Tahlilleri atsam bakar mısınız

Fibrinojen, kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve karaciğerde üretilen bir protein türüdür. Kan testlerinde fibrinojen seviyesi genellikle miligram/desilitre (mg/dL) cinsinden ölçülür. Sağlıklı yetişkinlerde fibrinojen seviyesi genellikle 200-400 mg/dL arasında değişir. Fibrinojen seviyenizin 542 mg/dL olarak ölçülmesi, bu seviyenin normal aralığın üzerinde olduğunu gösterir. Yüksek fibrinojen seviyeleri çeşitli durumlarla ilişkilendirilebilir:

1. Akut Faz Reaktanı Olarak Artış: Fibrinojen, vücudunuzda herhangi bir inflamasyon (iltihap) veya enfeksiyon olduğunda artan akut faz reaktanlarından biridir. Bu, vücudunuzun bir enfeksiyon veya başka bir inflamatuar duruma tepki olarak fibrinojen üretimini artırdığı anlamına gelir.
  2. Sigara İçmek: Sigara içmek fibrinojen seviyelerini artırabilir.
  3. Obezite: Yüksek vücut kitle indeksi (VKİ) olan kişilerde fibrinojen seviyeleri daha yüksek olabilir.
  4. Hamilelik: Hamilelik sırasında fibrinojen seviyeleri doğal olarak yükselir, bu da kanın pıhtılaşma eğilimini artırır. Bu, doğum sırasında aşırı kan kaybını önlemek için bir mekanizma olabilir.

AFp yüksek çıkması ise karaciğer ile alakalıdır. Bunu doktoruna sorman gerek. Ayrıca daha fazla su içmelisin. Diğer anormal olan değerler çok fazla referans aralığı dışında olmadığı için yorumlamadım.

Obezite yüzünden fibrinojen çıktı desek afp kaldı ama genel olarak bebek sağlığında bişi yok dimi varsa olan şey bende. Saol baya uğraşmışsın. Google da bebeğin tüpüyle alakalı gilan yazıyodu öle şeyler demedin şükür :)) neyse yaşayıp görcez bebekte bişi olmasında ben atlatırım bence

Kusura bakmayin uygulamayi silip geri yukledim unutmusum öyle bana da çok bisey yok gibi gelmişti kusura bakmayın​:smiling_face_with_tear:

Afp değeri yüzünden hop oturup hop kalktım perşembeden beri ama iyiki sabretmişim perinatolojiye gittim bugün 7hafta önce yapılan rogam iğnesi yükseltmiş ve zaten gebelerde yükselirmiş… durduk yere doktor korkuttu ama sebebini hala anlamadım ne gerek vardıki bukadar gerginliğe​:rofl: nie yolladı yani perinatolojiye :)) neyse iyi haberleri aldım bebeğim gayet sağlıklı ama gene net göremedi cinsiyetini kız gibi diyo sadece :))

Evet o gebelerde yukseliyor diye bisey yok gibi dedim bi de gidilen doktor cok onemli kadin dogum disinda bi yere gitsen bi deger yuksek ya da dusuk ciksa hemen acilen kadin doguma oraya buraya git diyorlar allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin​:pray:

Kadın doğum profesörü beni panikleten

Ya uzuldum sizin icin iyi doktor cok onemli ama cok sukur guzel haberler almissiniz insallah bundan sonra da oyle olur :cupid:

1 Beğeni