Iyi aksamlar arkadaslar kendimi cok kotu hissediyorum size acmak istedim içimi cunku maalesef insanin en yakinlari bazen cok kirici olabiliyorlar iki kizim var cok sukur hamileyim ama hamile oldugumdan beri hep erkek hissettim etrafımdaki herkeste erkek kesin diyip durdu tabi ben onlara oyle soylemeyin kizsa hissedip uzulmesin cevabini verdim bugun kesin olarak doktorum kiz dedi ama sevinemedim ondort haftada erkege benziyor demisti yuzde doksan simdi icimde hic istemeyecegim bir burukluk oda yetmiyor gibi ilk ablam sordu ben kiz diyincede bir erkek tutturamiyorsunuz dedi cok uzuldum her anne ikisinide tatmak ister ama veren Rabbim ben ne yapabiliirm ki cok kirginim cok uzgunum gervekten bende cok erkek istedim tatmak istedim boyle etrafimdaki insanlar sussun istedim ama olmadi etrafımdakilere bakiyorum gercekten ne isteseler oluyor ama benim olmadi neden diye soramadan edemiyorum ayni zamanda gunahada girmek istemiyorum
Şimdi canım bu bir Allah vergisi sonuçta senin elinde olan bişey değil kendin cinsiyet seçip yapmıyorsun
Ama insanlar konusunda bişey diyemem üzgünüm çok
1 kızım var ikinciye hamile olduğumu öğrendiğim de Allah’ım yine kızım olsun dedim. Sonradan ikiz olduğunu öğrendim yine Allah’m ikisi de kız olsun dedim. Çok şükür ki değişmez ise kızlarım olacak. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bence sende öyle hissetmelisin. Kimseye kulak asma doktorum bile çok şanslısınız yaşlılığınız garanti altında Allah size 3 kız nasip etmiş dedi. Sen çevrene kulak asacağına tüp bebek sayfalarına bir göz at insanlar yıllarca bebek hasreti çekiyor ve tırnağına bile hasretler. Kız erkek fark etmez evladın cinsiyeti olmaz. Tabi gönülden geçen illa bir şey olur ama üzüldüm buruldum demeyi bir anneye hiç yakıştıramıyorum. Bence şükretmeniz gereken çok şey var. Evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım.
Dedim ya elimde olmayan bir his ve gercekten boyle hissettigim icin kendimden nefret bile ettim kizlarimi cok seviyorum tabiki cok sukur sadece tatmak isterdim ve gercekten etrafimda bunu konusacak onca insan varki sirf susmalari icin bile olsa isterdim tabi hayirliaini ama elimde olan bisey degil
Kurban olduğum Rabbim nasibimizde ne varsa o oluyor benim eltim oğlan tuturacam diye altı çocuk yaptı altısıda kız ve hepsi birbirinden güzel ve sağlıklılar insan bazen şükretmesini bilmeli bence yinede Rabim gönlünüzden geçeni nasip etsin inşallah
Hayatımızı baskaları mutlu olsun diye yasamıyoruz, klasik bir laf vardır ya hani herkesi mutlu edemezsin sen pizza değisin diye… Hangi konuda olursa olsun insanların hep bir soylenecek lafı oluyor. Suan istemsiz uzulmenizi anlıyorum hem hormonlardan dolayı hemde cevrenin yorumları ister istemez etkiler. Kendinize biraz zaman verin, bu konuda gereksiz yorum yapanlara da cevabınızı verin ki herkes sınırını bilsin. Gecenlerde buna benzer bir konu daha acılmıstı oradaya yazmıstım spontan yolla gebe kalmanın ve saglıklı bir evlada sahip olmanın ne kadar buyuk bir nimet oldugunun farkına varsaydınız her anınızı sukrederek gecirirdiniz. Herseyin en hayırlısını Allah bilir, sizin icin en hayırlısı buymus demekki. Kızlarınız ins eğitim hayatında basarılı olurlar ve cok iyi saygın bir meslek sahibi olurlar. Kız erkek ten ziyade vatanına milletine faydası olabilecek bireylerin yetişmesine vesile olabilirseniz ne mutlu size…Allah saglıcakla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah.
Cok tesekkur ederim bende aynen oyle dusunuyorum insallah onlar ayaklari üstünde durabilen guclu birer kadin olurlarda bugun onlara kizdir diye laf edwnler yarin obur gun onlara muhtac kalsinlar
Benimde aksine hic tutturmak gecmedi aklimdan hatta tuttururuz diyenlere hep oyle soylemeyin Allah in gucune gidee derdim ablamin ilk cocugunda enistem erkek adamin erkek cocugu olur dedi gercektende erkek oldu ikincisinde sira kizda kiz olacak dedi kiz oldu ucu yaptilar bir erkek daha dediler gerçekten yine erkek oldu anlamadim yani ben o kadar buyuk konusmadim konusamamda bana diyorlardi bu sufer oglan olsun diye
Bu duyguyu gerçekten iyi bilirim biz 7 kız kardeşiz bugüne kadar çevremde de çok kez gördüm eleştirenleri hep suçmuş gibi annelerde suç buluyorlar bilmiyor ki cinsiyeti erkek belirliyor.
Demeki sana bunu diyenlerde Allah korkusu yok sen hiç üzülme çok şanslısın bunun farkına varmalısın cenneti şimdiden garantiledin
Eşimin arkadasının uc kızı var. Biri tıp okuyor diğeri fen lisesinde.En kucukleride ablalarının izinden gidecek tabiki. İnsanlar boyle tabloları gorunce cok İmreniyor. Kızmıs erkekmis onemi kalmıyor. Benim abiminde uc kızı var, ucu de kucuk henuz ama sonuncu erkek olsun cok istiyorlardı simdi iyiki olmamıs diyorlar. Evlat bu sonucta canından cok seviyorsun. Eşinizde sizin gibi dusunuyordur size baskı yapmıyordur umarım. Bu gibi durumlarda sadece eşin olumsuz konusması cok üzücü olurdu cunku. Neyse siz şimdi doguma odaklanın garip garip konusanlara da ben şükür namazı kıldım deyin
Çoğu postun altına da yazdım, benimde 3. Oğlum olacak insanlar bana da acıyarak bakıyor. 3 erkek çocuk Allah yardımcın olsun diye. Bende isterdim bu da kız olsun ama takdir-i ilahi. Elden bişi gelmiyor. İnsanların düşünceleri benide çok rahatsız ediyor ondan sebbe topluma çok girmek istemiyorum. Ama 3 kız annesi olmak çok sevimli geliyo bi kulağımızı dışarı kapatacağız artık. Benim evladım, ona istememeyen çocuk muamelesi yapmak haksızlık diye düşünüyorum. Yavrum bişiden haberi yok ki.
Malesef ki babam da hep annemi suçladı
Yok cok sukur esim en buyuk sansim zaten oda duydugu zaman cenneti garantiledik dedi cok anlayisli zaten oda digerleri gibi olsaydi bende kafayi yerdim bende ogretmenim ve gerckten evledikten sonra kendi ayaklarim ustunde durayim diye okudum insallah kizlarimda benim izimde olurlar
Evet zaten uzulmemeye calisiyorum o hissetmesin diye ama herkes oyle anlayisli olmayabiliyor
Cok yazik annen icin uzuldum benim ne esim ne onun aileai bisey demezler ama ablam enistem biraz bos konusurlar ikinci kızımda da ablam gelip suratimiza bi erkek yapamadiniz sizde erkek yok diye benim oglanlar sıkılıyor demisti ona ragmen esim bisey demedi ablan cok saf ne dedigininu farkinda degil dedi kapatti konuyu
Şanslısın o zaman babam hep erkek oĝlum olsun da bir tarafı olmasın derdi Allah anneme sabır versin
@Acemianne1 cok uzuldum… Şu devirde bile boyle dusunen erkekler vardır gecmisten gelen bir inanc ama dediğiniz gibi cinsiyet geni babadan geliyor. Allah annenize sabrından cektigi uzuntulerden dolayı iki cihanda mukafatını versin ins.
@Eliz ins canım senin gibi basarılı olurlar. İleride de oglum diyeceğin uc hayırlı damadın olur ve erkek torunların belkideTorun evlattan daha tatlıdır derler cunku
Çok biliyorsa taktik verseydi bu nasıl bacı gerçekten anlamıyorum …kismety rabbim verdikten sonra zor değil ama demekki kızı layik görmüş vermiş insan ne nankör yap desen bir parmağını dahi yapamaz ama utanmamadan begenmemezlik ediyorlar… rabbim sağlıkli bir evlat nasip etsin… benimde üç oğlum var ve tüplerim bağlı olduğu hâlde içi yıl sonra hamile kaldım çok şaşkınım 15 haftalık şu anda bende kız evlat istiyorum rabbim nasip ederse … etmezse de yine hamd olsun sağlıkla nasip etsin… hiç üzmeyin kendinizi Rabbimize sujurt et hamd et ve tevekkül et
Allah razı olsun ben aksini asla düşünmüyorum zaten kimsenin ahı yerde kalmaz