Bu arada hayirli olsun bebis![]()
Hayırlı akşamlar adaşım aramıza hoşgeldin ![]()
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
@Leyla1
Burda kullanan arkadaşlarımız var okuyabilirsiniz soruda sorabilirsiniz yardımcı olabilirler
Bu yazıda yardımcı olabilir
Zihinsel yetersizliği var çocuğunun özel egitimde destek alıyor
Gebelikte sigara bırakmak, bebeğin sağlığını korumak için önemlidir. İşte gebelikte sigara bırakma konusunda yardımcı olabilecek bazı yöntemler:
-
Sağlık Profesyoneli İle Konuşun: Sağlık uzmanınızla sigarayı bırakma konusunda konuşun. Size özel bir plan yapabilirler.
-
Nikotin Yerine Koyma Tedavisi: Nikotin sakızları, bantlar veya inhale edilebilir ürünler gibi nikotin yerine koyma tedavileri düşünülebilir. Ancak bu ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışın.
-
Destek Grupları: Sigara bırakma destek gruplarına katılarak diğer anne adaylarıyla deneyimlerinizi paylaşabilir ve moral bulabilirsiniz.
-
Stresle Başa Çıkma Yolları: Sigarayı bırakmak stresli olabilir. Stresle başa çıkma yöntemleri araştırın ve sağlıklı alternatifler bulmaya çalışın.
-
Sağlıklı Alışkanlıklar Edinin: Egzersiz, sağlıklı beslenme ve gevşeme teknikleri gibi sağlıklı alışkanlıklar edinmek, sigarayı bırakma sürecinde yardımcı olabilir.
-
Çevresel Değişiklikler: Sigara içilen alanlardan uzak durun. Ev ve işyerinizde temiz hava solumak için çevresel değişiklikler yapın.
-
Motivasyonunuzu Güçlendirin: Bebeğinizin sağlığına odaklanarak, bu süreçteki motivasyonunuzu canlı tutun. Sağlıklı bir gebelik, sigarayı bırakmanın önemli bir nedenidir.
Unutmayın ki herkesin deneyimi farklıdır, bu nedenle size en uygun olan yöntemleri belirlemek için bir sağlık profesyoneli ile işbirliği yapmak önemlidir.
Merhaba @Leyla1 hoşgeldiniz ![]()
Sigara kullanan anneler var mı
Ben kullanıyorum ama sigaradan bu dönemde biraz tiksindim şu aralar haftada sadece 2-3 tane içeniliyorum ilk öğrendiğimde 5 haftalıktım o zaman kendime kota koymuştum ama günde 3 taneden fazla içmicem diye o şekilde benim serüven ![]()
Bende günde 5 taneye kadar indirebildim temennim bırakmak ama oda olmuyor olacak gibi değil
Kaç haftalık hamilesin
Bende günde 10 taneye düşürebildim mümkün değil bırakmak istesem de olmuyor ![]()
Merhaba canım aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
Keşke hiç icmeseniz
9 haftalık
Aramıza hoşgeldin ![]()
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
Sizi çok iyi anlıyorum ama en azından günde 3 taneye düşürün
Kızlar başlığın altına yazılanları görünce birşeyler eklemek istedim. Sigara ya da başka bi alışkanlığı bırakmak gerçekten insan nefsine çok zor ama şükür ki imkansız değil. Bazı arkadaşlar anne sigara içimiş ama bebek sağlıklı doğmuş gibi şeyler yazmış. Bu sigara etkisi sihir değilki hemen tesir etsin. Uzun dönemde etkisini düşünmek lazım. İçen insanlar bile hemen hasta olmuyorki yıllar sonra çıkıyor sonucu. Bebekleriniz için sigarayı bırakmak ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL. Rabbim cümlemizin evladına sağlık sıhhat versin.
Zor ama imkansız değil tabikide ama bir bağımlı olarak bazı şeylerden vazgeçmek imkansız ötesi oluyor sigara dahil ben her türlü dua yı ettim almadım içmedim ama imkansız ötesi oldu bebeği sağlıklı doğmuş diyen bendim çünkü öyle bebeği iki yaşına kadar emzirsen bile bebek yıllarca emmeyecek tabiki zararı var oladabilir sadece öyle insanları görünce bi tık rahatlama geliyor inşallah bi şey olmaz diye ben kullanan birisiyim emin olun her türlü şeyi denedim sigara bırakma hattları her şey ama olmadı yani azaltabildiğim kadar azalttım en az ne kadar içersem o kadar içiyorum bağımlılık imkansız ötesine dönüşüyor nefisten dolayı

Hemen hemen bu haftalardan sonra kokulara karşı duyar ve tiksinme duygularım arttı inşallah senin için de öyle olur en azından sigarayı azaltacak kadar ![]()
![]()
Bu arada benimde yengem 2 çocuğunda da sigara kullandı çocukları orta okul ve lise çağında hiçbir problem yok, kuzenim 2. Çocuğuna hamile o da bırakmadı aynı tempo içiyor ama bana göre bu birazda yavruna duyguğun vicdan meselesi ben nefsimle azaltmayı hatırlamamayı elde edebiliyorum neticede bundan 20 yıl sonra bebeğim dünyada iken sağlık problemini benim içtiğim sigara yüzünden yaşasın da istemem
benim iradem çok zayıf Rabbim daha fazlasına vesile etsin inşallah hiç içmiyim.