Tetanoz aşısı kaç hafta aralıklarla yapılıyor ve yaptırmak zorunda mıyız? 💉

Bende yaptirdim iki dozumuda

Ben şu an 16.haftadayım, sağlık ocağındaki ebe 6 şubatta aşı için çağırdı ama o zaman erken olmuyor mu? Zaten kafam karışık birde 19dan önce yaptırılmıyor yazmış Cansu hanımcım benim kafam iyice karıştı :face_in_clouds:

1 Beğeni

Ben de 19. Haftadan sonra diye biliyorum

Ebe aradığında o zaman tam denk geliyor mu ki haftası demiştim ben takvimden bakıyorum da söylüyorum dedi ama ne bileyim işte. Birde attığın videoda boğmacanında olduğu aşıyı bi sefer vurmak yetiyor ise sormak lazım ki ona göre yaptırayım. Doktoruma sormadığıma pişman oldum ama yapacak bir şey yok

1 Beğeni

Benim ebemin o aşıdan haberi bile yoktu beni azarladı gönderdi sonra kendi aradı tamam olurmuş diye

Mesleğe saygım var ama bu üslupsuz konuşmalar insanı gerçekten sinir ediyor

2 Beğeni

Tetanoz asisi gebelige bebege zarar verirmi az once bir video denk geldi kadin asiyi olmus sonrasinda bebegin kalbi durmus hic duydunuz mu?

1 Beğeni

Hiç duymadım ama bende yaptırmak konusunda çok kararsız kaldım

1 Beğeni

Bugun denk geldim bende videoya

1 Beğeni

Öyle bir etkisi vs olsa doktorlar yaptırmaz ben ilk hamileliğimde yaptırdım hiç bir şey olmadı ikinci hamileliğimde yapmadılar üstünden 10 yıl geçmediği için şimdi 3 gebeliğim ve ikisinide yaptırdım bir sıkıntı yaşamadım ama gene tereddütteyseniz dr danışın

1 Beğeni

Sosyal medyalarda görülen her videoya, bilgiye inanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tetanoz aşısının öyle bir riski olsa bundan biz haberdar olurduk en başta zaten. Hiç kimse böyle bir risk alarak doğmamış bir bebeğin vebaline girmez. Bu aralar aşılarla ilgili bir algı yayılmaya çalışılıyor sosyal medyada,anlam da veremiyorum ama bir hastalığın bitip bir başkasının başladığı ülkemizde şu son 5 yılda bence en azından aşılarla kendimizi ve çocuklarımızı güvene alabiliriz. Elbette herkesin kendi kararıdır, siz de doktorunuza danışabilirsiniz :blush:

1 Beğeni

Benim tamm 10_ 11 yil olacak ilk gebeligimden sonra yine yaparlarmi 10 yil koruyormus asi ama

1 Beğeni

Yaparlar bence sen gene sağlık ocağından bilgi edin

1 Beğeni

Yaparlar. On yıldan fazla geçtiyse yapıyorlar.

1 Beğeni

Bu arada hemşirem bana bu aşının çok önemli olduğunu anlattı. Küflü bir şeyden zarar geldi mesela anneye. Hem bebeği hem de anneyi öldürebiliyomuş. Aşı dışında çözümü yokmuş.

1 Beğeni

Evet çok onemliymis ilk basta vurdurmicaktim sonradan arastirinca vurdurdum ve acısı falan da hic yokmuş

2 Beğeni

Arkadaşlar kafam çok karışık. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor hamilelikte aşıları şeker yüklemesini falan yaptırdınız mi yan etkisi çok fazla diyenler var.

2 Beğeni

Ben ilk gebeligimde yaptirdim ama bu ikincide icimde tereddut var daha 12 haftalik ama nebilim

İlk gebelikte hic bir sikinti olmadi ama seker yuklemesini keske yaptirmasaydim dedim sonradan

Hoşgeldiniz :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Hepsini yaptırdım, hiçbir yan etkisi olmadı