Tuplerini baglatan varmi?

Doktorum bugun sordu baglayalim mi dedi sezeryan olacagim icin onerirmisiniz @admin @Dilek16 @Serapanne

Onermiyorum ben ama tabi siz bilirsiniz

1 Beğeni

Zarari nedir acaba

Tuplerde hormonlara bağlidir çünkü duzensiz kilo artişi veya kaybedişi olur ödem olur vucutta adet duzensizliği olur aylik adet olmak sağlik açisindan da çok faydali bildiniz gibi vucuttaki birikmiş atik kanlari adet yoluyla atiyorsunuz bu duzensizleşirse eklem diz agrilari hormonal problemler olur

3 Beğeni

Tamam canim.sagol

Benim üçüncü doğum baglaticam

1 Beğeni

Bu durum bizim önerebileceğimiz bir durum değil canım, ahh şahsi fikrimi sorarsan ben ileride kutsal topraklara gitmeyi düşünüyorum bu yüzden tüplerimi bağlatmıcam

1 Beğeni

Geçen doktorun birisi hastasından bu durumu öğrendiği için diyaneti arayıp bilgi almış ve dinen bir sorun olmadığı söylenmiş. Açıkçası bende daha önce hiç böyle bir şey duymadım. Bildiğiniz dini bir kaynak var mı acaba Kuran’da bununla ilgili geçen bir şey yoksa halk hurafesi midir?

Caiz degildir diyor internette baglatanlar var duydum ama bilmiyorum

Burada yaptigimiz yorumlara aman dikkat edelim mazallah sonradan lafini yapip basimiza kakiyorlar @Serapanne

Kız merve abla nerdesin sen dogurdunmu napiyon meryemin pesine konuya gelmesem haberim yok uygulamaya girebiliyonda ne son durumunla ilgili bilgi vermiyon bakim sen

1 Beğeni

Nie baglaninca cenabetmi oluyomussun mantigi ne

2 Beğeni

:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: allah seni

Suriyeliler ondan bu kadar çok çocuk yapıyor demekki korunmak neden haram veya günah olsun ki asıl bakamayacagin çocuğu doğurmak daha günah bence :neutral_face::neutral_face::neutral_face::neutral_face::neutral_face:

2 Beğeni

@Aysegül :smiling_face_with_three_hearts::kissing_heart::heart:

Konu hakkında fıkhen gerekli yetkinliğe sahip olunmadığı takdirde haramdır,helaldir,caizdir,değildir demek Allah korusun yanlışa sevk edebileceğinden sapkınlığa sürüklenme ihtimali vardır aman diyelim​:heart:

Diyelimki baglattin ve sonra actirdin ve tupler baglandigi yerden geri donulemez sekilde tikandi… tupler yumurtayi uretmiyor degil rahminde sakatlanmis degil… sadece dogal akisiyla yumurta rahme ulasmiyor sperm tuplere ilerleyemiyor… tup bebek yontemi ile tikali tupler acilir,icinde olgunlasmis folikuller toplanip disarda döllenir rahme verilir tüplerin baglanmasi tamamen alınmadıgı takdirde işlevinin yok edildigi anlamina gelmez

Akıl Mantık dini dinimiz ve çok şükür ki esnek yargılara dayanmakta olduğu için tartışılmaya olanak veriyor. :smile: Cümlenize yine tüplerin işlevini yoketmekle başlamıssiniz… baglanmasi demek döllenemedigi icin yumurta uretmiyor demek degil. Gönderdiğim yazıyıda dikkatli okumamış önyargılı şekilde cımbızlamışsınız. Özellikle sonlara doğru çok güzel açıklamış… Tüp baglatmak hevesle alinacak bi karar degil ama önesürüldüğü gibi tamamen kısırlaştıran bişeyde olmadığı mantıken ve bilim açısındanda ispatlı ise oku diye emredilerek başlayan bir kitapta bu böyledir diye kestirip atmak hangi konuda olursa olsun nekadar doğru bilemedim. Neyse söylenmesi gereken herşey söylendi bence :smiling_face_with_three_hearts:

Baglatip iki uc sene sonra hamile kalanlar varmis tuplere ragmen​:rofl::rofl:

2 Beğeni

Çok şükür daha doğurmadım canım ama yakın artık öyle hissediyorum inşallah yanılıyorumdur. Rahim ağzım baya kısalmış artık bayram sonunu bari görsek dua edin de :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Evet ya onu bende duydum hatta geçen hastanede konusu geçti 10 sene sonra tüpler bağlıyken hamile kalmış. Tüp bağlattım diyipte kendini de salmamak lazım mazallah herşey olabilir :smiley: Ama tüp bağlıyken olan çocuğu da Allah’ım verecek demektir yani napalım başımız gözümüz üstüne demekten başka çaremiz yok. :smiley::smiley:

2 Beğeni