Yakında lohusa olacak anneler için öneriler

Günaydın kızlar​:cherry_blossom: lohusalık yaşayan veya şuan tam içinde olan anneler ne önerirsiniz bu süreç için merak ediyorum. İlaç olarak ne kullanıyorsunuz mesela takviye vitamin gibi ? Bu sürece psikoloji olarak kendimizi nasıl hazırlamalıyız :see_no_evil: şöyle yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz ne var ?

8 Beğeni

Günaydın güzel soru​:hugs: nasipse ocak annesi olarak bende şurada bekleyeyim :thinking::slightly_smiling_face:

5 Beğeni

Okuyoruz araştırıyoruz ama en iyisini tecrübe eden annişler bilir merak ediyorum cevapları :smiling_face::see_no_evil:

4 Beğeni

Ben ilaç olarak hamilelikte kullandığım demir takviyesini almaya devam ettim ayrıca süt de yapıyormuş. Ben daha yeni yeni lohusa psikolojisinden çıkmaya başladım. Sizi korkutmak istemiyorum ama ilk 3 ay çok zordu. Sinirlenmeye çok meyilliyim kimseye tahammülüm yoktu saçlarım hormonlardan dolayı avuç avuç döküldü. Ben eşime devamlı hamileyken lohusa psikolojisini anlattım devamlı alttan almasını rica ettim

7 Beğeni

Bazı vitamin mineral eksiklerinden dolayı da stres baş ağrısı falan görülebiliyor kan değerleriniz de düşmüş olabilir belki. Sizce sizi bu kadar sinirli yapan neydi ?

3 Beğeni

Ben çok kırılgan olmuştum eşim normal bişey yapınca normal bişey diyince çok alınır üzülürdüm,iyiki o günler geçti vallahi​:rofl: Alınmaya yer arıyordum resmen. Birde saç dökülmem hâla devam ediyor saç yağmuru yaşıyorum resmen bunun için aşırı üzgünüm :persevere:

7 Beğeni

Çok güzel bir soru olmuş bunun cevabını bilmiyorum belki uykusuzluğun getirdiği bir sinirdi belki bebekle en çok ilgilelenen kişi olmanın getirdiği bunalmadan gelen sinirlenme aşırı kalp kıran bir sinirlenme değildir diye düşünüyorum annem bazen gece hiç uyuyamadım diyor içten içe çok sinir oluyorum üstümde hala 5 ayın getirdiği dengesiz yaşamın getirdiğu bungunluğu var @ezgi-y @NURAN @Esma @Sevane @Zühre @zsnblk @ozlemmustafa.demirca @2cocukannesi sizde de doğumdan sonra bir sinirlilik durumu oldu mu siz de duygularınızı tanımlamak ister misiniz başka kim lohusa?

7 Beğeni

Evet uykusuzluk insanı sinirli yapıyor yeni bir sürece alışmaktan kaynaklı da yoruluyor insan :smiling_face_with_tear:

4 Beğeni

Anne rolüne alışmak da zor oldu bazen hala anne mi oldum ben diyorum evet anneyim diyorum anne olmak böyle bir duygu muymuş diyorum bu duygu nasıl bir şey böyle diyorum :smile::smile:

5 Beğeni

19 ocakta lohusa filmi geliyor gidecek misiniz?

3 Beğeni

Merak ediyorum filmi ama büyük ihtimal lohusa olup gidemem :joy:

6 Beğeni

Ben de gitmeyi çok istiyorum galiba ilk defa oğlumu annesnneye bırakıcam bırakabilecek miyim bilmiyorum güzel bakamazsa diye çok korkuyorum bebeğimin dilinden anlayan tek kişi benim

3 Beğeni

Bir mola vermek size de çok iyi gelir :heart:

3 Beğeni

Çok haklısın gezip eğlenmeyi çok özledim. Ben bu lohusa sürecinde bir tek eşimden yardım istedim. O da elinden geldiğince yardımcı oldu. Annelere sadece bebeği sevmek için gelin dedim. Ben doğumdan sonra sadece 2 gün annem durdu o da kendi isteğiyle gitti. 5 aydır bakımda ben varım. Çok yıpranmış hissediyorum

3 Beğeni

Maşallah süreci yine yardımsız çok iyi yönetmişsin doğal olarak yoruldun arkadaşım bu tepkileri vermen çok normal :pensive:

3 Beğeni

Biz sana ne kadar anlatsak da içindeyken hiç bunlar aslında normal böyle demişlerdi diyemiyosun :sweat_smile: Sinir bence bebeği koruma güdüsüyle geliyor diye düşünüyorum. Bende de vardı olmaz mı, bence olmayanı çok nadir zaten :sweat_smile: Allahtan çevremdekiler bunun benim “normal” halim olmadığının farkındaydı da hasarsız atlattık :smiling_face_with_tear: Bence genel bir çaresizlik halinin adına lohusalık demişler. Bebek senin ama ne yapman gerektiğini bilmiyosun, yani biliyosun da hep ağlıyo mesela. Ağlamanın senin becereiksizliğinden kaynaklı olmadığını hem senin hem de çevrenin bi kabul etmesi lazım en önce. Anne oldun diyolar ama koşup annenin boynuna ağlamak istiyosun sende. Bak gene ağlamak :sweat_smile: Emzirmen lazım, sen bilinçli değilsin çünkü ilk tecrüben, bebek kuvvetli değil çünkü aylarca beslenmek için bir efor sarfetmesi gerekmedi… Yani güzelim velhasıl kelam dilerim Allah’tan çok kolay atlatırsın bu ilk dönemi. Korkutmak istemem seni ama biraz zorlayacak. En azından alışana kadar bebeğinin dilini çözene kadar biraz zor geçecek ama sonra sonra kolaylaşmaya başlayacak sana söz veriyorum :heart: Sağlıkla kavuşsun herkes bebeklerine gerisi için allah güç kuvvet veriyor zaten :rose:

7 Beğeni

Çok güzel anlatmışsın :smiling_face_with_tear: zor bir süreç gerçekten ben de hiç sabırlı bir insan değilimdir hemen ağlama modu :sweat_smile: öğrenicez artık zamanla napalım :upside_down_face:

4 Beğeni

O zaten olmazsa olmaz :sweat_smile::sweat_smile: çeşmeler bir açılıyor pir açılıyor valla :sweat_smile::sweat_smile:

3 Beğeni

Bu yazılanları eşime okutayım zaten bana hiç güvenmiyor korkuyormuş ben stres altında çok çekilmez bir insan oluyorum :sweat_smile:

3 Beğeni