Ücretli doğum izninde maaş neden eksik yatar?

Ücretlidede yatmıyor

1 Beğeni

Nasıl ya şaka mı :slight_smile:

1 Beğeni

Ben belediye personelimde, raporu teslim ederken özellikle sordum yatıyor dediler. Ama özellerde durum farklıdır belki onu bilmiyorum.

Çok sıkıcı bi durum ama doğru malesef :face_holding_back_tears:

Kadrolu memursanız memurların durumu özeller den farklıdır yada işveren istiyatifine bağlıdır, ama mantıken doğum iznindeki insan raporlu gözüküyor raporlu insanın da sigortası yatması mantıken imkansız. Çünkü çalışmıyor.

1 Beğeni

Dediğiniz gibi iş yerinin insiyatifi olabilir, çok anlamam açıkçası bana böyle söyledi insan kaynakları:woman_shrugging:

Pardon netleştirmek ve anlamak adına bende danışmak istiyorum 32.haftada çalışamaz rapory aldığımda parayı doğurduktan sonra mı alıyorum her ay ben tam anlamadım zaten sürekli raporluyum riskli gebeliktende bu ayda rapor alınca 32.haftaya gelicek çünkü sonra doğurunca 1 ay sonra mı para yatıcak

Evet arkadaşım doğru anlamışsın , maaşın düzenli yatmaya devam etmeyecek doğum sonrası 2 taksit olarak alacaksın inşallah sağlıcakla alırsın kucağına bende 2 eylülde çıkıyorum izne​:palms_up_together:

Şu ekran görüntüsü nüde şöyle bırakayım daha sonra merak edip girenlere yardımcı olur :cherry_blossom:

Ay şuan kahroldum bu bilgiyle keşke hiç öğrenmeseydim :grinning: doğurmadan 1 ay önce para vermiyorlar doğurucam 1 ay sonra 2 taksit 1 ay sonra bidaha 2 taksit olcak anladığım kadarıyla teşekkür ederim bilgilendirme için inşallah sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Canim bende aylarca rapor aldim riskli gebeyim rapor parami aldim.32. Haftama girdim bana suresiz rapor verdi doktor.haftaya doğumum var 38+2 de.dogumdan sonra 2. Rapor yazılacak 38den geri kalan gunleride diger 8 haftaya ekleyecekler.yani dogum paran 2 ye bolunecek.birde benim ogrendigim o dogum parasi senin brut ucretin üzerinden hesaplaniyor.googlede yazan asgari ucret hesaplamasi sanirim.ve kesinlikle 32. Haftani 32+0 a denk getir rapor icin yoksa sıkıntı çıkıyor

Evet direkt 32.haftada alacağımda ben zannediyordum her ay maaş gibi devlet para yatıracak meğersem öyle olmuyormuş bugün öğrendim aylık para alamayacağımı :sleepy:

Yalniz degilsin bende ogrenmeden once ole sanmıştım ama bu surecte isyerinden para cikmiyor​:grinning:olsun toplu para alacaksın ole düşün zaten son aylar cok cabuk geciyor bi bakmissin dogurmussun parani almışsın :slightly_smiling_face:

Amam para en çok son aylarda bide doğum zamanı lazım oluyor neyse artık elimden bişey gelmeyen şeyler için üzülmeyeyim :grinning: hiçte çok çabuk geçmiyor yüksek riskli gebelikten 5 ay boyunca sadeve yattım şimdi 1 aydır anca hafif hafif yürüyebiliyorum bu süreçtede sürekli evham panik çocuk hareket az etti ay su gibi bişey geldi bide ilk gebelik bana varya bir asır geldi filler 2 yılda doğuruyormuş ya adeta kemdimi fil gibi hissediyorum :pleading_face:

1 Beğeni

Ay bende oyleyim 5 ay sabit yattim hala daha yatiyorum :grinning:oyuzden bilirim hic kolay degil ama son 1 ay falan 5 aya gore daha iyi gecti en azindan doğuracağım gunu bilmek bile mucize gibi geliyor bana :smiling_face_with_tear:sen niye yattıyorsun kac haftalik oldunuz

24+6 haftalık rahimde kanama alanım vardı kese büyüse dahi kapanmadı 5 ay boyunca aralıksız hep kanamam oldu hep bez orkid takmak zorundaydım altıma dahi geçiyordu o haldeyken kanamalardan tansiyonum ve değerlerim iyice düşmüştü takviye yaptılar hep hala kanama alanım var ama küçük her doktor düşücek gözüyle baktı devlet hastanesine gittim yatış verirler diye çünkü artık mecalim kalmamışto tansiyonum 5lere düşüyor bilincimi kaybediyordum koca hastaneye seni mi yatırıcaz düşürüyosan düşür demişti özel doktorlar gezdim devlet gezdim kimse çare olmadı sonra özelde bi doktorla tanıştım ondan allah razı olsun iğneler ilaçlar kullandım 5üden fazla proluton diye iğne vuruldum bu seferde yağlı iğne totom apse yaptı üzerine oturamadım yatamadım dönemedim ya çok korkunç şeyler yaşadım gerçekten hala kanama alanım var aöa küçüldü allaha şükür yine yatuyorum da en azından artık kapının önünde 5 dk yürüyebiliyorum :pleading_face:

1 Beğeni

Allahtan umit kesilmez iste allah hep iyi insalar çıkarsın karşımıza en sonunda dogru doktoru bulmuşsun bari.bu gunlere gelmek bile guzel .benim doktorum hep soylerdi 26yi gorelim 28 i gorelim korkma vs diye sende oyle korkma bu gunlerde gececek inşallah yolu yarilamissin insallah bebeginde iyidir…banada imkansiz zor gelirdi bu haftalari gormek simdi bebek dogsun hadi nezman gelcek diyorum.insallah seninde dogum hikayeni burada okuyacagiz :innocent:🩷

İnşallah cümlemizin çocuğunu bağışlasın rabbim herkes sağlıkla kucağına alsın benim doktorumda 28 bi görelim korkma der hep zerre umudum yoktu kanım bile 6ya düşmüştü demir değerlerim 1e sürekli uyuyordum yüzüm solgundu bide etraftali akrana akreplerin psikolojik baskısı yok biz hamileylen kömüe taşıyorduk aa kanaman varsa çocuk kesim engelli olur vs vs diye psikoloji hiç bırakmadılar 15 güm sonra ilk kez duş alabilmiştim benim için o kadar gzüel bişeydki ama akraba onsada me şımarıyorsun alt tarafı duş aldın demişti yaşadığın strese stres ekliyorşar vallahi siz neden 5 ay yattınız

Ben sirf bunlari yasamamak icin etrafimdanki herkesi kendimden uzaklastirdim herseyden bagimi kopardim zaten psikolojik olarak ister istemez çöküyor insan ,kimse gelmesin konusmak istemedigimi soledim eşim ve kendi annem bana baktilar onlar disinda herkes anlamaya calisti beni anlmayanida onemsemedim.sizde bundan sonraki zamanınızı kendinize ve bebeginize ayirin kimseyi dinlemeyin .seni sadece anlarsa Eşin anlar annen bile biryere kadar susabiliyor :slightly_smiling_face:benim rahim azgi yetmezligim var bebegimin dusme riski vardi ve erken dogum oyuzden yattım simdi hersey serbest ama okadar yattimki vucut eski hayata direkt alisamiyor :grinning:insallah bundan sonrasi sizin icin cok daha rahat gecer allah şifa versin kimseyi takmayin anlayamazlar neyazikki

1 Beğeni

Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah çok rahat bir şekilde doğumunuz gerçekleşir geriye hatırlayacağınız güzel anılarınız olur benim daja doğumum kasımda başarabilirsek inşallah :slight_smile: sağlıcakla kalın tospikinizde bol sağlıklı bereketli huzurlu bir şekilde doğup analı babalı büyüsün :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni