merhabalar bana yardimci olabilirmisiniz tek sade süt icemiyorum ama gunluk bebegim icin 1 2 bardak icmem gerekiyor bende sütün icine biraz kakao koyup o sekilde icebiliyorum kakaonun etkisi sütün etkisini azaltirmi yada bebege sade sütün etkisi kadar faydası olmazmi yardımcı olurmusunuz
yok sade süt icemiyorum icine ya kakao yada turk kahvesi koyarak icebiliyorum kahvede kafein cocuga zararli diye kakao koyuyorum sütü gaz yaptigi icin degil sade oldugunda kokusundan dolayi icemiyorum
Muzlu süt yapmayı da deneyebilirsiniz.
evet muzluda deniyorum ara ara o sekilde de iciyorum sadece kakaonun cocuga zarari olurmu yada sutun etkisini yok edermi
O kadar takılmayın bence süt meselesine. Yoğurt peynir yersiniz. Aynı kalsiyum hepsi de. Zaten kalsiyum magnezyum tabletlerini doktor muhakkak reçete ediyor. Onlar bile yeterli.
tsk ederim
Bende hiç icemem süt onun yerine sade kefir ve ayran tüketiyorum bazen çocuklara Nesquik yapınca kendimede yapıp içiyorum valla ne yapayım ayrıca kakaonun bı zararı olacağını düşünüyorum canim
Dozunda kafein çocuğa zarar vermez. Doktorlar günde 1-2 fincan filtre kahveye izin veriyor
insallah canim süt bana agir geliyor kokuyor gibi geliyo kakaoyla bastirmis oluyorum kendimce ama nescuik guzel fikir cocuklara protein faydali olunca anneye bebegede faydali olacagini umuyorum ben nescuik alayim sütün icine tsk ederim canim
Süt içemiyorsanız yoğurt yiyin, kefir için, peynir yiyin. Zorlamayın kendinizi sade içemiyorsanız. Balla tatlandırıp içmeniz daha faydalı olur
Nesquik daha mantıklı ama icemiyorsaniz zorlamayın kefir bu konuda 10 numara
Süt aslında bizim sindirim sistemimiz icin ideal bir besin değil ve protein, calsiyum olarak mayalanmış süt ürünlerinin epey altında kalıyor. Günde bir kase yogurt yemeniz, yeterli peynir, ayran, kefir vs gibi fermente olmuş süt ürünü hem besin değeri olarak daha faydalı hemde sizin icin sindirimi daha kolay. Bu arada kakaonun bir yan etkisi bildiğim kadarı ile yok.
Ben de süte bayılırım, son kontrolümde gerine gerine ‘her sabah içiyorum’ dedim doktoruma bana aferin diyecek sanarak ama öyle değilmiş. Biz sütü önermiyoruz süt ürünlerini tercih etmelisin daha çok dedi. Lor ve kaşar peynir ye, yoğurt ayran tüket dedi. Yani kendinizi üzmeyin. Süt ürünlerini tüketebilirsiniz benim gibi.
cok tsk ederim arkadaslar süte bugun sonnn
Bn de içemiyorum sağlık ocağından ebem bana içemiyosan zorlama süt ürünlerin den yararlanabilirsin dedi yoğurt çalkala süt gibi iç peynir lor fln tüketiyorum illaki iç diye bişy yok bn de içmiyorum çünkü
kefir iciyorum canim artik süt yerine hem midemi rahatlatiyor hemde kabizlik olmuyor daha iyi geldi
Beğenmene sevindim bende çok kabız olurdum artık olmuyorum sabah bir bardak akşam yatmadan bir bardak içiyorum çok iyi geliyor
yok zaten kefiri cok seviyordum kendim yapamadigim icin hazir alinca tedirgin olmustum icmeye ama cok iyi oldu sizden cesaret aldim iciyorum bende insallah hazir oldugu icin kimyasali az dir bebege faydasi olurda bosuna icmemis oluruz
Ben doktora sordum bir problem olmaz dedi yoksa sadece ayran icecektim yada nesquik yapıp tüketecektim ama doktor sorun yok diyince daha iyi oldu
oo cok iyi simdi rahatladim ben kefiri cok sevdigim icim gunluk 3 bardagi buluyor