Son adet tarihinin gösterdiği hafta ile doktorun söylediği haftanın farklı olmasının sebepleri

Uygulamadaki gebelik haftası ile doktorun söylediği hafta farklı. Doktor yaptığı ölçümler sonucunda 1 hafta geriden söyledi. Halbuki son adetin ilk gününü baz aldı. Başına böyle birşey gelen var mıdır. Neyden kaynaklı acaba. Endişelenmelimiyim

Uygulamada 5 hafta 5 günlük yazıyor. Doktorun söylediği 4 hafta 5 günlük. Ve öğrendiğim günden beri lekelenmem var .

1 Beğeni

Doktorunuz size bir sıkıntı olduğunu söylemediyse kafanıza takmayın. Oynar o sürekli. Benimki de 1 hafta önden gidiyor. Önemli olan doktorunuzun ne söylediği :blush:

2 Beğeni

İş yerine vermem için durum bildirim raporu istedim. Raporda 4+5 hafta ile uyumlu ıntrauterin gebelik kesesi mevcuttur yazmış . O terim kafamı allak bullak etti. Bana olumlu yada olumsuz hiçbirşey söylemedi 2 hafta sonra komtrol yazdı kalp atışını duyacağız inşallah dedi

1 Beğeni

Bu çok önemli değil. Uygulamada Araçlar > Profil Ayarları bölümüne gir son adet tarihini 1 hafta ileri al, böylece doktorun söylediği hafta itibariyle takip etmeye devam edebilirsin.

1 Beğeni

Benim de ilk haftalarımda bebek 2 gün geriden geliyordu. Normalde 9+6haftadaydım ama doktor 9+4 ölçmüştü. Gelişimi yavaş demek oluyor.
Ben beslenmeme dikkat ettim. Son adet tarihimin gostediği haftayı yani 9+6 haftayı yakaladık.
Endişe etme, sakin kal, dinlen,
Bol bol ev yapımı portakal suyu iç, ayran, sebze yemekleri bunlar bebeğin kilo almasında gelişmesinde olumlu etki sağlıyor. Sıradaki randevunuz ne zaman

1 Beğeni

5 mayıs sonraki randevum. Bende yeme içmeye çeki düzen verdim öğrenince .abur cuburu kestim . Sağlıklı atıştırmalıklar sebze meyve tüketiyorum. Teşekkür ederim tavsiyeniz için . Bir sonraki kontrole kadar dikkat etmeye devam o zaman

1 Beğeni

Burda Elüf hanım hamile, karnında bebeği var. Ben gördüm siz de is yeri olarak hastamı üzmeyin demek istemiş. Endişe etme korkma

1 Beğeni

Adetimin gününe göre 5-7 gün ileride olması gerekiyor ama doktor ölçtü geride bir problem yok geç döllenmeden kaynaklı olabilir dedi

2 Beğeni

Bu ihtimal de olabilir doğru söylediniz . Teşekkür ederim

1 Beğeni

Benim son adet tarihimle bebeğimin haftasını doğru söyledi

1 Beğeni

Bebeğin ölçülerine göre doktorlar haftayı söylüyorlar. Size son adet tarihini sormuşlardır ama doktorlar yaptıkları ölçümlere göre hafta söylerler. Sizin bebiş normal hafta gelişimi içinde olduğu için son adet tarihi ile ölçümler örtüşmüştür. Bu iyi :heart_decoration:

2 Beğeni

Aslında doktorlar adet donemiinden hesaplıyorlar.benimde domtorum adet gününden hesapladı. Programdaki gibi.aslında kanunen bebek yumurtaya duşdugu gunden hesaplanıyor…tartışılır konu olduğu için doktoruma sordum.
Soru: doktorlar adet donemiinden hesapliyor hamileligi,ama cevrmdekiler diyor ki .gebelik aslında yumurtaya duşdugu gün hesaplanıyor .yani partnerimizle bebek için cinsel ilişki ypatıgımız günde…hangisi doğru diye sordum.
Doktor ise şoyle dedi…aslınd akanunen yumurtaya duşdugu gunden hesaplaniyor,sadəcə biz doktorlar gebeligin 1 ayını tamamlayalım diye adet doneminden hesaplaniyoruz dedi.buna bakmayarak adet doneminden hesaplasak bile.biz onu sonra rakamdan çıkıyoruz dedi.yani yinede yumurtaya dusdugu günə denk getirib dogumu oyle ayarliyoruz dedi
Umarım anlata bildim.

1 Beğeni

Ben demek istediğini anladım. Bu konuyu da çok araştırdım. Neden gebelik haftası yurtlama döneminden itibaren sayılmıyor diye
Araştırmalarım sonucunda her kadının regli bittikten sonraki yumurtlama dönem sayısı aynı olmuyor. Aslinda herkes ne zaman yumutladıĝını bilmiyor. Fakat her kadın en son ne zaman regli olduğunu biliyor. Hesaplaması kolay olduğu için son adet tarihi şeklinde hesaplanıyor.
Sen de belki yumurtlama tarihi olarak hesaplamıştır demek istedin
:innocent::innocent:

2 Beğeni

Evet domtorum adet doneminden hesapladı …ben 1 ay sora doktoruma aslında yumurtalanma doneminde hesapanmalı dedim…benim yumurtalanma donemim aralık 4 .ama adet tarihim ise kasım23.
Doktorda soylediki bebegı1 ayı tamam hesap yapalım diye adetden hesaplaniyoruz…sonra bir kaç aylık oldugunda biz onu zaten yumurtalanma dan hesapliyoruz ve doğuşu ona görə ayarliyoruz dedi.
Anladığın için sevindim​:slightly_smiling_face:

Hiç endişelenme bende seninle aynı süreçleri yaşadım. İlk bebeğim olduğu için herşeyden endişe duyuyordum. Kase oluşması güzel birşey. Lekelenmelerinde bebeğin yerleşme kanaması onunda kahverengi yada açık pembe şeklinde ise be ağrın yoksa endişelenme. Benim iki hafta kadar kıpkırımızı neredeyse adet gibi oldu çok endişelendim iğne, progestan ile önlem aldık ama herkeste hamilelik farklılık gösteriyor. Seninde kırmızı renkli olursa lekelenmem mutlaka doktoruna görün, ihmal etme. Bu süreçte de kendine çok dikkat et :cherry_blossom:

2 Beğeni

Evet ilk bebekte bilmediğimden dolayı hep bir endişe halindeyim. Lekelenmem ağrı eşliğinde devam ediyor. İlk öğrendiğimde pembeydi 1 hafta arayla 2 iğne oldum, sonra leke kahveye döndü hala aynı şekilde az da olsa devam ediyor. Doktor aşırı şiddetli sancı ve yoğun kanama olursa hastaneye geliyorsun onun harici endişelenme dedi.

Ben bir gün arayla oldum iğne oldum ama iki hafta sonra 7. Haftamda herşey normale döndü. Kalp atışını da duyduk çok şükür. Doktorun dediği gibi aşırı sancın ve kanamam olursa ( kırmızı) git mutlaka… sağ sağlım sende kalp atışını duy inşallah, sonra insanın içi çok rahatlıyor :slight_smile:

2 Beğeni

Benim de 8. Haftada kahverengi lekelemem olmuştu. 3-4 gün leke devam etti sonra durdu. Ama rahimde kanama alanı vardı. Kanama alanı 16. Haftada bitti. Boylece progestan ile vedalaştım

1 Beğeni

Progestanı hangi yoldan kullanınız. İğnelerden sonrası yumusak kapsüle döndüm . Makattan kullanmam önerildi. Bir arkadaşım vajinadan kullanmış. Prospektüste de ağız yolu diyor :woman_shrugging:

Bana öyle birşey demedi doktor ama hala devam ediyorum progestan’a inşallah bir sonraki randevumda kullanmayı bırakırım