@anon55971403 sanırım yanlış hatırlamıyorsam sen bu konu hakkında daha detaylı bilgiye sahipsin
Ölümcül bi durum olmayana kadar spiral takmak, tüpleri bağlatmak, vs … Doğru değil Peygamberimizin bununla ilgili açıklaması var tabi Dünya hali bu Olur da bu felaket başınıza gelirse deprem, savaş,vs… çocuklarınızi kaybederseniz, tekrar çocuk yapmak istediğinizde pişman olmayasınız diyo Başka bizim idrak edemeyeceğimiz hayırları da var tabi
Tabi korunmamak da olmaz, en masumu eşin kondom kullanıp kendini geri çekmesi
Buna rağmen de bebek oluşursa, yapcak bişey yok
Allah o bebeği sana emanet olarak göndermek istiyo diyip
Allah’tan ne geldiyse baş göz üstüne diyip kabullenmek en güzeli
Ama ben de mesela üçüncü çocuğumu dogurucam
Bundan sonra çocuk düşünmüyorum
Bunda bi günah yok
Doğal yollarla korundum şimdiye kadar
Bundan sonra da öyle yapicam
Yine de olursa vardır bunda bi hayr diyip sevgiyle şefkatle bekleriz emanetimizi
Çocuk sayısı artıyor diyip üzülmek de doğru değil
Peygamberimiz ahirette,ben en çok ümmetimin çokluğuyla övünücem buyuruyor
Elhamdülillah iyiki doğurabiliyoruz, sağlıkliyiz,Biz anneler ümmetin çoğalmasına vesile oluyoruz
Ne güzel bi nimet ,ne güzel bi hediye
Allah çocuklarımızi da bu bilinçle büyütmeyi nasip etsin
Hepimize kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
Doktor sadece soyledo benim yasimda 34 simdi zaten 11 senedir normal yoldan korunduk hic sıkıntı olmadi sukur fikir amacli soruyorum ama genel yorumlar olumsuz
Senin neden bağlatma isteğine göre değişir yani sen başka yöntem kullanmam sağlık sorunları yaratıyor ise ve başka çocuk isteyip istememene göre değişir… dinen bağlatma haramdır daha farklı yöntemlere bakmalısın.sadece sağlık sorunu var ise başka yolu yok ise bağlatma o zaman caiz oluyor
Ben bağlattim sağlık sorunlarım vardı… ona rağmen üç yıl geçti üstünden hamile kaldım… tâbi benim hamile kalmam gözünü korkutmasın binde bir olabilen. Bir ihtimal
Bence başka yollarla korunun tüp bağlatan bir akrabamızın alt bedeni çok orantısız büyük giyecek kıyafet çok zor buluyor. Benim bilgim dış görünüşten yana
Arkadaşlar tib bliminede dini sokmayalim ya tupleri bağlamadan önce hepimizin zaten yeterince kusuru vardir illaki tek günahimiz bu olsa gerek arti şunuda unutmayalim yasi ilerlemiş sağlik açisindan zarari olabilicek bi gebeliğin kazayla bile oluşmasi buda kendini caniniza zarar olup günah değilmidir? Yani demem o ki bence konu sağlik olunca o bu gunah muhabetini kurmayalim internetten yazilan yazılarıda itibar etmiyorum ben google öteki tarafa gidip gelmedi sonuçta kessin bir bilgi arz edemez
İnternettede caiz degildir diyor fakat ben dusundum bian baglatayim ama yasim 34 en fazls 38 menopoza girerim ben annemde o yasta girmis 12 senedir normal yolla korunduk zaten ama baglatanlardanda bazilari genelde uc sene sonra kalmislar hamile o yuzden yoksa cokta karsi degilim