Süt sağımı ile ilgili. Önemli!

Yemin ederim çok güzel anlatmışsın. Okumaktan keyif aldım.
Annene söylesen misafir geldiğinde kızım emzirecek biz sizinle içeride oturalım dese ya da emzirme örtüsü örtsen daha rahat eder misin?
Bebek her ağladığında dediğin gibi karnı toksa ten tene yapmak gerekiyormuş. Bence bu süreci çok güzel yönetiyorsun.
Sağlık ocağında seninle ilgilenen ebeden bile yardım isteyebilirsin
Bence sütünün miktarı çok güzel. Bir anda 100-200 ml çıkmaz zaten. Zamanla bebek büyüdükçe sütün miktarı da artacak. Manuel pompaya göre çok güzel çıkartmışsın. Maşallah :breast_feeding:t2::people_hugging::hibiscus::gift_heart::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2::clap:t2:

2 Beğeni

Sütünün yettiğini bilmek bile büyük bir gurur
Allah nazarlardan saklasın sizi maşallah :star_struck:

2 Beğeni

Ya şimdi kendim bı efor sarf ediyorum bebek desen daha 4 gündür beslenmek için çaba göstermesi gerekiyor o da bir efor içinde. Ev desen cehennemden azıcık serin :smiling_face_with_tear: Şaka şaka 24 derece :grimacing: Ama tabiki emzirme esnasında cidden sıcak oluyor. Üfleyerek sakinleştiriyorum bebeği çoğu zaman. Ve tabiki daha önemlisi yardıma ihtiyacım oluyor. Hem kafasını tut, hem gövdeyi tut, hem alt çeneyi oynat ki emme refleksi tetiklensin. Emzirme yastığım var ama karnım hala içerde bir bebek varmış gibi olduğu için kayıp duruyor vs vs… İnce düşünmesi gerekenler gelenler aslında gelmemeleri gerekir daha 40 içinde çocuk sonuçta. Daha benim ameliyat yaram iyileşmemiş bile bir toparlanamamışım. Annem de çok memnun değil aslında ama yapacak bişey yok :woman_shrugging:t3: Zaten artık önemi de yok :joy::joy: Bugün ikinci kere denedim müzikli sağım yapmayı 90cc aldım bu sefer ve ne kadar talep edersem iki katını alacağım biliyorum. Aksini düşünmüyorum çünkü herşey beynimin içinde olup bitiyor aslında. Rezene falan içmedim bu arada. Klasik lohusa şerbeti ( sütle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü o kadar şekerli bişey ki) ama SU şişelerce su. Şöyle söyleyeyim cuma öğlen evdeydik. Evde su bitmişti sipariş ettik. Bir damacana su bugün bitti. Bide hastaneye de istedim ben bı 6lı aldık 1.5 litrelik olanlardan. Çünkü şişeden içiyorum suyu bardağa doldurunca kandırıyor o su içme iştahım gidiyor. Şu ciddi anlamda çok faydalı. Ve merak eden olursa diye söylüyor hayır gelen sütün renginde bir açılma olmadı. Halen daha ilk 3 ay gelecek olan o açık sarı renkli süt. Sakın ziyan etmeyin o sütü memenizden sorunsuz verseniz bile sağıp daha çoğunu talep edin dondurun. Çocuğun gelişimine müthiş bir katkısı varmış. Yada belki çevrenizde ihtiyacı olan birileri olur verirsiniz. Yalnız cinsiyeti önemli bebeğin aynı olsun cinsiyetleri ( gerçi günümüzde ne kadar tutar bilmiyorum ama işte) süt kardeş olunuyo ya ondan. Bahsettiğim 90cc sayesinde yazabiliyorum bunları mesela. Sıralamam şöyle; sağ göğsü sağ az gelmeye başlayınca sola geç. Sol göğsü sağ az gelmeye başlayınca tekrar sağa ama bu defa sağımdan önce biraz masaj ( belki de mesaj demeli :smiling_face_with_tear:) sonra tekrar sol azıcık masajdan sonra. Bu yöntem bende güzel çalıştı iki defa denedim ama devam edeceğim :heavy_heart_exclamation: Umarım okuyanlar arasında bir kişiye faydalı olur. Çünkü çabuk oldu belki ama içindeyken sanki çabuk olacakmış gibi gelmiyor :woman_shrugging:t3: En güzel haberi en sona sakladım bugün ilk defa sağımın üzerine kendi mememden verdim sütümü bebeğime ve doyurabildim. Yani sağdığım 90cc şuan buzlukta :tada::sparkles::tada:

3 Beğeni

Yaaa harika bir annesin sen :partying_face::partying_face::smiling_face_with_three_hearts::blush: İkinci doğumum olacak olmasına rağmen beni bile heveslendirdin çünkü ilk doğumumda maalesef emzirememiştim. Bunda daha çok heveslendim şimdi, harika anlatıyorsun. Seninle beraber ben de yaşıyorum sanki o anları. Çok güzel pozitif olmaya devam et. Sana inanıyorum :smiling_face_with_three_hearts::kissing_heart:

2 Beğeni

Bı kere emzirememiştim yok bebeğimi doyuramadım olacak o. Sütü gelmeyen anneler de olabilir o konuya kafa yormamaya uğraşıyorum mevzu beynimle alakalı yanlış anlama sakın :heavy_heart_exclamation: Kararlı olacaksın ve eminim ki bu defa olacak inşallah olsun kalbimden isterim bunu hepimiz için :heart::heart: He bide teşekkür ederim hoşuna gittiğine sevindim :hugs:

2 Beğeni

Buzdolabına minik magnetli not kağıdı koydum beslemeleri yazıyorum aklımda kalmıyor çünkü çok uykusuzluk anneeemmm :smiling_face_with_tear: Oraya şey yazdım 3.30 mememden emdi ve doydu sonuna da tarih :heart_eyes: Al sana motivaston

2 Beğeni

Tabi ki hoşuma gitti :kissing_heart::smiling_face_with_three_hearts::blush: Arada uğra böyle bize :joy:

2 Beğeni

Benim de hoşuma gitti teşekkür ederim 🩷

1 Beğeni

Efendim merhabalar nasılsınız nelerle meşgulsünüz :smiling_face: Beni sorarsanız ben çok iyiyim. Bebeğimi 9.30 da emzirerek uyuttum göğsümde. Sonraki beslenme saatine kadar da pompa yapmayacağım ki dolsun taşsın memeler sonra gelsin sütler hey yavrum hey​:sweat_smile: Yani kendim olmasam şu bir kaç günkü yaşadıklarımı biri anlatsa hadi ordan derim. Ama aman Allahım o nasıl çabuk bı psikolojik değişiklik ya. Konuyu açan da beeeennn şuan sanki o kişi değilmiş gibi davranan da… Çok acayip ama müthiş bı kafa :smiling_face_with_tear::heart:

3 Beğeni

Siringayla denedinmi canim benim ilk dogum sezeyan oldugu icin sutumu sagdim siringayla besledim gogsuyun ucu biraz daha sakinlesesiye kadar

2 Beğeni

@Hava hoşgeldiniz :sparkling_heart:

1 Beğeni

Hoş geldin @Hava

2 Beğeni

Öncelikle hoş geldin arkadaşım. Hayır denemedim zaten sorun süt gelmemesi değildi bebeğim yeteri kadar kuvvetli olmadığı için tutamiyordu mememi. İşini bilen biri yardım ederse tutuyordu ama evde o tür insan yoktu. Zaten Allah’a şükür artık gerek de kalmadı. Bebeğimle iş birliği yaparak hallettik :smiling_face_with_tear: Konu başlığında açtığım psikoloji uzaktan el sallıyor bana :heart:

2 Beğeni

Doğacak sonra siz de benim gibi gece bekçisi olacaksınız :grimacing: Mesela günler yok bende şuan bir örnekle belirtiyorum bı dk :smiling_face_with_tear:

Sanki beynini biri çıkartıp yerine başka bişey koymuş gibi oluyorsun ara ara sakın telaş etme beynin hala yerinde :smiling_face_with_tear: Sadece şuan kullandığın beynin akıllılık edip kucağındakinin seviyesine iniyor :joy::joy: Gerci senin ikinci benden daha iyi bilirsin :hugs:

Ahahahah çok tatlı olmuş notların :grin::grin::grin: Bir tık daha bilinçliyim ama her bebek de farklıdır. Bu bebekte de farklı şeyler deneyimleyeceğime eminim :joy:

1 Beğeni