Kızlar 2 hafta önce aile hekimim dahiliyeye gönderdi beni troid bezlerimde artış varmış bende gittim ilaç yazdı 50 mglik.Dünde kadın doğuma gittim hangi ilaçları kullandığımı sordu bende söyledim.İlacin dozu çok düşük yükseltmesi lazım yoksa çocuk engelli doğar dedi bu durumu yaşayanlar varmı acaba nolur yardım edin
Dahiliye hangi dozda uygun gorduyse oyle kullanın. Yinede içiniz rahat etmezse endokrin bölümüne gidin. Tsh ınız kaç çıktı? Bazı kadın dogumcular abartmayı cok seviyor… Gecmiş olsun
Evet canım ne yazikki tiroid sorunu bebekte bir çok hastalığa engele sebep oluyor bende tiroid hastayım kaç yıldır düşmüyordu bende tedavimi uyguluyorum bir yıllık evliyim çocuk istiyordum ama doktorum ertele demişti hem zihinsel hem bedensel engelli olabiliyolarmiss ben geçen ay yoğurt otu çayı aldım aktardan çay gibi demleyip içtim ve bu ay gittiğimde yarı yarıya düştü hatta post açmıştım ben doktor bile şaşırdı ama sana uygun olur mu bilemem bitki çayları gebelikten sağlıksiz diyorlar eğer olursa mutlaka günde iki kez iç benim TSH 19 du bu ay 10 q düştü düşün yani farkı çok faydalı bitkiymus tiroide bire bir
Yok canım doktor doğru söylemiş benim de tiroid var bana da aynısı söylediler bu tiroid ne yazikki böyle sonuçlara vardiriyorr
Bide TSH kaç
50 mglik verdi simdilik 1 ay sonra tekrar gel dedi haftaya gitmeyi düşünüyorum bakalım.ide burada birtane kadın doğum var ilçede yaşıyorum ben buna gitmek zorundayim gercektende abartmayi seven birisi
Bol dereotu ye bol bol tüket
Canım doktorun gerçekten doğruyi söylemiş ben yıllardri araştırdım herkes hep öyle diyor yani sana şimdi yok bişey olmaz doktor abartmış desem kendini öyle avutursunn ama sana doğruları söylemek zorundayim o yüzden ki tedavini uygula bebeğin sağlıklı olsun
Detayli ultrasona gittim 20.haftamda Erzurum’a.Doktor gayet sağlıklı görünüyor maşallah hiçbir sıkıntı yok demişti.Bu doktor içime şüphe düşürdü ya
TSH kaç e nabizda görünüyordur
İlacın dozu cok dusuk demis ya ona binaen dedim yoksa zihinsel engelli olmasına neden olan bir durum malesef troid yuksekligi. Gebelikte ozellikle kontrol altına alınması sart. Bende haşimato hastasıyım iki yıldır.
Evet gerçekten çok zor bişey rabbim herkesin şifasını versin ben ondan hamile kalamiyor musum yüksek olduğu için ama değerlerim düştüğü için doktorum yavaş yavaş düşünülebilirsinn dedi
Lütfen e nabiza girip değerinizi atabilir misiniz 3. Defa deyisim size yardımcı olmaya çalışıyorum
E nabız hesabım yok oluşturmaya çalışıyorum olmuyo ya
Yaa peki size söylemedi mi doktorunuz değerinizii
E nabız uygulamasında alttaki butonlardan E devlet ile giriş seçenecegini kullanabilirsiniz.
Soylemiyo cok gıcık bi doktor agzindan cimbizla laf aliyoruz bildiginiz cinsiyeti bile sormadan soylemiyodu
Çok uğraştım olmuyoki
Bence siz yapamıyor olabilirsiniz çok kolay nir şekilde açılıyor e nabiz isterseniz izleyerek yapın YouTube dan
Tekrar bi bakiyim inşallah olur