Selam anneler yenidoğan bebeğe su verilmesi hakkında ne düşünüyosunuz?
6 aydan önce anne sütü hariç hiç bişey verilmiyor. Mama da doktor tavsiyesiyle içiyor. Anne sütünden su ihtiyacını karşılıyormuş. Ama şuan sıcaklığın yoğun yaşandığı yerlerde günde 5 çay kaşığı içilebilir deniliyor. Tabi bunlar benim bildiklerim belki daha farklı görüş de vardır
- aya kadar anne sütü dışında hiçbir şey vermeyin. Anne sütündeki su oranı bebeğe 6. ayına kadar yeterli. O yüzden havalar çok sıcak diye çevrenizdekiler bir yudum su ver falan derlerse lütfen vermeyin. Böbrek gelişimini olumsuz etkiler
Anne sutu suyu karsiliyor diye biliyorum. Ama 6 ay verilmemesi gerek diye duymamistim.bazilaari 1 aylığını doldurmadan bile su veriyordu. Anne sutu olmayip mama veren anneler de su veremezmi yani 6 ay. Bilemedim.
eğer 40 çıkana kadar su vermezseniz bebekte su istemez alışmaz yani suya hem anne sütü su ihtiyacını karşılıyor
Bebeklerin böbrekleri henüz suyu süzgecinden geçirebilmek için gelişmemiş oluyor. Mama da olsa anne sütü de olsa 6. aya kadar verilmemeli. 6. ayda ek gıda dönemine geçiş yapılıyor, o zaman bile her tadımdan sonra 2-3 çay kaşığı vermek gerekiyor. Su anne sütünü karşılamıyor yani @Sevane18
Pardon ya ben ilk.kelimeyi zaten oyle yazmistim süt suyu karsiliyor diye .annemde vermiyrodu sutten kesildiginde mama verdi diye su veriyordu arada.
Yazdigim söz oraya nsil oyle dusdu bilmiyorum.ozur dilerim. Bende oyle yazmak istemişdim oyle biliyordum diye.o yuzden karşisina ama 6 ay a kadar su verilmemesi gerektigini duymamiştim yazdim.gordugun gibi. Tekrardan pardon yalniş yazılmış. @NURAN ve diger arkadaşlar
Ben iki çocuğumda da sütüm olmadığı için mama verdim.Ve maalesef mamadaki şeker ve diğer ürünler sebebiyle su ihtiyacı oluyor bebeklerde.Her beslenme sonrası ardından kaynatıp soğuttuğum sudan biberonla içirdim.Hele bu sıcak havalarda mama alıyorsa illaki su verilmeli.
Bende annemle konuşuyordum senin doktorun çok az çay kaşığı ile verebileceğimi söylemişti dedi sütü çok sıvıymış annemin ek olarak doyurucu olmadığından mama vermişler öyle olunca doktor vermen lazım az az demiş yoksa ağız yaraları olur demiş öyle yaptık hiç yara falan da olmadı dedi annem ağız temizlensin diye
Ben de şuan sadece anne sütü veriyorum
Mama verildigi icin su və verilmeli diye biliyordum bende . 6 aya kadar verilememeli diye ilk kez duydum burada. Şaşırdım o yüzden.
Evet kardeşim de mama yedigim zaman doktor az az ver demisti 30 gr danda az veriyordu annem gunde 1kez fln
@Songül19 @Sevane18 Hem çocuk gelişim uzmanı hem de ben de çocuğunu mamayla büyütmüş ve bu konuyu birçok doktora ve çocuk gelişim uzmanlarına sormuş bir anne olarak kesinlikle 6. aya kadar su verilmemeli
Mamanın içinde bildiğimiz şekerden yok, anne sütündeki laktozdan vardır mamanın içinde de. Eğer bebeğe 6. aydan önce su verilirse böbreklerden boşaltım zorlaşır, karın boşluğu suyla dolar ve bebek mamayı ya da anne sütünü istemez çünkü açlık hissetmez. Eğer bebekte ishal, kusma ya da başka bir rahatsızlık varsa doktor onayıyla verilebilir sadece. Su vermek sizin bebeğinizde ya da çocuğunuzda bir rahatsızlık oluşturmamış olabilir şimdi ama başka bir bebekte farklı rahatsızlıklar oluşturabilir. Bu konu basite alınmayacak bir konu. Doktorlar ve biz uzmanlar bile bu kadar uyarıyorken lütfen yapmayın
@Sevane18 6 ay su verilmediğini hiç duymadım diyorsun ama araştırsan görürsün aslında canım. Yani daha önce de dediğim gibi sadece annenin, ablanın ya da çevrendekilerin yaptıklarını doğru kabul etmeni önermem. Onların uyguladığı şeyler belki senin bebeğine zarar verecek. Her konuyu araştırıp doktorlara, uzmanlara danışmanı öneririm her zaman
Ben de şaşırdım ama doktorlar bazı şeylerde görüş ayrılığına düşebiliyor anneme doktor önermiş çünkü verilmeyeceğini ben de biliyordum çok şaşırdım
30 grdan da mı az olmaz? Doktor 30dan az ola bilir günde bir kez veya haftada 2,3 kez demişti. Mama veren anneler icin. Bunu bilmek isterim acaba olurmu olmazmi diye ? Bebegim icin təbikide iyi olani secerim.
Ben çocuk doktoruma soracağım ama büyük ihtimalle verme diyecek zaten
İşte bende boyle iki kollu seyleri gorunce şaşıriyorum napiyim. Demekki sorun bende degil bunu anlatanlarda
@Hasen Dediğim gibi doktor önerisi varsa zararlı değildir çünkü zaten bebeğin gelişimini doktor biliyordur
Birçok konuda görüş ayrılıkları var elbette ama dünya genelindeki kanı bu şekilde şu an çünkü su verilmesinin yararlı olduğu ile ilgili bilimsel kanıtlar henüz yok maalesef
@Hasen Özel bir durum olmadığı sürece bence de verme diyecek