Yardim edermisiniz 💛

Qizlar hamile kalmak istiyorum adetim gecikmisdi solgun cizgide cikiyordu ama dun adet oldum yani onun gibi ovilasyon gunleri nasil hesablanir bende gecikme falan oluyor bilmiyorum ondan baska bir sey etmelimiyim hamile kalmak icin ne yapsam olur yani sans cok olur ekime teste pozitiv gormek istiyorum Allahin izniyle​:palms_up_together: cok istiyorum :confused:

:pushpin: 1. Ovulasyon (yumurtlama) gününü nasıl hesaplayabilirsin?

• Düzenli 28 günlük adet döngüsünde: Yumurtlama genelde 14. gün civarı olur.
  • Ama sen “gecikme oluyor” demişsin, o yüzden sadece takvim yetmeyebilir.
  • Öneriler:
    • Ovulasyon testleri (idrar çubukları): Çizgi koyulaşınca yumurtlama yaklaşıyor.
    • Servikal akıntı takibi: Yumurtlama zamanı akıntı daha şeffaf ve kaygan olur (yumurta akı gibi).
    • Vücut ısısı takibi: Yumurtlamadan sonra 0.3–0.5 derece artar.

:pushpin: 2. Hamile kalma şansını artırmak için

• Doğru zaman: Yumurtlama gününden 2 gün önce ve sonraki gün en verimli zamandır.
  • İlişki sıklığı: Yumurtlama döneminde 2 günde bir ilişki ideal kabul ediliyor.
  • Yaşam tarzı:
    • Sigara/alkol varsa bırak.
    • Stresi azaltmaya çalış (biliyorum zor :pensive_face:).
    • Folik asit veya metilfolat takviyesine başlaman çok faydalı olur.
  • Sağlık kontrolü: Tiroid, prolaktin, vitaminler (özellikle D ve B12) düzgün olursa şans artar.

:pushpin: 3. Sabırlı ol canım :two_hearts:

• İlk denemede olmayabilir, bu çok normal. Çoğu çiftte 6 aya kadar sürebiliyor.
  • Senin Ekim’de testte pozitif görme dileğin çok güzel :face_holding_back_tears: İnşallah o müjdeli haberi kısa zamanda alırsın :palms_up_together:

:sparkling_heart: Sonuç: Senin şu an yapman gereken en önemli şey yumurtlama dönemini doğru yakalamak ve düzenli denemek. Küçük küçük adımlarla çok büyük bir hayalin gerçek olacak inşallah :rainbow:

cok tesekkur ederim :heart::heart: bana doktor yazmisdi bu ilaclari hazirandan kullaniyorum cok sevinmisdik eşimede supriz yapmisdim buyuk hayal kirikligi hiss ediyorum :pensive_face: inwAllah ovilasyon gunlerini yakalarim :palms_up_together: Cok sagolun :growing_heart:

İnşallah hamile kalirsiniz rabbim kucaginizi doldurur inşallah bildiğim kadariyla erkeklerin sabah erken saatlerdeki spermleri daha etkili oluyomus bana doktorum öyle soylemisti sabah saatlerinde iliski yasamaya dikkat ederseniz olabilir ben ozellikle olsun diye dusunerek olmamisti olursa olur diyoduk öyle olmustu tabi bu kisiden kişiye değişir asla moralinizi bozmayin doktorunuza danisirsaniz tedavi fln uygulanabilir :smiling_face_with_three_hearts::heart:

tesekkur ederim canim hic sabahlari olmuyorduk cunki o cok erken iwe gidiyor bende yatiyorum beni uyandirmiyor o yuzden evlendigmizden bu yana hic sabahlari yapmadik anca aksam iwden geldikden sora oluyor ama sagol buda bir yol en azindan denerim belkide dogrudur sorun odur

1 Beğeni

Eczanede yada internette ovulasyon testleri satikiyor onlardanda alsana ben hem doktorun verdigi ilaclari hemde ovulasyon tesini denemistim

denicem bende burda ogrendim oyle bir sey oldugun cok bilgim yok simdi adetim bitsin gidicem doktora onada danisicam bu seyleri tesekkur ederim fikrin icin :cherry_blossom:

Aybaşının ilk 3 cü günündən başlayaraq. Şalfey aptekdən al iç. Çooox çox xeyirlidir. Gündə 3 dəfə. 2dənə at dəmlənsin. Soyuq halda iç. Mən demək olar onun sayəsində qaldım. 3 il idi evli idim.

Deməli aybaşı döngü ortalaman neçe gündürse tam ortası yumurtlama dönemi sayılır ele hesab et. Misalçün 29 30 gunnen bir aybaşı görürsense aybaşıdan 14 gün sonra hergün elaqeye başlayın gece gündüz ferqi yoxdu hərgün edin yorgun bele olsanız. Taki aybaşına 1 hefte qalmışa qeder. Sonra inşallah aybaşına bir neçe gün qalmış döllənmə olursa testdə görsənir. Men ele etdim evlendiyim 3cu ay hamile qaldim​:rofl: onnan evvelki 2 ay yoxlamamisdim hec valla

Yatakdan hemen kalkma yat biraz ayaklarimi yukariya dik haa birde maydanoz cok tuketme dusuk yaparmis dikkat et

aybawi ola ola icmek lazimdi onu ya ferq etmir nece gun icdin?

mende aybawi gecikir ona gore tam vaxtini tuta bilmirem iyulun 31 olmusdum indi hec olmurdum test 2cini solgun gosterdi ama bu ayin 3u geldi 31den hesablasag 4 gun gecimmisdi 28 hesablasag dongunu 6 gun ona gore hekime gedecem bu yaxinda o mene desin hacan ola biler hem testde alaram o testlerden istifade etmisiz ovliasyon testi

Artik kan geldi adet gibi oluyorum domtor dedi ya testin hormonlar yuzunden bazan 2ci cizgi görünüyor yada kimeyvi hamilellik yapmiwsin dedi

Yox valla hec etmemişem nece edilir onu da bilmirem eger hamile qalmasam onu yoxlayacaqdim men de. Mende de hemise aybasi 2-3 gun gecikirdi. Eger qiz vaxtindan gecikirsə sogan suyu icin yutubda saraçoğlunun tarifi var onnan edin duzenli. Birde duphaston dermani cox faydalidi ele bir dermandiki qanaxmasi olanin qanini kesir, aybaşı düzensiz olanları düzene salır. Hamilelerde uşağı berkidir. Hekim mene de yazmışdı açılışım olanda. Men qiz vaxti o qeder elemisdimki duphaston sogan suyu filan belkede ona gore asanliqla qaldim bebişe. İnşallah sizin de olar​:heart:

inwAllah can yoxlayaram mende hekimde gorum neler deyer yeqin elave vitamin falan tip.bir sey yazar tez hamile qalmag ucun falan bilmirem adetimin bitmesin gozluyurem

Fol turşusu deyecek hamile vaxti da iceceksen qiz bazrindan icsen daha yaxsi olardi beden hamileliyr hazir olur onu yazmagi unutmusam

Can sen Azerbaycanlisanda bu hekim mene yazmisdi folivit derman aldim 35 manata 1 ay icdim angelovit icdim sora prostegin wam yazmisdi onu etmisdim bir hekim vare tiktokda gormuwem hamiya mualice yazir hamile qalirda duzu mende elede boyuk bjr problem yoxdur aybawi gecikir di oda duzeldi tiktokdaki hekime yazdim adi gulnaredi qabagina cixmamis olmaz onun yanina gedecem hekimine.guven sehfenin adidi oz adina olan sehfe yadimda deyil yazdim qebula dusdum inwAllah xeyirlisi olar cox heyecanliyam ele cox isteyirem ki :palms_up_together::confused:

7-10 gün