Tetanoz aşısı olmadım

Kızlar merhaba 25+6 haftalık olduk tetanoz aşısı olmadım bi zararı olur mu bunu doğumdan önce doktora söylemeli miyim

Bende tetonoz yaptırmadım ve evde doğum yaptım. Hiçbir sorun da olmadı.

1 Beğeni

Zaten olmamışsınız bir zararı olur mu olmaz mı tecrübe edinerek öğrenebilirsiniz ancak

3 Beğeni

Yok yaptırmadım diye hani hastanede enfeksiyon kapma riski faln var diyorlar olur mu acaba yaşayan var mı diye sordum

Yani 7-10 yıl içerisinde hiç Tetanoz olmadıysanız mutlaka gidip olun . Olmanız gerekiyor . İlla hamile değil Her bireyin aşısını yenilemesi gerekiyor , Sağlıkçı olarak şiddetle öneriyorum :blush:

1 Beğeni

Tetanoz aşısı önemli bence çünkü ister normal doğum ister sezaryen kesiyorlar bıçak değiyor vücuda

14 yaşında olmuştum şu an 22 yaşındayım 8 yıl önce yani etksii devam ediyormudur

İşte bu yüzden tetanoz aşısı yapmayı öneriyor doktorlar zaten enfeksiyon kapma olasılığı var burada kimse yaptırma bişey olmaz diyemez, tamamen size kalmış bişey yaptırıp yaptırmamak

1 Beğeni

Mutlaka Aile hekiminiz ve sizinle ilgilenen Ebeniz vardır , Onlar sizi takip ederler normalde ama sanırım sağlık ocağınıza kaydınız yok , çünkü 17-24 haftalar arasında 2 ayrı doz olarak muayene edilip aşı olmanız gerekiyor . Siz bağlı olduğunuz sağlık ocağıyla görüşün ve mutlaka olun . O kadar zararlı şeye maruz kalırken ( yediğimiz içtiğimiz şeyler ) bu aşı sizi hiç korkutmasın . Mutlaka olun !

1 Beğeni

Sağlık ocağına kaydım var bi kaç defa aradılar zaten aşı için gittim ordaki hemşire dedi zorunluluğu yok yaptırmayabilirsin bende istemiyordum ztn yaptırmadım

Bende yaptirmadim 29+1 ama ilk gebelikte yaptirmistim 11 sene once

1 Beğeni

Sağlıkçı olduğunuz için soruyorum tetenoz aşısı canlı mı yoksa ölü aşı mı benim kironik hastalığım var canlı aşı yaptırmam yasak dedi doktorum

Çok tehlikeli yine de siz bilirisnziz

Difteri ve tetanos aşıları toksoid aşılardır. Bir mikroorganizmanın tamamını öldürülmüş halde içeren aşılardır . Ek olarak influenza hepatit kuduz menanjit gibi yaptırdığımız ve çocuklarımıza da yaptırmamız gereken aşılar da inaktif yani cansız aşılardır . Normal zamanda bile olmanız gerekirken hamilelikte hayli hayli olmanız gerekiyor arkadaşlar lütfen cahil kalmayın . Sağlık işi şakaya gelmez . İlla Doğumla alakası yok paslı bir demirin kepçenin bile açık yaraya teması , iş yaptığınız tığ bile , Allah korusun . Mutlaka olun çevrenize de oldurun

1 Beğeni

İyikide olmamişim diye dua etmen gerekiyor))

Çok saçma benim eşimde olmadı almadığı yara darbe kırık çıkığı kalmadı elhâmdülillah ondan sağlami yok peki buna ne diyiceksiniz ))

Hemşire daha dün 5 doz alırsan 10 yıl koruma özelliği var dedi ben 2 doz oldum hepsini de olucam inşallah

Aynen canım katılıyorum bugün oldum tetenoz aşısını hem kendi sağlığın hem de bebeğin sağlığı tehlikeye girmez

Çok az kaldı yakında aşı ile ilgili tüm konu başlıklarını kapatacağım.

1 Beğeni

Aşımı tehlikeli