Merhaba hanımlar temmuzun 18ine kadar çalıstım sonra doğum iznine ayrıldım 32.hafta raporunu verip ama maaşım eksik yatmıs nedeni ne olabilir
Merhaba, ben 1 temmuz itibari ile ayrıldığımdan eksik maaş almadım ama raporlu sayıldığınız için eksik yatar. Kesintiler olur. Mesela doğum parası dediğimiz ücret de yattığında 4 aylık olarak, 4 maaş tutarı olmayacak çok ciddi kesinti olacak maalesef
İyide sen daha doğum yapmadın sana 18 günlük maaş yatacak doğum yaptıktan 20 gün sonra paranon ilk kısmı doğum iznin bittikten 10 gğn sonra diğer kısmın yatacak , sana yatacak olan maaş senin çalıştığın günlerin parasıdır, doğum paranı sana devlet yani rapor parası adı altında sgk yatıracak. Buda ister istemez 4 aylık tam maaşın olmayacak 48 bin tl flan olacak
48 bin tl tutar asgariye göre mi?
Evet asgari ücret li bi annenin doğum parası 48 bin tl maaş farkı varsa buda cuzi miktarda değişir
O zaman diğer aylar hiç maaş yatmayacak çalısmadığım için öyle mi? 170 i aradım da bi türlü bağlanamadım
Hayır şuan senin aldığın son maaş 18 günlük maaşındır birdaha maaş almayacaksın doğumdan sonra doğum belgeni iş yerine teslim edeceksin 20 gün sonra ilk taksidini alacaksın.
İzne çıktıktan sonra yol, yemek, yakacak ve iş yerinin verdiği ekstalarda kesilip ana maaşın üzerinden ücret alırsın. Benimde öyle oldu. Nereden ne keseceklerini şaşırıyorlar malesef.
Hiçbiri yokki kuru maaş vardı sadece bide canları isterse arada prim yatıyordu. Ben ücretli izin diye maaş alınıyor diye düşünüyordum yanlıs biliyormusum demekki
Evet canım maalesef inan öğrendiğimde bende öok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım hatta izindeyken sigorta ödeniyor sanıyordum oda ödenmiyor muş bayağı hayal kırıklığı anlayacağın bide 820 tl süt parası veriyor devlet bozdur bozdur harca
4 gğn rapor almıştım bundan jaklaşık 3 4 ay önce ve 3000 tl gibi.bir.rakam kesilmişti. Kesinti inanılmaz fazla oluyor ve sgk bunun oranını bilmiyorum ama çok az nir kısmını ödüyor
Malesef, maaş günlerinde sigortaya bildiriyorlar, sigorta yatırıyor parayı (bizde öyle yani) oda zaten brüt maaşın 3/1’i kadar
Yani ben şöyle düşündüm ücretli izin de maaş alıyorsun daha sonra 6 ay ücretsiz izin de maaş yatmıyor sadece sigortan yatıyor diye biliyordum baya büyük hayal kırıklığı yaşadım şuan
Raporda 3 güne bir gün ödeniyor
Evet sizin son anda öğrenmeniz gerçekten kötü olmuş ben en başında öğrendim hala hazmedemiyorum
2 günün üzerindeki rapor ücretlerini sgk yatırıyor. Eğer almadıysanız e devlet üzerinden rapor paranızı bi kontrol edin
Birde ben markette çalısıyordum bitane müşteri daha önce muhasebe de çalısıyormus işte bu doğumdan sonra iş yerine çocuğa bakıcam kimse yok deyip çıkış alma şansımız oluyormus öyle olunca tazminat alınıyormuş sanırım. Herkes bi akıl veriyor ama bos çıkıyor sonra
6 aylık ücretsiz izinde sigortada yatmıyor malesrf
Aldım aldım almaz olur muyum
Bu eskiden doğruymuş nikah cıkışı gibi annelik çıkışı da yapılıyor muş ama artık kaldırılmış