Tahlilleri atsam bakar mısınız

Doktor hamişler el kaldırsın tahlillerimi atçam bi yorumlayın

Doktor değilim ama hemsireyim atarsan belki yardimci olabilirimmm

Selam figen doktorum hem bişi yok dedi hem perinatolojiye git dedi kurup duruyorum bende endişelencek bişi varmı yokmu

Süper ötesi kabızlık çekiyorum ellikere ilaç istedim zeytinyağı iç dedi içemezsen geceden zeytinyağına kuru incir at sabah ye dedi filan ama ilaç vermedi bu kullanılıyosa bende alayım

Tahlil atarsan belki yardımcı olurum dedikten sonra iletişim koptu​:rofl::rofl: bacım anlamadım filan diyeydin bari :heart: ya kötü bişi gördün sende ondan sustun ya hala görmedin yda anlamadın ilk seçenek olmasın diye duadayım

Siz gebe misiniz? Gebelikte kabızlık icin kullanılan bir ilac var aslında siz kullanmadınız hic sanırım Testlerde birkac deger yuksek cıkmıs ama gebeliğe baglı olabilir. Benim dikkatimi ceken crp yani enfeksiyon degerinin yuksek olması vucutta enfeksiyon var yeni yeni baslamıs sanırım… Ates oksuruk vs var mı? Birde d vitamininiz cok dusuk gebelik surecinde d vit kullanılıyor diye biliyorum kullanmıyorsanız da dr verir muhtemelen. Gecmis olsun ins onemli birsey yoktur. Sonucları gosterdikten sonra buraya da yazın.(dr değilim)

Sonuçları doktorum gördüğü için perinatoloğa yönlendirdi. Crp her gebede artıyomuş dedi ve öksürük vs bi şikayetim yok.tahmin ettiğiniz gibi dvit verdi ama doktorumun dikkatini çeken afp değeriydi. Vitaminleri ve crp yi biliyoruz alıştık ama orda alışmadığımız tahlillerde var benim derdim onların sonucunu öğrenmek yoksa google kafayı yediriyo insana ve benim doktorum gebelikte mide bulantısı içinde kabızlık içinde ilaç vermiyo yediklerine dikkat et kabız yapçak gaz yapçak şeyler türketme vs dediği için birzamanlar yukardaki ilacı alayım demiştim ama Allahtan ekran fotosu almıştım neden kaldırmışlarki :thinking:

1 Beğeni

Crp her gebede bakılıyor. Senin haftalarındada evet. Google çok bakma canım aslında, her yorum doğru değil. Her yazılan bizim durumumuza uyacak diye bir şey yok. Her doktorda aynı değil. Dolayısıyla her doktorun görüşüde aynı değil. Ki keza, geçen başıma şöyle bir şey geldi son gebe izlemim diye aile sağlığı merkezine gittim. Benim yaşadığım ilçede aile sağlığı merkezi sonuçları 1 gün sonra gönderiyor . Kan örneği bekliyor. Doktorumla konuşurken gebe izleme gittim dedim, artık senin son zamanların biz oranın verilerine güvenmeyiz çok. Biz hastanede test yaptıralım dedi. Ki senin hastanede alınmış ama, bu testleri belki tekrarlasan o korktuğun değer bu şekilde gelmeyecek. Ki bence iyi bir perinatoğa git, eğer git/gitmelisin diye öneriyorsa. Ben kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum

1 Beğeni

Benim tahlillerde dikkati mi sedimantasyonda çekti.

Sağlık ocağında hiç takip edilmedim ben. Hatta dünmü önceki günmü ne öğrendim ordada yapılıyomuş kontrol ama anlamadığım sağlık ocağında uzman doktor yokki neye göre tekip yapıyolar anlamadım. Cerrahpaşaya prof muayenesine gidiyorum normalde perinatoloji içinde oraya gitçem.ona da zeyy ikna etti çok doktor gezme kafanı karıştırmasınlar dedi.google a ilk tahlilleri görünce baktım bi panikledim ama hazm ettim muhtemel bebekle alakalı bişi yoktur varsada çaresiz şey değildir inş. Ama şu hemşire arkadaş bi cevap vereydi içim daha bi rahatlardı

Anlamı ne google bilgilerine bakma diyonuz ya bilenleriniz açıklayıversin :sweat_smile:

Sorma saçmalık, rutin uygulama ama içi boş uygulama bende orada takipte değilim. Ama bildirimen gerekiyor gebeliğini dedikleri için bildirmiştim. Sadece kan idrar alıyorlar. İşte tansiyona bakıyorlar. Burada ebede yok. Çok bir şeyden anlamıyor hemşire. Tahlil sonucunız çıktı doktorunuzla görüşürsünüz diyor :slight_smile:

O dediğim değer şöyle dikkatimi çekti, bağırsaklarında bir problem var mı? Aynı değer eşimdede bu seviyedeydi. Bağırsağında kanama Çıktı.

Kızlığımdan hatta çocukluğumdan beri kabızlığım var. Haftada 1 çıkarsam şükrediyorum ama kaç doktora söyledim kimse özellikle ilgilenmedi bu konuyla bağırsağımda bişi varsada bilmiyorum açıkçası ama bağırsak kanaması gaita da belli olmazmı.? Hani sifon çekerken filan kan görünmezmi

Nasıl önüne geçtiler nasıl düzeldi.? Bağırsağımda kanama varsa gebeyim nası çözcekler bu işi yanlız bağırsağımda problem varsa şükretçem :rofl: çünkü sonuçta yeni bişi değil bebeğe tehlikeside yok sağsalim doğurduktan sora da hallettiririm inş

Over magnefix diye bitkisel bir ilaç vermişti doktorum bana 7+1 bende kabızlık sorunum kalmadı doktorunuza danışarak alabilirsiniz içeri vitaminlerle dolu bir takviye

1 Beğeni

Kabızlık icin daha once kolonoskopiye yonlendirilmediniz mi? Normalde benim bildiğim ilaclarla duzelmeyen kabızlık oldugunda dahiliye bölümü gastroenteroloji’ye sevkeder sizi, onlarda kolonoskopi ile bagırsakta ki kabızlıga neden olan varsa polip yara vs gibi hastalıkları teshis eder. Simdiye kadar cekilmediyseniz iyi olmamıs cunku yıllardır bu durum var diyorsunuz. Gebeliktede progesteron hormonu kabızlıga neden oluyor zaten. Gebelikte bulantı kabızlık icin kullanılabilecek guvenli ilaclar var. Gerektigi zaman da kullanılmalı diye dusunuyorum diğer turlu daha cok zararı var cunku…drunuzu değiştirin olmazsa…

@Mevylinn perinatolojiye neden yönlendirildiğimi sormuştun ya baby :smiling_face_with_three_hearts: yukarda tahlil sonuçlarım var afp yüzünden perinatoloğa diğerleri yüzünden dahiliyeye yönlendirdi

Diğer sonucları da google dan hiç bakmayın zaten crp bile gebelikte yuksek cıkabiliyormus bende simdi sizden ogrendim mesela. Diğerleri icin gebelikle ilgili olabilir diye dusunmustum…Bebek iyidir ins, dra goturene kadar sonucları netten hiç bakmayın derim…

Tüp bebek ve ilk denemem olmadığından özeldeydim o doktorda vermezdi bu defaki denememde pozitif haber alındığından itibaren devlete prof. Gidiyorum oda aynı şekilde ısrarla vermek istemeyince ısrar etmedim doğal yöntemler kullanma gayretindeyim ama güvenli ilaç keşfettiğimde hergün enazından 1herkes gibi çıkabilmeyi isterim ve kullanırım açıkçası doktor değiştirmek buanlamda çare olmuyo :frowning: gynoferon ve decavitte tuz biber oldu

@admin yukarda görseller var nie perinatoloji ye yönlendirdi doktor beni raştırmaların sonucu edindiğin bilgilerle şüphelendiğin yada anladığın bişi varsa merak ve endişeme ışık tutarsan minnettar olurum