Sezeryandan sonra destek

Kızlar eşim ve ben hiçbir akrabamızın olmadığı bir şehirde yaşıyoruz, kayınvalidem ben gelemem doğuma dedi tuhaf bir kadın :expressionless: annem gelecek diye konuşmuştuk babam kalp hastası yeni ameliyat oldu, kardeşim de dün epilepsi nöbeti geçirmiş yine uzun zamandır geçirmiyodu bişey gelince üst üste geliyor zaten çok canım sıkkın :slightly_frowning_face:allahım tüm hastalara acil şifalar versin inşallah anneme gelme anne sağlık herşeyden önemli dedim bu durumda ondan bişe bekleyemem zaten, şimdi size sorum 24 ünde sezaryen doğumum olacak ben eşimle tek başıma bu süreci atlatabilirmiyim? Sezaryenden ne kadar sonra ayağa kalkabilirim? Eşim 1 hafta yardımcı tutalım en kötü ihtimal 1 hafta yardım etsin bize ev işi yemek falan diyor 1 haftalık süreçte yardımcı yeterli mi? Aklım o kadar karışık ki stresten can sıkıntısından sancım başladı :no_mouth: akıl vermenize ihtiyacım var daha önce tek başına doğum yapmış annelerimiz var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim nelere dikkat etmeliyim acil yardım kızlar çok ihtiyacım var size

3 Beğeni

Kuzucum bence bünyenle alakalı bi durum büyük ablamda 40 ı çıkana kadar yardıma gittik küçük ablam 2 günden sonra kimseyi istemedi direk ayaklandı

3 Beğeni

Evet bünyeye bağlı ben çok zor toparlandım mesela . En az 10 güne ihtiyacın var

1 Beğeni

Yakın olsaydık gelirdim kız :slightly_smiling_face: sevaptır benimde doğumum olcağk zaman annem dışarıda beklemişti fln çok zor geçti o sürecim . Arkadaşım 1 günlüğüne işini bırakıp grlmişti benim için o an çok kıymetliydi herkes yapmaz sevaptır .

1 Beğeni

Ay allah razı olsun canım düşünmen yeter burdaki desteğiniz bile o kadar güç veriyor ki bana​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Baska çocuğun varmi bunun dişinda yani

Yok ilk çocuğum @Serapanne

O zamn san şoyle diyim eşinde yardimci olacaksa sana bence sen yapabilirsin anneliğin verdiği gücle yapabilirsin benimde ilk doğumumda kimsem yoktu yanimda gelemediler kayinvalidem zaten gelmek istemedi ama biz başardik bence sizde yapabilirsiniz

1 Beğeni

Kuşum hiç canını sıkma. Ben bu süreci eşimle hallettim. Kendini nasıl şartlarsan öyle olur. Yemeği dışarıdan söylersiniz. Eğer maliyetli olur dersen. Şimdiden birkaç çeşit çorba yapıp kavanozla. Sebze yemeklerini de yapıp kavanozlarsın. Et yemeği yapıp dondurucuya koyarsın. En kötü temizliğe biri gelir. Eşin yemekleri ısıtır. Beraber halledersiniz. Hangi şehirdesin?

2 Beğeni

Arkadaşım öncelikle sağ salım kucağına al inşallah hiç de stres yapma sakın. Dışarıdan hazır birşeyler ile yada 1 haftalık kadın tutarak işini çok rahat halledersin. Ben hastaneden ikinci gün çıktım eve geldim tuvaletimi bile ovdum yani bünye meselesi. Ayrıca eşin ile de büyük bir destek ve alışma süreci de olursunuz. Hiç stres yapma. İlk zamanlar bebekler bol bol uyuyor hem kendine vakit bile ayırabilirsin. Hastanedeyken de hemşirelerden rica edersin seni tuvalete götürür bebeğin altını almaya falan destek sağlar. Boşuna stres yapıp kendini üzme

1 Beğeni

Bursadayım, yazın menemenlik falan yapmıştım buzlukta kavurma tarzı yemekler var doğuma kadar sigara böreği dolma falan tarzı buzluğa atılcak şeyleri yapayım hazır olsun diyorum eşimde pratik çorba yemek falan yapabiliyo en kötü ihtimalle dışarıdan söyleriz ev temizliğinde akıllı süpürge baya götürür heralde süpürüp silme işini diyorum çamaşır bulaşıkta da eşim destek olur inşallah gerçekten düşünmek daha yoruyor insanı ya :slightly_frowning_face: Güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim :cherry_blossom:

2 Beğeni

Sezeryan gözümde büyüyor işte normal doğum olsa bu kadar dert etmezdim o ameliyat yeri nasıl dinlenmeden hareketliyken iyileşecek herşeye acemi olcam ilk bebeğim birde umarım benim bünyem de sizin gibidir hemen işleri halledebilirim​:roll_eyes::roll_eyes:

1 Beğeni

Önümde örnek olunca daha cesaretlendim gerçekten İnşallah sizler gibi bizde üstesinden geliriz​:heart_eyes:

1 Beğeni

4 gün hastanede bebeğime kendim tek başıma baktım3. Eve gelincede ben baktım annem kaka yapınca yıkıyordu. Annem yanımdaydı diye yıkıyordu olmasydı kendim yıkardım zaten arada kendimde yıkıyordum 6 günlük sezeryandim. 15 çi günümden itibarek tek başıma bakıyordum bebeğimede ev islerinede ve s.

1 Beğeni

Şöyle düşün ilk deneyiminde sana karışan, şöyle yap böyle yap diyen olmayacak. Çekirdek aile olarak birlikte büyüyeceksiniz. Anne, baba ve bebek olmayı beraber öğreneceksiniz. Temkinli ama sağlam adımlarla bakacaksınız. Başlarda eşin bebeği verir alır. Oturduğun yerden yaparsın alt açmasını giydirmesini. Eşin de yapar zaten. Emzirme pratikleri yap belki küçük bir ihtimal o zorlayabilir. Onun zorlamasının sebebi de bebişlerin ağzı minicik bizim memeler kocaman kalıyor. Onu da çözersin sana inanıyorum. Zaten kayınvalide anne falan varken memeler açık istediğin gibi durmak da geriyor insanı. Şimdi rahat rahat ister salonda, ister yatak odasında kafana göre, istediğin yerde emzir, yat yuvarlan, çıplak gez. Depend al mutlaka ben iç çamaşırı gibi uzun süre kullandım. Eğilemediğinde eşin de rahat giydirir kilot gibi.

Tek tavsiyem her gün en az 2 saat bebekten ayrı odada uyu. Eşin bebeğin başında olur sen ayrı odada uyursun. Derin uykuya geçip iyice dinlenirsin. O iki saatlik uyku 12 saatlik uykuya bedel olur. Hem böylece sütün artacaktır.

İlk bir haftayı atlattın mı gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. 1 haftanın sonunda eğer mümkünse koy bebek arabasına bebişi dışarı çıkın biraz yürüyün. Hem sana hem bebeğe iyi gelecektir. 10 dakika bile olsa dene.

Yakın olsak yardıma gelirdim gerçekten. Takıldığın bir şey olursa yazmaktan çekinme :heart:

Doğumdan 15 gün sonra bu yazıyı oku ve nasıl da üstesinden geldim ama diye kendinle gurur duy​:sunflower:

Not: güçsüz hissettiğinde ağlamak serbest ama suyunu çıkarma :face_with_hand_over_mouth:

6 Beğeni

Ya çok tatlısınız iyi ki varsınız o kadar moral oldu ki bana :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

3 Beğeni

Ya mükemmel bir insansınız. Çoğu yorumunuz böyle içten rahatlatıcı kendim yarın doğuracak gibi okudum vallahi :smiling_face::smiling_face: Herkesin dibinde olması gereken bir arkadaşsınız ne güzel​:melting_face::melting_face::smiling_face_with_three_hearts: Hayranlıkla okuyorum yorumlarınızı denk geldiğinde :sparkles: Güzell günler görün her zaman yolunuz çiçeklensin​:palms_up_together:t2::revolving_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Gözünüzde büyütmeyin bence,benim kızımda son anda sezeryanla alındı vücudum çok hassas,bünyemde çok zayiftir yapamam dedim ağrım da çok fazlaydı ona rağmen bebeğim agladigi an zorlanip ayağa kalktım ve kızımı kucağıma alıp baktim Emin olun Allah yardım ediyor annelik çok başka,her türlü üstesinden gelirsiniz​:cherry_blossom:

2 Beğeni

Amanın nasıl duygulandım ve utandım​:heart_eyes: Ayrıca çok teşekkür ederim güzel düşüncen için. Olumsuz olunca bir şey değişmediğini gördüm fazlaca. Bu sebeple bünyeye ve evrene full pozitif basıyoruz​:heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts::sunflower:

2 Beğeni

Utanmanız için demedim gerçekten bende ne his uyandırıyorsanız konuşma dilimle yazıya döktüm​:grinning: Ay elinizden su içmek lazım o zaman pozitiflik herkeste olamıyor :melting_face:🫨

1 Beğeni