Son adet tarihinin gösterdiği hafta ile doktorun söylediği haftanın farklı olmasının sebepleri

Ağızdan mı kullanıyorsunuz

Hatta ben yanlış duydum sandım eczacıya sordum eczacı makattan alırsanız emilim %98 olur . İlaç tam fayda eder dedi.

Progestan ağız yolu ve vajina olarak kullanılır.
Progestan makattan kullanılmaz.
Ben 100mg vajina olarak kullandım

Tıp hızlı ilerliyor tekrar araştırayım ama ben vajina ve ağız yolu ile kullanılabilir diye biliyorum vajinal uygularken bile insan doğru yaptım mı diye tedirgin oluyor. Hamilelikte basur olabiliyor. Makattan daha da rahatsız edici olmaz mı?

Evet rahatsız edici ve zor malesef. Lekelenme var diye el mahkum kullanıyorum

İnşallah bir an evvel kullanmayı bırakırım herşey normale döner :palms_up_together:

2 Beğeni

Progestan kullanırken ne zaman bitecek diyordum progestanı bırakınca kendimi boşlukta gibi hissetmiştim. Sanki hamileliğimi ayakta tutan progestanmış, ya tekrar leke olursa diye korkmuştum. Sonra zaman gectikçe öyle düşünceler de bitti

2 Beğeni

Yanlış duymuşsunuz ya ağız yoluyla ya da vajina ile fitil gibi kullanmalısınız. Ağız yoluyla çok yan etki yaptı bana ondan dolayı fitil olarak kullanıyorum.

1 Beğeni

Doktorum bana sancılarım için yazmışdı halada kullaniyorum, ya agızdân kuklam yada cocukluk yoluna koy demişdi.ben âgzidan kullanmadım iyrendim.onun için cocukluk yolunu tercih etdim.

1 Beğeni

Bendede sancı var diye .3 aydır kullaniyorum bugün bitdi ilaç.almak zorundayık yine.cunki.kullanmadığımda sancım oluyor

Dün çocuk yolu ne demek diyorduk vajina demekmiş. Geçmiş olsun umarın en yakın zamanda risk biter.

1 Beğeni

Merhaba hanımlar Benim son adetim 10 nisan oldu Mayis ayında Olmadı Və hamile olduğumu öyrəndim 20 mayis konturyle getdiyimde bana 3 haftalık hamiləlik dendi və mayalanma gec baş vermiş 3 hafta 20 gün falan sonra təkrar gel dediler kalp atisina bakilsin anacaq uygulama son adet Hesablamam ilə sımdi 8 hafta gebelik gösteriyor kimsənin boyle bi şey başına gəldimi acaba çox korkuyorum nese olur diye benim için dua edin lütfən uygulama ilə ultura son uyğun gelmiyor çok korkuyorum normalmi acaba

Geç döllenme olduğu için sizde böyle olmuş.

İsterseniz tarihi tekrar değiştirebilirsiniz.

Canim Benim son adet tarihimi yaziyorum uygulama son adet tarihine görə 8 hafta gösteriyor ulturason Simdi bilmiyorum ne kadar göstəriləcək 20 gün bundan öncə getdiyimde uygulama 5 hafta gösteriyordu ulturason 3hafta söylədi və bana dolenme gec baş vermiş dedi onun üçün narahat oluyorum acaba bu normalmi

1 Beğeni

Endişenizi anlıyorum. Bebek haftasına göre ilerlesin istiyorsunuz. Her kadında olmasa da bir çok kadın geç döllenme durumu yaşıyor. Durumunuza göre böyle görünmesi normal. Ultrasonun gösterdiği hafta ile takip etmek isterseniz diye öyle bir öneride bulundum.

Ben de 31+3 oldum ama Ultrason 34 haftalık diyor. Benim yaşadığım da normal.

Siz tek yapmanız gereken bol bol dinlenmek, sıradaki randevu gününe kadar bebeğinin olumlu yönde gelişmesi büyümesi için dua etmek ve sağlıklı beslenmek. @Elüf siz de daha önce bu konudan bahsetmiştiniz. Şuan gebelik haftalarınız nasıl

@Mucizebebek2023 hoş geldin azerbaycandan qabliba.
Ben senin ne demek istedigini anladım galiba.
Sen yumurtalama adetden sonra mı diyorsun?ve adetden hesaplandıgında mesela 8 hafta yumurtadan hesaplandıgındaysa 6 hafta falan oluyor bunumu demek istiyorsun?

Beli Azarbaycandan yazıram Son adet vaxtına görə Uşağ 8 heftelikdi simdi ancaq ki uzide Oldum mən Ayın 20 si mayis ayında dediler ki 3 heftelik Hamiləlikdi o zamanda bizim hesab ilə 5 heftelik olmalı idi çünki bu uygulama 5 heftelik göstərirdi mənə dedilər ki 20 gündən sonra gel Ürək döyüntüsüne baxaq dua edin Bana lütfən Gedincə güzel haberlere gəlim çok korkuyorum bebeye bisey olur diye

1 Beğeni

Allah yardımcın olsun :pray:

Sende azarbaycanlisan? Mənə dedilər ki Mayalanma gec baş verib onun üçündə ele göstərir Yani Təmizə çıxan kimi hamilə qalmayibsan dediler

Kizlar merhaba bişe sorcam size benim hamilegim uygulamaya göre 5+4 günlük Perşembe günü doktora gittim utrosanda 5+5gunluktu bugün 6 haftalık olmuş oluyom utrosona göre hangisi doğru

1 Beğeni