Süt sağımı ile ilgili. Önemli!

Pompayı adeta bir aptal gibi kullandığım için şuan iki göğüsucumda beter durumda kızlar. Aşırı bir hassasiyet söz konusu yani. Bebeğim yeteri kadar kuvvetli olmadığı için mememi nadiren tutturabiliyorum ve henüz uç kere falan tam olarak sütümle doyurabildim. Tuttuğunda epey bir boşaltıyor kanalları ama ahh tutamadığında :woozy_face::woozy_face::woozy_face: Pompa devreye giriyor ( nerdeyse fobim olacak ) sağmak zorundayım mastit olmaktan korkuyorum. Ama sağarken de ağlayacak kadar canım yanıyor. Şuan öyle bir haldeler ki ateş yanıyor adeta her ikisinin içinde de. Arastırıyorum kimi ılık fayda eder diyo kimi yok etmez muhakkak soğuk pres uygulanmalı diyo. Aklıma şu aşırı hassasiyet geçene kadar en azından silikon meme ucu geliyo. Ona da sonradan meme reddi yaşarsın deniyo. Allah’ım delirmeme ramak kaldı. Tecrübeniz varsa ne olur paylaşın gerçekten hiç iyi bir durumda değilim ne yapayım ben ???

3 Beğeni

Öncelikle sakin ol canım, tecrübem var bu konuda :blush: Sağım makinesini ben de kullandım, ilk günler bende de hassasiyet oldu ama Lansinoh kremle geçmişti. Krem sür düzenli olarak. Soğuk pres uygulanmamalı, ılık faydalıdır süt kanalları için de. Meme reddi yaşanması durumu kişiden kişiye değişir. Korkma sen ondan. Bebek memeyi kavramayı öğrenene kadar silikon meme ucu kullan. Baktın artık tutuyor ve karnını doyuruyor, o zaman meme ucunu çıkar ve senin memeni emsin. O da yeni bir hayata alışmaya çalışıyor annesi, sen sakinliğini koru ki bebiş de streslenmesin. Senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım merak etme, belki bu bebişte de yaşayacağım, bilemem. Anlıyorum seni, emin ol buna. Ilık suyla memenin yara olan yerlerini yumuşak bez kullanarak temizle, sonra krem sür canım. Gün içinde sürekli tekrarla bunu. Birkaç güne geçer emin ol. Bebiş emdikçe canın yanabilir geçene kadar ama bebeğin emmesi de fayda eder. Biraz acılı bir dönem ama atlatacaksın :heart::cherry_blossom:

2 Beğeni

Ben tecrübeli değilim. Memenin ucunu emiyorsa o da emzirmeyi zorlar. Meme etrafındaki kara alanın hepsini bebeğe vermeye çalış.
Çok çabaladığını bunaldığını biliyorum. Çok ter döktüren bir dönem. Ben yaşamadım ama ter döken anneyi görmüştüm. Şimdi o da o günleri geride bıraktı.
Duşta memelere masaj yapapabilirsin,
Futbol topu tutuşu emzirme pozisyonu denemek de faydalı olabilir
Memende serleşme var mı
Sıcak soğuk ikisi de iyi gelir
Yakınlarınızda sağlıklı hayat merkezi varsa orda ebeler ücretsiz olarak emzirmene yardım ediyor.

Videodaki gibi bebeğin kafasını tut memeye destekle. Demesi kolay biliyorum
Bugünlerin hepsi geçicek

2 Beğeni

Bahsettiğin kremin 10 ml olanı vatdi elimde gebeyken hazırlık olsun diye başlamıştım sürmeye. Şuan da kullanıyorum üzerine de buzdolabı poşetleri kestim onu yapıştırıyorum ki nemli kalsın. Ben pompayı doğru kullansaydım bu kadar kötüye gitmeyecekti aslında işler. Çünkü herşey yolunda gitti. Sütüm geldi bebek hastanede yanıma verdiklerinde mesela işini bilen birileri tarafından yönlendirince tuttu memeyi. Ne olduysa ben pompayı ha babam bastığım için oldu. Aklıma nedense hiç gelmedi vakumun maharetinden faydalanmak. Damla damla akıyor ya hani heh işte ben o her damlada bastım tetiğe. Sonra geçen gece eşimle konuşuyoruz bir yandan pompa da elimde sağıyorum dalmısım unuttum basmayı tetiğe anaaaa bı de ne göreyim süt zaten geliyomuş. Hay Allah seni ne etmeye Esma dedim. Kaç gündür kramplar girdi her yerine süt sağacağım diye. Zaten ameliyat yerim yeteri kadar zorluyo beni şimdi bide bu çıkınca hakkaten sarstı. E lohusayım buluttan ne m kapıyorum ota boka ağlıyorum. Geçen gün uyusunda büyüsün ninni diye ninni söylerken ağladım. Bak gene :woman_facepalming:t3: Neymiş büyüyecekmiş… Offf. Şimdi gitmem lazım beslenme saati yaklaşıyor süt sağıp hazirlayayim. Önce yine mememi deneyeceğim olmazsa sağdigim sütü vereceğim. Olacak biliyorum olacak Allah’a şükür tahmin ettiğimden hızlı ilerliyo herşey ama sert geldi bana biraz bide bı lohusalık denen şeyin de etkisi var tabi. Neyse hadi gittim. He bide Allah’a şükür yara olmadı memelerim sadece kaynar su dökmüşüm de derisi soyulmuş gibi :sweat_smile::sweat_smile: Ywmin ederim sinirlerim çok bozuk

3 Beğeni

Benim ablamda sut azdı diye sağıp veriyordu 1. 2 kez olmuşdu .
Çok acıyor diyordu.sonra zaten veremedi kesti sutten,ve mama verdi .
Ama başqa bir önerim yok bu mevzuda bilgili degilim.ama bende bilmek isterdim tabiki

Meme ucu bebeğin ağzına falan kopub gitmez dimi?:face_with_diagonal_mouth:

1 Beğeni

Biliyorum :heavy_heart_exclamation:

Sakin ol sakin kız, senin stresin burdan bana bile geçti vallahi. Herşey düzelecek, anlıyorum seni. Az kaldı :grin::blush::heart::cherry_blossom:

2 Beğeni

Mehmet Efe ağlayınca biliyorum yazıp kaçtım yine kusura bakma olur mu @Cansu demesi kolay demiyorum estağfurullah ne münasebet güzelim :heart: Korkutmak istemem hiç birinizi ama bı şarkı var ya hani bazen ne yapsan olmuyor bazen :smiling_face: Geçecek geçecek biliyorum herşey bunlara rağmen zaten güzel daha da güzel olacak biliyorum ama işte :hugs: Bu arada doğum hikayem de bana göre gayet pozitifti. Telefonun notlar kısmına fırsat buldukça yazıyorum biraz uzun olacak her detay olduğu için içinde hem bana da anı kalsın tazeyken hepsi yazayım istiyorum. Bu arada her detayı ister misiniz yoksa bir süzgeçten geçirebilirim buraya koyarken aklımda unutmadım :smiling_face:

2 Beğeni

Bebemi doyurdum şuan sakinim :sweat_smile::sweat_smile: Bak işte gördün mü sen ordan strese girdin ben içindeyim. Bide ilk seferim sen yine ikinci de ne olacak diye merak içindesin :sweat_smile: Her bebek kendine has tabi ama anladın sen ne demek istediğimi :heavy_heart_exclamation: Bu arada hastanede mama verildi sorun etmedim sarılık riski vardı çünkü ve hatta belki sütüm doyurmaya yetmez diye hangi mama olduğunu öğrenip aldım aynısını ismi EVOLVİA1 aklınız da olsun bak sende not et @Cansu kusturmuyor bu mama bebeği eczane maması zaten marketlerde yok 800 Gr vardı eczanede 279 liraydı. Hastanede kusarsa taburcu etmiyormuş doktor çünkü. Bir gecede 8 bez değiştirdik ( benim bağlandığım bezler hep götünden düşüyor kıyamıyorum sıkmaya :sweat_smile::sweat_smile:) Bide bişey dicem anlıyo musunuz yazdıklarımı daldan dala atlıyorum gibi geliyor bana öyle mi ? :woman_facepalming:t3: 2 saat uyuyorum bu aralar sadece o da sabah 4 ve 6 arası beslemede. Onun dışında zaman süt sağ bebeği emzirmeye çalış sonra gaz çıkart sonra uyut sonra evdeki düzeni kaybetmemeye uğraşla geçiyor. En son geçen salı temizledim evi doğumdan önceki olan salı yani. Bugün bı ara süpürge çalışırsam iyi olur. Hadi bu bilgiyle ne yapacaksınız siz düşünün :sweat_smile: öpüyorum hepinizi ( kendimi herkesin annesi zannediyorum) geçen gün karşı komşum tanımıyoruz ama yeni taşındılar. Mahsun mahsun duruyo diye ağladım mesela gidip sarılmak istedim :woman_shrugging:t3: Gelicem yine :heart:

2 Beğeni

Ben de ne olur ne olmaz diye mama alıp koyacağım hastane çantama. İlk doğumda süt sıkıntısı yaşadım ve bebeğim aç kalmıştı. Bunda alacağım yanıma. Ben Golden Goat alacağım anne sütüne en yakın olduğu için. Evolvia da çok iyi mamalar arasında ama benim deneyimim olduğu için Golden Goat tercih edeceğim.:blush: Senin stresini ilk doğumda ben de yaşadığım için yazdıklarından o yüzden streslendim ben de :joy::joy: Sen yaparsın, inanıyorum sana. 3 ay sonra da sen bana verirsin bu tesellileri :joy::joy:

2 Beğeni

Tabiki baş üstüne :heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni

Bence pozitifliğin harika :star_struck:
Bunalmışsın ama kendini çok güzel motive ediyorsun. Maşallah
Sen nasıl istersen biz öyle okuruz​:smiling_face_with_three_hearts:
Yoğunluğunu tahmin ediyorum bence bize bile zaman ayırdın çok güçlü bir annesin.
İnşallah bizim lohusamız da seninki gibi pozitif geçer.
Allah nazarlardan korusun :white_heart:

2 Beğeni

Yok. Bebek yutmasın diye memeye yapışan kısmı geniş. Bebeğe bir zararı yok.
Zorda kalınırsa silikon meme ucu kullanılmalı bence

1 Beğeni

Ben dediklerinin hepsini anladım​:sweat_smile:. Doğumdan sonraki yaşamayı beklediğim süreç tam olarak bu.
Yaşadıklarının hepsi normal.
Bebeğin kilosunun arttığını öğrenince tüm yorgunluğun tüm uykusuzluğun geçecek.
İlk gün 12 kez bez değiştiren anneyi de duydum.
Bebeğin bol bol bez kirletmesi doyduğu anlamına geliyor.
Bez çok pahalı ama ilk aylar bez harcadığın için mutlu oluyorsun​:smiling_face_with_three_hearts: çok güzel bir duygu
Şükürler olsun bir bez daha kirlendi diyorsun
Bence bu süreci çok güzel yönetiyorsun 🩷
Seninle gurur duyuyorum :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Anladım​:hugs:
Ablamin gorumcesi meme verdiginde bebek oyle emiyormus ki sert şekilde.memesinin ucunu koparmiş.annenin meme ucunu.:pleading_face:korkunc​:face_with_diagonal_mouth:

1 Beğeni

Çok dua ettim çook. Bu kadar aksilik de olacak artık yapacak birşey yok. Sabah bı kriz atlattık mesela en sonunda dayanamayıp kuru meme verdim ağzına kaçtım resmen odadan. Sonra biraz vakit geçti annem uyandı yardımcı oldu. Şimdi herşey ilk kez benim için ve çok yeni. Bebek gördüm ama evlat çok başka bişey karnı tok, gazı alınmış, altı temiz bir bebek yine de çok ağlayabiliyor. Böyle olduğunda hemen soyunup onu da mümkün olduğunca soyup üzerime yatırıyorum mesela sakinleşiyor. Daha evvel hiç bir bebek için bunu yapmam gerekmemişti mesela. Daha dünyaya geldiğinin bile farkında olmayan 49cmlik bir küçük can :smiling_face_with_tear: Bende kendimden beklemediğim şeyler yapıyorum. Eşimin teyzesinin önünde memelerimi açtığımı düşünemezdim mesela ama bebeğin emmesi lazım tutamıyor olsa bile denemekten asla vazgeçmeyeceğim çünkü becereceğiz bu işi biliyorum. Ne diyodum emmesi lazım ben tek başıma yapamıyorum e eşimin teyzesi de biz artık gidelim sen de rahat et demeyince ne oluyor bu sefer. Tek çare olarak açıyorsun memeni. Çünkü sana muhtaç biri var artık. Hiç umurumda olmuyor yine olsa yine yaparım öbür teyzeleri de görsün mememi ne yapayım yani :woman_shrugging:t3: Kendi kendime bir çözüm buldum. Belki işinize yarar, takıyorum kulaklıkları bebek uyuyor bu sırada ( çünkü onun bana o anda ihtiyacı olmadığını bilmem lazım beynimin içinde) aldım elime pompayı da kaç CC olduğuyla ilgilenmeden ( gerçekten o CC kısmını kapatarak) sağdım sütümü. Mememe dedim ki içimden hadi yeteri kadar bekledin artık çalışma vakti! Bebeğim var ve kanallarını sağlıklı bir şekilde açmam gerekiyor. Sana birşey diyim mi bugüne kadar aldığım en fazla süttü 65cc. Sonra bebeğimin uyanma vakti geldi tekrar denedim mememi tutturmayı maksimum 2 saatte bir beslendiği için anladığım kadarıyla teklif ettiğim sütü yada mamayı yiyor ama mememi tutmakla uğraşacak kadar acıkmış olmuyor. E tutamayınca da sinirleniyor bu sefer ve koparıyor yaygarayı. Neyse o hazırladığım sütü dolaba koyuyorum ( 3 gün durabiliyor dolapta gerekirse ordan ısıtıp veriyorum. Çünkü dışarda 3 saat durabilen sütü bir 3 gün de dolapta tutamıyorsun ama 1 gün dolapta beklemiş sütü dondurabiliyorsun) beceremeyince dolaptakini ısıtıp doyurdum bebeğimi yine kendi sütümle. Tamam mememden emmesi hem onun hemde benim için çok daha iyi ama asıl ve daha da önemli olanı bebeğimi doyurmak benim için. Süt veya mama hiç fark etmez. Çok istedim sütüm gelsin diye çok dua ettim ve geldi e doyuyor da. Daha ne isterim ki :heavy_heart_exclamation: Yazıları uzatıp sıkmak istemiyorum kimseyi bide üzerine saçmalamış olmak vasat bir durum olur benim için :smiling_face_with_tear: Fikrinize kıymet veriyorum çünkü. Neyse böyle böyle alışacağım işte. Gidiyorum benim ufaklık uyanacak

2 Beğeni

Burada hepimiz anne olmayı bekliyoruz ve hepimizin yaşayabileceği şeyler sizin yaşadıklarınız. Okuduklarıma göre çok güzel bir şekilde üstesinden geldiğinizi görüyorum böyle pozitif olmaya devam etmek lazım :smiling_face: Okudukça sanki ben yasiyormusum gibi hissettim yaşadıklarınızı. Söylediğiniz her cümle benim için bir bir fikir, bir tecrübe o yüzden fırsat buldukça yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim kendi adıma :smiling_face: Umarım her şey gönlünüzce olur, sıkıntılı geçen her süreç çabucak geride kalır inşallah :cherry_blossom:

4 Beğeni

Tam olarak bu sebepten paylaşıyorum sizlerle. Birinci ağızdan taze taze ne olmuş ne olmamış ne işe yarıyor vs vs. Daha 4. Günündeyim anneliğin ama Allah’a şükür herşey yoluna girmeye başladı. Mesela şükür çok önemli ! Olana da olmayana da şükür çünkü hepsinin sebebi var. Yani Allah sana diyo ki sen bu yolda gideceksin bende yanında olacağım. Zaten hep yanımızda lakin hakikaten bu çok başka kıyas yapilamacayak kadar kıymetli birşey. @İlknur

2 Beğeni

O kadar umurumda değil ki kaç tane bez kirlettiği Cansu gerçekten bak. Bu arada tam olarak acıkmasını beklediğimde öyle bir tutuyor ki :sweat_smile::sweat_smile: Çok fena bişey kız :sweat_smile::sweat_smile: Bide sinirli görmen lazım, beyaz tenli normalde sinirlenince kıpkırmızı kesiliyor kuzum :smiling_face_with_tear: Annem geldi diyo ki bezini değiştirirken koltuğa işedi :woozy_face::woozy_face: Dedim ki isterse TV’ye bile işeyebilir zaten izlemiyorum :joy::joy::joy: Cok acayip bı kafa bu lohusalık ya gerçekten. Ama daha ameliyathane yolunda başladım kendimi telkin etmeye. Negatifin asla üstünde durmadım çevremde de durdurmadım. Mesela şuan sabahki ruh halimle alakam yok. Çünkü bugün hiç mama vermem gerekmedi bebeğime :heart_eyes::heart_eyes: Ya çok acayip hayattaki tek emelim doyması :joy::joy:

3 Beğeni