Tirozomi 18 😭

İnsanın dünyası başına nasıl yıkılır bir anda nasıl herşey anlamsızlaşır daha kaç kere öğrenmem gerekiyor artık bilmiyorum. Güçlü olmaktan yoruldum. :pleading_face: İnançsız biri değilim elhamdülillah ama neden neden ben demekten de kendi mı alamıyorum. 6 tane kayıp yaşayan ben Tedavisiz hamile kalamayan ben 20 sene sonra gelen bir mucize peki ya sonuç :sob::sob::sob:17+4 de Tirozomi 18 :sob: Konuşamıyorum bile artık minicik bedenin de o kadar çok anomali var ki nasıl dayanmış bu kadar asıl mucize bu… Şimdi diyorlar ki! Bu hastalıkla doğan bebekler yaşamla bağdaşmaz ya doğar doğmaz ölürler ya bir gün ya bir saat dünya üzerinde en çok yaşatan bir yaşına kadar yaşadı o da hastane ortamında cihazlara bağlı olarak​:palms_up_together: Allah’ım ne diyeyim şimdi o canı ben vermedim ki ben alayım… Doğduğun da yaşayacağı bu acıları hakedecek ne yaptı evladım​:sob:Dua ediyorum sadece beni bu ikilem de bırakma yarabbim… Sana yalvarıyorum bebeğimin bu acıları doğup da yaşamasına izin verme… Belki bu yazı ile hepiniz yargılayacak beni ama minicik bir bedenin bu acıları çekmesini istemiyorum o yüzden de Rabbime dua ediyorum karnım da iken en azından melek olsun yavrum ama bunu ben yapamam veren de sensin alanda sen beni çaresiz bırakma yarabbim :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

13 Beğeni

Bir annenin en zor imtihanı :disappointed_relieved:Rabbim yardımcınız olsun bebegınız için hayırlısı neyse o olur inşallah :pray:t2::pensive:

1 Beğeni

ALLAHIM nasıl bir imtihan bu​:sob: Böyle bir hastalığı ilk defa duydum. RABBİM kimsenin başına vermesin. Okurken tüylerim ürperdi. Ne yazsam nasıl teselli etsem bilmiyorum. Bu acıyı hangi kelimelerde derman bulunur. ALLAH’tan ümidinizi kesmeyin ama. İçiniz yanıyor ama dediğiniz gibi verende o alanda. :sob: Bebeğinizin günlük sadakasını verin.Hem bizde size dua ederiz. Yaşadıklarınız hiç kolay şeyler değil. Metanetli olmaya çalışın. Niyetinizi iyi tutun ki RABBİM niyetinize göre versin. :cherry_blossom:

1 Beğeni

Öncelikle çok sabır diliyorum sakin olun inşallah birşey yoktur …Bu Fetal DNA testinde mi çıktı birde…

1 Beğeni

Allhtan ümit kesilmez bu dediğiniz hastalık ikili taramada tespit ediliyor ilk .ve o kesinlikle doğru olacak diye birşey yok.hatta etrafta bir çok kişiye böyle seyler söylüyorlar siz sıvı aldırma ya da fetal DNA yaptırdınız mi onlar kesin sonuç veriyor çünkü

1 Beğeni

Seni o kadar iyi anlıyorum ki üzülme diyemeyeceğim Allah yardımcın olsun sadece şöyle düşün Evet belli imtihanlardan geçiyoruz birçok kez bunu neden ben diye kendine soruyorsun Elhamdülillah müslümanız inançlı insanlarız imtihan dünyasındayız Keşke yanında olabilsem destek olabilsem :pensive:

2 Beğeni

Öncelikle Allah sana sabır versin Allah ümit kesilmez belkide bununla imtihan ediyor seni çocuğunda hiç birşey yok belkide bı doktorun dedigiyle kalma Rabbim şifasını versin sağlıkla al kucağına hamilenin duası kabul olur derler başta senin evladın olmak üzere bütün çocuklardan uzak olsun hastalık herkese şifalar versin rabbim

2 Beğeni

Bu dünya imtihan dünyası kendinizi üzmeyin unutmayın ki herşeyde vardır bir hayr hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

1 Beğeni

17+4 canım

Allah razı olsun canım. Gerçekten de bu imtihanı kazanmak çok zor. Dualarınıza kesinlikle ihtiyacım var. Rabbim iki iyilikden birini nasip etsin yavrum için :sob:

1 Beğeni

Allah razı olsun defalarca sizin yavrunuz ile alakalı yazdığınız yazıları okudum. Yanlız olmadığımı biliyorum ama dediğim gibi çok zor bir imtihan bu aklımı kaybetmekten çok korkuyorum​:sob: Gösterdiğiniz destek beni çok mutlu etti. Rabbim sizin evladınıza da tüm şifa bekleyen kullarına da şifa versin :palms_up_together:

1 Beğeni

Allah razı olsun… inanılmaz derecede ilgilendi benie ilk gittiğim perinotoloji doktoru. İstanbul GOP fizik tedavi hastanesine gitmiştim. Orda ki doktor Haseki de kendi hocası olduğunu söyledi onu aradı. Hemen oraya gittim. Saat beşe kadar Haseki de ki doktor ultrason da benimle ilgilendi o da yine emin olabilmek için Çamsakura ya daha bu işin uzmanı bir doktoru aradı akşam da ona gittim. Herkes aynı şeyden emin aslın da yine de ilk kez inançlı insanlara denk geldim. Hiç biri beni zorlama dı bu bir imtihan dediler ama herşeyi bilmen gerekiyor dediler bizim söylediklerimiz maalesef 100 de 90 yine de amniyosentez yaptırmanın daha kesin olacağını söylediler. Çarşamba günü amniyosentez yaptıracağım. Ama ben de inanın o daktorlarin çabasını gördüm tam bir sabır işiydi saatlerce baktılar ayrı ayrı değerlendirdiler. Ve küçük bedenin de bir çok anomali var maalesef…:sob: Ne demeliyim bilmiyorum Allah’ım kimseyi böyle imtihan etmesin. Kalbi bile yedi parçadan oluşuyor iplik iplik yırtıklar var delik var aort damarı dışarda yine de herşeye rağmen atmaya çalışıyor…:sob::sob::sob:

Çok teşekkür ederim…:palms_up_together:

Çarşamba günü amniyosentez yapılacak… Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin… Üç ayrı hastane de ayrıntılı ultrason yapıldı. Şimdilik sonuç bu maalesef

Allah razı olsun canım gerçekten de sakın olmak için büyük bir çaba gösteriyorum… 3 ayrı hastene de perinotoloji bölümü ayrıntılı ultrason yaptı. Çarşamba günü amniyosentez yapılacak

1 Beğeni

Yazıyı okuyunca içime hiç kötü birşey doğmadı, bence temiz çıkacak sonucunuz içinizi ferah tutun

1 Beğeni

Trizomi 18 genetik yatkin bir hastalıktir varmi böyle bi geçmiş sizde ve ya eşinizde

1 Beğeni

Kurban olurum aglattin beni işte Ne kadar da güçlü olsak da öyle görünsek de ufacık bir kıvılcım o duygumu içimden çikariyor. Yol uzun imtihan zor :pensive: Onun için hayırlısı neyse rabbim onu nasip etsin elbet bu Dünyadan Göçüp gideceğiz o zaman Ardında bırakmak daha zor senin için ve yavrum için dua edeceğim

1 Beğeni

Amino sentez’den önce Nift testini deneseydin keşke

1 Beğeni

@Nryaks sizinle aynı haftadaydık.Isminizi görünce çok üzüldüm.Allah dayanma gücü versin.Imtihanınız sadece bu emin olamama ve acabalar durumuyla sınırlı kalsın,sonu ferahlığa çıksın. Amniyosentezle kesin sonuç istiyorlar anlaşılan ama eğer uygunsa nift testi yapılsa daha iyi olmazmıydı? Hem bebeği rahatsız etmez hemde daha hızlı sonuç alınırdı. 1ay degilde 1 hafta olması neticenin çıkması…Tabiki yüzdelik olarak amniyo daha güvenilir ama…doktorlar tam emin olmak istemiş… Bugün Cuma,çoğunluğumuz hamile.Dualarımız sizinle ve bebeğinizle olsun. Güzel haberlerinizle geri gelin.Verdigi cana, şifası rahmeti merhameti eksik olmasın :palms_up_together:

1 Beğeni