Merhaba,nasip olursa haziran ayında doğumum olacak sizce Yenidoğan kıyafetlerini nasıl almalıyım uzun kollu tulumlar mı,yoksa kısa kollu mu
Benim de haziranda ve iki çeşidinden aldım birkaç tane ne olur ne olmaz
Benimde haziran akşamları belki biraz serin olur diye ince uzun kollu aldım diğer zamanlar içinde kısa kollu tulumlar müslin şort tişört takımlar aldım
Hanımlar bir mani olmaz sa haziran da doğum yapacam bebekler hava sıcak ne zaman kısa kol yada şort kaç aylıktan giyerler yazda olsa üşürler mi???
Aynı cevabı bnde bekliorm inanin
İnsan kararsız kalıyo ilk bir iki uzun aldım ama![]()
temmuz aşırı dıcak olabilir
Bebeklerede biz ne giyiyorsa 1 kat fazla gibi düsünün. Yaz aylarına denk gelen bebekler yasamıs oldugumuz sehirdeki sıcak ve nemli havaya karsı giydirilmesi önemli. Yazın sıcaklarda evdeyken kısa kollu zıbın belki bir müslin örtü kullanılabilir. Ağustosta dogumum olucak nasipse. Gebe okuluna gidiyorum ordaki ebe ve hemsirelerden böyle bilgi aldım
Temmuzda doğum yapacak anneler bebeğinize kaçar adet kıyafet aldınız neler aldınız alışverişe yeni başlayacağım fakat ne almam gerekiyor bilmiyorum birde yaz çok sıcak olacak
Ben azar azar almaya başladım 10 tane zıbın aldım bi kısmı yenidoğan bi kısmı 3-6 ay aralığında.5 adet yenidoğan set 5 ince ve kalın battaniye 2 müslin 2 müslin tulum 3-6 ay.
Çorap ve şapka aldım
Park beşik ana kucağı bebek arabası ve puset
Sleepy bezi unibaby şampuan bebek yağı losyonu ıslak mendil seti ağız mendili seti ve temizleme pamuğu aldım şimdilik ![]()
Biberon değiştirme şansınız varsa değiştirmenizi öneririm bunlarla cocuk ememiyor anne göğsüne benzeyen biberonlar var hem meme reddi yaşamazsınız philips aventin falan. Birde bu aldıklarınızın ucu dar oldugundan cocugun bopazına ladar gidiyor deneyimledim
Merhaba agustos başı gibi dogacak bebeğim nasipse kıyafetlerini zıbiñlari ya da takımlarını tulumlarini yeni dogan mi 0 3 ay mi 3 6 ay mi almaliyim hangisinden kacar tane almaliyim yardimci olabilir misiniz
Ben de ağustos ortası gibi doğum yapcam nasipse. Yeni doğanları daha ince kumaşlar ve kolsuz zıbınlardan aldım 1 ay ancak giyebiliyorlarmış zaten. Sonrasını da 0-3 ay 3-6 ay içerisinde tulumları olan takımlardan tercih ettim gündüz sıcak olsa da gece gerekirse tulumu ve alt pijaması olan takımları giydiririm diye düşündüm ![]()
Teşekkür ederim acaba kaçar adet aldınız hicbir fikrim yok etrafimda pek sorabilcegim kisi de yok
Yeni Doğan kolsuz zıbınlardan e bebekte 7 li paket vardı ondan aldım canım onun dışında yeni doğan takım aldım 4 tane içerisinde alt pijaması da olanlardan ağustos sonu olduğu için. Diğerlerini daha son baharlık olacak şekilde 0-3 ay 3-6 ay tulumlu daha kalın şeyler aldım canım
Benim bebegim 16 eylul dogumlu, aldıgım zıbın takımları kolluydu hep kollu giydirdim evde altındaki atlet içlik kısa kollu üstünde uzun kollu vardı yani.yenidogan bebekler sanırım kırkı cıkana kadar vucut ısılarını dengeleyemiyorlar. Anında buz gibi oluyor elleri ayakları o yüzden dikkat edin sürekli kontrol edin üşüyüp üşümediğini.
0-3 aylık tüm cıtcıtlı badilerini ilk 5 ay giydirebildim. Özellikle kırkı cıkınca daha rahat oluyor oturuyor ustune. ( 7-10 adet yeterli)
Üzerinde yenidoğan yazan veya 0-1 ay yazan badileride kırkı cıkana kadar giydirebilirsiniz. (en fazla 5 adet yeterli ama ekstra almaya gerek yok hastane cıkısı yenidogan takımlarının içinde var zaten üçlü besli yedili takımlardan karısık yedi adet yetti bana)
Şu üçlü beşli yedili onlu yenidogan hastane cıkısı setlerinden karısık olarak yedi adet takımım vardı hepsini giydirdim kırkı cıkana kadar.
3 aylık olunca da 3-6 ay pijama altı giydirdim. Badileride 0-3 ay beden giydirdim (5 aylık olana kadar giydi)
Beşinci aydan itibaren altı aylık badi giydirmeye basladım. Alt pijamaları ise 6-9 ay beden oldu. Yani altı farklı üstü farklı beden oluyor. Ve mevsime gore hesaplayın ona gore alın.
Siz sadece Agustosta sıcak olacak ama aksamları ozellikle yine kollu giydirmeniz lazım kollu pijama ile uyuması lazım. Kundak da yapabilirsiniz muslin ortuyle..
Dışarısı için 0-3 ve 3-6 tulum alın kalın wellsoft olanlardan hastane kontrollerş ası için gittiğinizde giydirmek için cok elzem oluyor.
Evde ben tulum giydiremedim pek pratik olmuyor ozellikle cıtcıtlı tulumlar cok yorucu illa alacaksanız fermurlı olsun muhakkak. Aldıklarımı fotoğraf cekiminde sadce ve dısarı cıkarken giydirdim. Yelek mutlaka alın penye yelekler cok lazım oluyor. Agız bezleri yine cok lazım oluyor.
Cok teşekkür ederim sagolun gercekten aciklayici olmuş ![]()
bunlara gore alisveris yapicam
Bende 1 tane 11 li hastane çıkışı aldım 2 tane 5 li hastane çıkışı vardı ondan aldım 2 tanede
Böyle birşey aldım 2 tane çocuğa uygun mudur acabaValla ben agustosta doğurdum hep kısakollu giydirdim cnkü aşırı sıcaktı ve ona rağmen isilik olmuştu 0 3 çok almanı önermem zaten kirlendiği gibi yıkıyorsun birde illa çekiyor küçülüyır kıyafetler ben 3 6 yı daha cok almştım abartmadan hep mevsim hesapLyarak abartmadan mesela alt üst takım hepsi toplasan 15 20 parça bile değildi cokta yeterli geldi cnkü hediyelerde geliyor bu kez sığamıyorsun. En öok kullandıgım ağız mendili oldu belkide günde 10 tane falan