Sling kullanımı ve marka önerileri

:heart: Kızlar size bir sorum olacak :

:cherry_blossom: Sling kullanımı arttı biliyorsunuz. Benim de kafam karışmıyor değil kanguru mu yoksa sling mi diye.

:cherry_blossom: Sizce sling kullanımı bebeğe zarar verir mi ?

:cherry_blossom: Önerdiğiniz sling marka ve modeli var mı ?

1 Beğeni

Slingde markanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum.
Tek önemli tarafının bebeğin bacaklarını doğru pozisyonda ayarlamak olduğunu düşünüyorum
Hem kangu hem sling için bebekte kalça çıkığı olmasından korkuyorum
Kimi bebekler kanguru ve sling sevmiyormuş.
Bebeğim doğduktan sonra modelleri bebeğim ile birlikte incelemek istiyorum

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz :innocent:

Dısarı ciktigimizda bebeği kucakta tasimayalim diyemi?sling dediginiz şey

1 Beğeni

@Cansu Sling konusunda iki önemli faktör var araştırmalarıma göre. İlki ebeveyn sırt desteğinin olması, ikincisi de yenidoğan boyun destek aparatının olması. İşte benim tereddütüm burda başlıyor. Birkaç satıcıya sorduğumda bu ikisi de yoktu. O yüzden marka araştırmalarına başlamayı istiyorum. Yani markanın önemi burda devreye giriyor aslında. Sling şu yüzden istiyorum ben, haliyle zaten bir çocuğum var. Onunla rahatça bir yerlere gidebilmek için ya da evde onunla rahatça vakit geçirebilmek için slinge ihtiyacım olacak. Evde temizliği kızımla yaparız biz, yemeği beraber yaparız, mutfakta çok vakit geçiririz. Hem kızımı hem de bebeğimizi sürece hep dahil etmek istiyorum. Hala araştırmalarım sürüyor benim de :blush:

1 Beğeni

@Cesurumm Evet tatlım, bebeğini önüne bağladığın bir aparat diyeyim :blush:

1 Beğeni

@Cesurumm

2 Beğeni

Çok güzel düşünmüşsünüz.
Ben de kullanmayı denerim. Kalça pozisyonunu doğru yapamazsam bebeğe bir şey olursa diye endişe ediyorum
Önce bu fobimi kendimle aşmalıyım
Evde küçük denemeler yapmalı ve kullanım videolarını izlemeliyim :innocent:

1 Beğeni

@Cansu O fobi bende de var merak etme canım :joy: Çocuk sıkılmaz inşallah içinde :grin:

2 Beğeni

Sen hangi marka ve modeli alırsan benimle paylaşır mısın ben de aynısını almak istiyorum :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

@Cansu Biraz daha iyice araştırma yapayım, hepimizin içine sinecek olan bir sling bulduğum an paylaşacağım tatlım :blush:

2 Beğeni

Bende sling kullanacağım hatta içime sinen pamuklu ve esnek bir kumaş buldum kendi slingimi yapacağım :hugs: İlk 3 ayda özellikle çok kolaylık olacağını düşünüyorum. Nasıl ikimizin de 40ımız varsa bebeklerimizin de 4. trimestırı var dünyaya geldikten sonra diye bir şey okudum. Dünyaya adapte olurken kolaylık sağlayacak bir köprü gibi düşünüyorum ben slingi… Hani içimizdeydi sonra dünyaya geldi ama halen sıkıca bize bağlı, bizi sıcaklık, kalp atışı, ten teması bakımından halen hissediyor gibi gibi. Bel ve boyun desteğini sağlayan daha ziyade anakucağı oluyor. Slingde tam olarak bebek size 5 metrelik bir kumaşla çepe çevre bağlı oluyor çünkü. Ağırlığına bağlı olarak sling konforsuz olabilir ilerleyen dönemde. O sebepten ilk 3 ay dedim zaten başta da.

2 Beğeni

@Esma Çok güzel yazmışsın canım :blush: Slingleri de kangurular gibi daha uzun süre kullanabilmek için bel ve boyun destekli slingler çıktı canım. Boyun destekli olanlar bebek doğar doğmaz kullanılabilecek şekilde minik bir aparatla desteklenmiş, ayrıca bebekte kalça çıkığı olmasını da engelliyor bu aparat. Kangurudan farkı bana göre bağlama şekli, bebeğinin temasının daha çok olması ve kumaş yönünden daha rahat olması. Bakalım artık, hala araştırıyorum :blush:

2 Beğeni

Dediğin doğru şimdi yeni çıkan destekli slingler var ama hangi testlerden geçtiler. Yani çok yeni o sebepten ben güvenilir bulmadım onları. Zaten genelde yorumlarda memnun değil kullanan kişiler. Benim bahsettiğim kendim yapacağım dediğim de en basit olan model zaten. Cansunun görselini koyduğu yani. Onun dışında halka sling var, senin söylediğin destekli slingler var. İlk dönemde kuş kadar olacaklar zaten 3 kilo doğacağını hesap edersek, 3 ayda maksimum kaç kilo alabilir hani o şekilde düşünüyorum ama ne bileyim ya bakcaz görcez :smiling_face:

1 Beğeni

@Esma Çok haklısın canım, artık deneyerek, görerek öğreneceğiz bakalım :blush: Senin fikrin de ayrı güzel :star_struck:

2 Beğeni

Eşim bunlardan alıp şehire ciktigimizda bebeişimi kucagima almak.istiyorum diyor hep​:pray::blush:

Buralarda sessiz sakin kalmış bir konu varmış:joy:

Hemen sling ve kanguru alışverişimden bahsetmek istiyorum.
İkisinde de neko markayı tercih ettim, araştırmalarım sonucunda slingde en çok önerilen markanın neko olduğunu gördüğüm için tercihimi bu yönde kullandım. Herhangi bir markanın kumaşının bebek için zararlı olup olmayacağını bilemeyeceğimden güvenemedim, o yüzden güvenilir bir marka almak istedim.

Ben hem kanguru hem sling kullanmak istiyordum, çoğunlukla sling kullanırım ama eşimin de kullanabilmesi için kanguru da aldık. Kanguruda da yine nekonun switch olan modeli yenidoğandan itbaren kullanımı desteklediği için tercihimiz bu yönde oldu.

Bebiş doğduktan sonraki 3 ay yabancı kaynaklarda 4.trimester olarak geçtiği için ben anne bebek temasının mümkün olduğunca fazla olması gerektiğini düşünüyorum, o yüzden sling ya da kanguru ile bebeğimizi giyinmeyi destekleyenlerdenim​:face_with_hand_over_mouth:

Umarım bebişim de benim gibi düşünür de rahat rahat yavrumu koynuma takar dolanırım :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Ben de kanguru yerine sling tercih ettim. Dayımın hediyesi oldu ve Almanya’dan gönderdi sağolsun. Daha paketi açmadım ama yenidoğandan itibaren uygun yazıyor. Deneyimleyince göreceğiz bakalım :grin::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Evet evet en büyük avantajı bu zaten, yenidoğan bebeğimizi anında slinge koyabiliyoruz​:heart_eyes:

1 Beğeni

İnşallah bebişlerimiz de sever :pray::joy::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ah inşallah, bıkmadan deneriz bir süre :joy:

2 Beğeni