim şeyi Google yazıp genel bir fiyat kalite araştırması yapıyorum ona göre hangi site olursa olsun güvenirliğini bakıp alıyorum. Benim de bir sürü eksiğim var ama en azından doğuduktan sonra genel ihtiyaçlarını aldım gerisini de yavaş yavaş tamamlamaya çalışıyoruz.
Ben de en çok ebebek alışverişi yapıyorum
Bu siteden alışveriş yaptım oğluma çok memnun kaldım hem uygun hemde kaliteli tavsiye ederim kızlar
Teşekkür ederim birde buraya bakayim bende Trendyol ve Instagram da belli sayfalardan baktım çeşit çok ama ürün kaliteli mi bilemiyorum sipariş olusturmadim
Ebebek ürünleri nasıl memnun kaldınız mı?
E-Bebek
Civil
Minicity
Trendyol
Ben 25 haftamda almaya başladım. Ben Ağustos’ta dogum yaptı şapka 10 tane almıştım ama kullanmadık ziyan oldu. Ama Soğuk havalar için şapka almak daha iyi oluyor. Çorap sık kullanıyorum ister istemez bi bakıyorum altı kirlenmiş sanki toprakta koşmuş gibi. Body sık kullanıyoruz kıyafetin altından giydirmek için kolsuz bodyler oluyor ya hani onlardan. Birde yeni doğan alınması iyi değil bebiş erken büyüyor giysiler de küçük kalıyor ben 0-3 ay aldıklarımı 3 aya kadar rahat kullandım ama sırf yeni doğanı 1 ay sonra kullanamadım. Bizim sık kullandıklarımız bunlar Umarım fikir olur @Prensesannesi
En çok e bebek kıyafeti ve defacto kıyafet kalitesinden memnun kaldım. Babymoll zıbınları cok ince.
Defacto kalıpları diğer markalar gibi küçük değil bu yüzden çok seviyorum
Ebebek de kıyafetleri pamuklu rahat o yüzden çok seviyorum
Çok teşekkür ederim bende temmuz sonu gibi bekliyorum inşallah telaşı şimdiden basladi daha çok ama cabuk geçiyor bence
E bebekden aldım bir cok seyi ve memnunda kaldım fiyat olarak da kalite olarak da güzel trenyol ve minicityde tercihlerim arasında buralardan da alısveris yaptım gelen ürünler gayet güzeldi
En cok kullandığım çıtçıtlı zıbın, ayaklı tulum ve ayaklı pijama
Sağlıcakla gelsin bebis
Ben lc waikiki uygulamasından aliyorum bazen kupon geliyor gunluk daha uygun oluyor yada trendyoldan
Kızlar merhaba. Yavaş yavaş bebek alışverişi yapmaya başladık. 1 tane 10lu 1 tane 5li hastane çıkışı aldım. Diğer alınması gereken body , zıbın , alt üst takımları, tulumları da yenidoğan bedeninde mi almaliyim yoksa 0- 3 ay mi ? Veya 3-6 ay mı?