Yemidoğan kaka yapamıyor

Kızlar bebeğim 12. Gününden beri kaka yapamıyor öncesinde günde üç kakalı bez değiştirirdik şu an 19 günlük 16. Gün lavman yaptık öyle yaptı. Bu gün lavmandan sonra 3. Gün ve yine yapmadı. Çok sancısı oluyo sürekli ıhlıyo. Gaz damlası kullanıyoruz, her emmeden ya da mamadan sonra gazını çıkartıyorum, doktor tavsşyesi ile mamasına zeytinyağı koyuyorum, masaj da yapıyorum. Ama ne sırtı yere gelsin istiyor ne uyuyabiliyor sürekli kıvranıyor ama yapamıyor. Günde 16-17 saat uyuması gerekirken 6-7 saat anca uyuyor kıvranmaktan. Ne yapacağımı bilemedim bu durumu yaşayan var mı geçti mi neymiş? ne yaparsam geçer?

Relaktaz damla ve biogai kullanın karnına ıloveyou masajı yapın ayaklarını ılık havluyla sarın çok zorlanıyosa hala dereceyle poposunu siz uyarın

Sab simplex damla kullanıyoruz en iyisi dediler hatta ama işe yaramıyor mu anlamadım doğrusu çocuk gaz bombası gibi tüm gazı bedeninde hapsediyor resmen. Poposuna bir şey sokmayın sakın dedi doktor bağırsak ve makat tembelliği yapıyormuş

Bir kerelik yap bende yaptım aynı senin durumundayım hala da bir kere sadece kulak çöpünü zeytin yağına batırdım makattan pamuğun bitişine kadar kattım sadece bir ker yaptim lavabosunu yaptı artık mama da onu kabız eder bilgin olsun mamani da degistir degistirmediysen ben Bebelac cold kullanıyorum gaz yapiyor ama gazini alıyorum bir şekil bana da lavman verdi ben kullanmak istemedim kendi yapsın ve ben doğum daha yapmadan 5 aylıkken doktorum demişti perinataloji bölümündeki aşırı gazlı bir bebek olacak haberin olsun demişti piagia yağ hiç bir işe yaramadı yinede sen kullan belki yarar

Bebeği her gün sabah kalktıği gibi kompile yagliyorum masaj yaparak akşam yatmadan tekrar yagliyorum sende her gün günde iki kez mutlaka yap hem bebeğin gelişimi için hem bebeğin cildi hemde gazi için bebek yağını biliyorsun zaten onu sürekli kullan duş aldirdiktan sonra da kullan ben bu şekil yapıyorum çokta ilaç sokmak istemiyorum metsil veriyorlar birde ilaç vermislermi bilmiyorum onu da bi dene istersen

Sab simplex gibi gaz damlamlark hiçbir işe yaaramadığı gibi işinizi daha çok zorlaştırıyor çünkü damlalar gazını çıkarsın diyr daha çok karnını buruyor yalancı sancı oluşturuyor buda bebeğin daha çok sinirlenmesine sebep oluyor gaz damlası yerine probiyotik kullanın ve relaktaz damla anne sütü ve mamadaki süt enzimi olan laktaz enziminini paarçalıyor sürekli yapmadığın takdirde bebeği uyarmak bişey olmaz bende çok yaptım sonra kendileri yavaş yavaş alışıyorlar kaka yapmaya

9 gün oldu yapmadı hâlâ dün kulak çubuğu denedik bu gğn yine doktora gittik fitil verdi yine yapmadı anlamıyoeum iyice stres oldum sütüm çekildi 100 ml sağan ben 40ml anca sağıyorum

Sıtı yere gelince katılıyor ağlarken morarıyor ki yaptırtmıyor asla atlını bile 14 saniyede rekor anca değiştiriyorum çıktçıtlarını kucağımdayken annem takıp üstğnü giydiriyor düşünün yağ sürmeme izin vermez gibi geliyor oğlum tam bir gaz bombası halde şu an ve çıkaramıyor da mamayı kestim sayılır sadece gece bir defa içine zeytinyağı katarak uyku halinde veriyorum

D vitamini kullandığı için doktor probiyotik ağır geliyo kabız olmuş olabilir dedi kestirdi herkes bişey söylüyor kuzum kafam çok bulandı iyice stres olmaya başladım​:pleading_face::pleading_face:

bunu kullan kaç aylıktı bu arada ben dün kullandım lavman bu bebek kakasini yapması için doktor bana verdi 1 buçuk aylık bebeğim aynı durumlar bende de vardı nasıl yapmadım anında sıçtı rahatladi bı nebzede olsa sende yap mutlaka ama önce dotkora sor öyle yap baya iyi geldi yine gazi var rahatlatır biraz da olsa

Bebeyin kac gunluk eyer 40 cikmadiysa tam normal bendede olyurdu kendim yardim ediyordum yapiyordu 40 dan sonra normala dondu eyer mamada veriyorsan oda kapizlik yapa bilir

Çok kullanılırsa bağırsak tembelliği yapıyor canım bu

Mrb nasıl oldu bebeğiniz hangi d vit ve probiytki kullanıyorsunuz bu arada

Onu ztn fazla kullanamaz sin sürekli bir iki kez yaptım daha da yapmadım ama sana birşey önerecem yemin ederim onu aldım hem Gazi hemde kakası için çok iyi geldi ismini soyliyim araştır istersen öyle ver ben kullanmadığım şeyi bir başkasına asla soylemem hakkiniza giremem hele ki bir bebek söz konusu zinco gaz damlası yaz Googleye orda ztn resmini de görürsün yeşil kutu inanki kaç gündür veriyorum o kadar rahat ki

1 Beğeni

Ben o dönemleri atlattım canım ikinci bebeğimi bekliyorum :grin: kızıma da kullandım doktor sadece çok kullanılmaması şartıyla kullanabilirsin demişti kızım geceleri hiç ama hiç uyumazdi öğlen uyuduğum olurdu eşim gece gider lavman alırdı yapardık üstüne mışıl mışıl uyurdu bende kullandım ama 10 gün tuvalet yapmadığı olmadı günlük yapardı ama bu sıkıntı devam ederdi

Düne kadar hiç kendi yapmadı heo uyarı verdim ya da ben yaptırdım. Ama dğn yaptı kendi kendine

Zinco gaz damlasıni kullanıyorum onu doktor önerdi baya iyi geldi çok şükür ne gaz sorunu nede kaka sorunu hiç birşey yaşamıyoruz geceleri de çok güzel uyuyor sadece açıktigi için kalkıyor önceden sabaha kadar uyanikti ağlardı baya ama şimdi çok iyi