Yenidoğan Bebeğe Su Verilmesi

Eşimin kuzeni çocuk doktoru her yerde verilmeyeceğini yanlış olduğunu paylaşıp duruyordu. Anneme meraktan sordum geçen gün öyle dedi doktorun diyince şaşırdım ama çoğunluk verilmeyeceğini savunuyor

2 Beğeni

@Sevane18 Doktorun önermediği sürece bebeğin mama da alsa anne sütü de alsa verme 6. ayına kadar

Sorun kimsede değil aslında. Görüş ayrılıkları her zaman vardır. Önemli olan kanıtlanmış bilgileri dikkate almak

2 Beğeni

@Hasen Eşinizin kuzeni de bendenmiş :joy::joy: Önemli bulduğum konuda bilgilerimden eminsem kesinlikle sonuna kadar savunurum :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Tesekkur ederiz :slightly_smiling_face: doktorum demeden vermem :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Mucize annede yeni bilgiler ediniyoruz :rofl::partying_face:

1 Beğeni

@Sevane18 Sevindim buna :blush::+1:

1 Beğeni

Sonuçda Bilmemek degil,bilipte ogrenmemek ayip oyle degilmi :smiling_face: @NURAN

1 Beğeni

@Sevane18 Kesinlikle öyle :+1:

1 Beğeni

Hasen Hanımcığım bizlerin doğum zamanında söylenen, uygulanan çoğu bilgi değişiyor maalesef. Muhtemelen bizim çocuklar büyüdüğünde de şu anki bazı bilgiler geçersiz olacak ama biz şu an güncel olana göre davranacağız mecburen​:face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Ben kızıma 6.aya kadar anne sütü dışinda hicbirsey vermedim verilmesini de dogru bulmuyorum zaten anne sütünden bütün besin ihtiyacini karsiliyor cocuk oglumda da aynisini yapicam su vererek doldurmaya gerek yok o minnacik midesini ki 6 aydan sonra da az az verilmeli zaten hemen ek gidaya geçişte de az az yiyor cocuk yine daha cok anne sütü aldigi icin su ihtiyaci yine karsilaniyor tamamen ek gida beslenmesine baslandigi zaman su miktari artirilmali yani @NURAN meslektaşımında söyledigi gibi kesinlikle su verilmemeli :raised_hand::raised_hand:

2 Beğeni

@ezgi-y arkadaşım şoyle bir şey duymuştum. Su verildiginde bebegin miydesi buyuyor kilo ala biliyor rahatlikla diye bu dogrumu??

2 Beğeni

Mide büyümesi suyla alakali degil ilk başlarda yeni dogdugunda ceviz kadar midesi sonra bebek gelistikce midesi de büyüyor sindirimi de hizli olur bebegin bizler gibi degil sık sık emzirmemiz bu yüzden zamanla bebekle beraber midesi de büyüyor suyla degil bebegin gelisiyle alakali yani canim @Sevane

1 Beğeni

Anladim arkadaşım :cherry_blossom: Teşekkür ederim :cherry_blossom: @EZY

2 Beğeni

Rica ederim canim ne demek :heart::bouquet:

1 Beğeni

Kalp birakma yetkim ne ara doldu ya yine mecbur saygisizlik olmasin diye boyle yazacagim artik :smile::cherry_blossom:

3 Beğeni

Sevgili arkadaşım takip ettiğim paylaşımlarından edindiğim bilgiyle her konuyu araştırmış olduğunu kendi düşüncelerinden ziyade kanıtlanabilir bilgilerle yazdığını düşünüyorum ve ilgiyle okuyorum takdir ediyorum.Lakin senin de dediğin gibi bazen aynı konunun uzmanları dahi farklı görüş bildirebiliyorlar.Ben de çocuklarım için en doğrusu neyse en sağlıklısı neyse onun için hep işin ehline sordum soruşturdum.Benim maalesef iki çocuğumda da sütüm olmadı ve mama vermek zorunda kaldım.Danıştığım uzmanlar sadece mama alan bebeklerde su ihtiyacı oluyor her beslenme sonrası bu sebeple vermemi tavsiye ettiler.Su vermekten kastım da öyle litre falan değil belki toplamda 50 ya da 60 CC dir. Sevgilerle​:smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Teşekkürler :cherry_blossom: @Songül19 Anlatmak istedigim buydu işte.

1 Beğeni

@Songül19 Doktor onayıyla verilebileceğini söyledim zaten :blush: Dediğim gibi ben de kızımı mamayla büyütmüş biriyim zaten. Ama mesela bizim doktorumuz kesinlikle önermedi ve sorduğum meslektaşlarım da. Sormamın nedeni kızımın doğduğu zamanın bahar dönemine denk gelmesindendi. Ek gıdaya geçilen dönemde ben günde 50-60 CC veriyordum. Sanki yenidoğan için biraz fazla geldi bana miktarı ama kendimce konuyu kapatıyorum artık burda ben çünkü evet, her doktorun fikri, görüşü ayrıdır :cherry_blossom:

@Sevane18 Sen benim seni anlamadığımı düşünmüş olabilirsin ama ben senin anlatmak istediğini anlamıştım zaten :+1:

3 Beğeni