Kızlar bizimle paylaşmak istediğiniz olumlu veya olumsuz hamilelik anılarınız var mı
İlk gebeliğimde o kadar çok gaz sancısı çekiyordum ki hiçbir yere gitmek istemiyordum bu yüzden. Gazımı çıkaramadığım an feci şekilde sancılanmaya başlıyordum, bir de gittiğim yerde belli de edemiyordum tabi. Ayy ne eziyetler çekmiştim bu yüzden. İlk gebeliğimdeki en olumsuz anım buydu Bu gebeliğimde de ilk 3 ay feci şekilde kalça ağrısı çektim ve mide bulantısı aşırı yaşadım. Bir de 6 ve 7. aylarda yaşadığım göğüs altı kemik ağrısı beni mahvetmişti biliyorsunuz. Bu iki anı bende olumsuz olarak yer etti maalesef
@Cansu Senin neler var peki ?
Bizim bebişin ilk kalp atışını dinlemeye gittiğimde(maalesef eşimden yine uzakta olduğum için yakın arkadaşlarımla gitmiştim) heyecanla beklerken kesenin içi görünmemişti, doktor bol su iç gel eğer yine görünmezse alttan muayene yapıcaz dedi. Titreyen sesle tamam diyip çıktım ama çıkar çıkmaz ağlamaya başladım, çünkü hamilelik öncesinde okuduğum kitaplarda sıkıntılı gebelikler kısımlarını okumadan geçtiğim için boş kese diye bir durumun varlığını kontrolden birkaç gün önce öğrenmiştim.
Bahçede oturup ağlaya ağlaya 2 litre su içmeme rağmen hala sıkıştığımı hissetmeyip(muhtemelen stresten hissetmedim) doktora çıktık. Ultrasonda bakıldığında kesenin içinde bebişim göründü, kalp atışlarını da duydum çok heyecanlandım. Arkadaşım da video çekiyordu eşime yollamak için, doktor kalp atışları olması gerekenden yavaş dedi, suratımın düşmesiyle videoyu kapatmış canım arkadaşım
Sonra ilaç kullanmaya başladım, hem progestan hem de aspirin. Bir hafta sonra gittiğimde bebeğimin kalp atışlarının daha iyi olduğunu söyledi.
Progestanı maalesef tam da final haftamda kullanıyordum, ders çalışmak için oturduğum masada tak diye kafam düşüyordu bir anda. Ve en zoru da tek başıma üstesinden gelmeye çalışmaktı. Ne kadar paylaşsam da eşimle, benim o günlerde yaşadıklarımı hiçbir zaman benim kadar hissedemediğine eminim.
Neyse ki geçti o günler de güzel bebeğim sağlıkla büyüyor
Eş desteği bu dönemde gerçekten çok değerli oluyor. Zor süreçleri yalnız atlatmanıza çok üzüldüm. Bir zorluk ile başlamış ama şuan sağlıklı bir gebeliğiniz olmasına çok sevindim
En güzeli hangisi diye çok düşündüm ama karar veremiyorum.
İlk üç ay düşük riskim vardı çok stresli ve korku dolu bir dönemdi ama şimdi düşündüğümde sadece kocamın güzel ilgisi aklıma yer etmiş.
Anılarımın hepsinde eşim de var.
Doktor randevumuzun hepsine katıldı, bebeğimizle sohbet etti.
Ne zaman eşime uyurken sım sıkı sarılsam Günay hareket etti. Adeta babasına dokundu.
Bebeğim neden hareket etmiyorsun dedikten 5 dakika sonra duymuş gibi hareket etmesi
Hamilelikte en güzel anılarım son haftalarımda oldu. Bebek düşer mı rahim kısalığı olur mu diye korkmadan hareket etmek harika bir duygu.
İnşallah her kadın, hamileliğini doya doya yaşar.
Keşke şunu da yapsaydım dediğim bi şehir dışına çıkamamak oldu. Onun dışında aklıma gelen her şeyi yaptım.
Çok teşekkür ederim, gerçekten böyle zorlu süreçlerde yalnız olmak çok daha zormuş. Mesela fetal dna sonucunu beklerken eşimin yanındaydım ve süreci birlikte yaşayınca birlikte üstesinden gelmemiz çok daha kolay oldu. Allah başımızdan eksik etmesin onları
Amin. Hiç bir sey demeseler bile sarılması yetiyor
@duygugillerdenbiri Ahh canım benim yaa, neyse ki atlatmışsın o süreçleri. Şimdi keyfini sürerek bebeğini kucağına almayı bekleme zamanı
@Cansu Bebekler anne karnında bile baba sevgisini hissediyorlar gerçekten. Onların bağı da kurulmaya başlıyor böylece. Benim bebiş de babasının gülüşünü duyduğunda hemen tepki veriyor. Aslında eşlerimiz için de baba olma serüveni bu süreçte başlamış oluyor. İyi ki eşlerimiz var gerçekten, eşim de her anımda hep yanımdaydı, hala da yanımda
Çok teşekkür ederim, evet artık içimde büyüyen küçük kelebeğimizle güzel anılar biriktirme zamanı
Her anları çokça kıymetli zaten. Doya doya yaşa şimdi gebeliğini
Biz de normalde bütün kontrollere birlikte gitmeyi planlamıştık ama bir arkadaşımın saçma sapan bir şekilde “Kalp atışlarını duyana kadar kimseye söyleme kız, sonra üzülürsün” “Annene babana da söylemeseydin” Şeklindeki söylemleri üzerine ağlama krizlerine girince böyle bir karar aldık, gelmeyi beklemeden Gaziantep’te doktora gitmemi istedi eşim. Birlikte daha çok gideceğiz, içini yiyeceğine git ve sağlıklı olduğunu öğren bebeğimizin dedi, ben de birlikte kontrole gitme olayına çok anlam yüklemeyi bıraktım bu durumda
Eşin mantıklı konuşmuş bence. Yoksa evham yapıp korku salacaktın kendine. Çevremizde ister istemez böyle konuşan insanlar da oluyor maalesef. Onlarla gebelikte savaşmak da ayrı zor oluyor
Hamilelik öncesinde bana zarar verenleri hayatımdan çıkarmaya, arama mesafe koymaya başlamıştım çok radikal br kararla. Bu arkadaşım da nasibini hamilelikte almış oldu Gerek yok böyle kişiler yakınlarımızda barındırmaya
Kesinlikle, ben de öyle yaptım ve şu anda sadece 1 arkadaşım kaldı
Ohhh en temizi bir de biz varız, yeni yeni fıtı fıtı giriyoruz hayatına
@duygugillerdenbiri Aynen de öyle
Benim en kötü anım biz artık çocuk yapmayı düşündüğümüzde ilk adet gecikmem henüz olmamışken ramazanın ilk 3üncü günüydü sanırım ve o gün doğum günümdü . Arkadaşlar o gece mesaide pasta kestiler bana sahur öncesi tabi sonra beraber sahur yapalım dedik o esnada ben normalde çaydan nefret eden ben o gün içesim tuttu ve üzerime döküldü bacağım 2 ile 3 derece arasında yandı. Yemekhanede doktor direk acile götürdü tedaviler başlatıldı . İsteğim üzerine doktor bana beta tahlili yaptı negatif çıktı içim rahatladı ve ona istinaden bi sürü yanık ilaçları ve ağrı kesiciler kullandım. O gece hemşire tam kontramal yapalımda rahatlarsın dediği zaman allahtan sonuç negatif olmasına rağmen kabul etmedim sonra tabi haftalarca evde yataktan çıkamadım neler yaşadım ağrılardan neler tam iyileştim derken evde test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim ve ilk Arkadaşımı aradım korkudan ağlamaya başladım ya aldımğım ilaçlar bebeğe bir şey yaparsa diye eşime tam 3 gün söyleyemedim en son gizlice hastaneye gittim ve usg ile gerçektende hamile olduğumu ve başlarda aldığım ilaçların bebeğe pek etki etmediğini öğrendikten sonra eşime sürpriz yaptım. Kısacası o günleri çok zor atlattım sonra ilk 3 ay hep ağrılarım şiddetli vardı tıpkı regl sancısı gibi sonra tam iyileşti derken bu seferde kalp çarpıntısı oluyordu onuda atlattıktan sonra yaklaşık 5 gün önce kendimi aşırı yorduğum için kanamam ve sancım oldu hekim düşük riski var dedi tam 5 gündür yataktayım bugün rapor bitecek yarın mesaiye başlayacağım inşallah bakalım 9. Aya kadar daha neler yaşayacağz rabbim esirgesin herkese sağlık versin