Sezeryandan sonra destek

Evet tamamen bünye ile alakalı kimi insan çok çabuk atlatıyor kimi insan daha zor atlatıyor tabii anneliğin vermiş olduğu bir güç de var mecbur bir şeyler yapmak zorundasın ama eşin yani bence yardımcı tutalım diyorsa eğer bunun için de maddi durumunu sıkıntı yapmayacaksa bence bir haftaya doğum gününü yardım edebilir en azından yemek yapabilir çünkü bu süreçte senin yemek yemen lazım sağlıklı beslenmen lazım ama bence çok canını sıkma çünkü ben de diyordum tamam benim annem yanımdaydı ama bir ay kaldı sonra gitti bir aydan sonra eşimle çalıştığı için ben yalnız kaldım eşim de vardiyalı çalışıyor bu arada sen İstanbul’da oturuyordun değil mi sanki yanlış hatırlamıyorsam Ümraniye’de öyle mi @SEB

1 Beğeni

Maalesef oradan taşınalı çok oldu yoksa kaçırır mıyım bu fırsatı:face_exhaling::blush::smiling_face_with_three_hearts:

Geçmiş olsun arkadaşımın da sık sık epilepsi nöbeti olurdu :disappointed:

Evet :partying_face: biz eşimle birlikte atlattık ilk beş gün eşim evdeydi ama ondan sonra geceleri de işe gitti ben neredeyse bu süreçte biraz fazla yalnız kaldım. Annemler 10_15 gün yemek yapıp gönderdi

Tam anlamıyla ayaklanmam 8 günü buldu.

Yemeği kavanoza konserve yapabilirsin ben şu sıralar soğanı biberi kavurup buzdolabı poşetlerine paylaştırıyorum. Yemek yapma sürem kısaldı.

Bana tüm sorularını sorabilirsiniz

1 Beğeni

Çok güzel yazmışsın :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Canım Cansucuğum :heart:

Canım Allah gerçekten bizi çok güçlü yaratmış, kendine güvenmelisin… Kolay değil ciddi anlamda ağrın olacak, sürekli emzirmen gerekecek uykusuz kalacaksın bir de bunlara ek hormonlarının seni yönetiyor olması :pleading_face: lohusalık zor bir süreç başlı başına. Bunları yazıyorum ki insanlar kolayca atlatırken ben neden zorlanıyorum diye düşünme bunları herkes yaşıyor çünkü. Benim ilk bebeğim pandemide doğdu ramazana denk geldi annem 10 gün kadar kaldı git dedim babam yalnız kalmasın diye ki bir kaç bina ötede yaşayan ablama guvenmistim o zamana kadar yedigimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen ablama. Bir ay boyunca kapımı bile çalmadı annem gittikten sonra, eşim yemekten anlamaz hiç oruç tutuyodu aç kaldı yemek yapamadim dışardan soyledik iftardan iki saat sonra geliyodu kimseye bişey demedik öyle geçirdik gitti bir şekilde… Ben eve geldiğimin ikinci günü ütü yapmıştım makinaya bulaşıkları yerlestirdim, yatarken kalkarken çok ağrı oluyor özellikle o dönemde eşin sürekli sana destek olmalı bebeği sana emzirmek için vs o vermeli en az 10 gün… Benim eşimin uykusu ağır onu bebeği bile veren olmuyodu ben kalkiyodum her seferinde ama şimdi kimseye söz hakkı tanımıyorum istediğim gibi büyüttüm oğlumu. Senin bahanenle ben de içimi döktüm :face_with_hand_over_mouth: Her şeyini hazırla bence 10 günlük kadar en azından. Çünkü emzireceksin sık sık acıkacaksin su komposto vs icmek istiyceksin emzirdigin için, yemek yapabildigin kadar yap ki rahat edesin kahvaltılık bile çıkarmaya halin olmuyor çünkü bazen. Eşinle konuş tüm süreci elini üzerinden hiç cekmesin, kadın tut en azından iki günde bir gelip evi ocağı toplasın yemegini yapsın çok rahat edersin. 10. Günden sonra ağrıların bayağı hafiflemis olacak ama dikişlerinin kaynaması için iş yapmamaya çalış basit şeyler hariç. Kıyafetti utuydu her şeyini halletmeni tavsiye ederim ki ayaklanana kadar ki süreçte uğraşmaman için. İnşallah çok rahat ve kolay atlatırsın, pozitif ol bu en önemlisi modunu düşürme lohusayim diye eve kapanma 15 dk bile olsa çıkıp mutlaka biraz hava al ki buna gerçekten ihtiyacın oluyor. Sen iyiysen bebeğin de iyi oluyor, yapamadıklarını bırak kendini strese sokma hiçbir şey için önemli olanın bebeginin ve senin sağlığın olduğunu unutma…

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim canım desteğin için en kötü ihtimal eşimin dediği gibi yardımcı abla gelir biraz son çare, hayır Bursa’dayım ben :no_mouth:

1 Beğeni

Cansucuğum çok iyisin gerçekten teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: Evet yemekleri yapıp koymak şimdiden güzel olur hazır yufkayla börek yapıp atayım buzluğa diyorum bide köfte ve dolma başka ne yapabilirim acaba? Kemik suyu yapıp atmıştım daha önceden lohusa zamanmda çorba yapmak kolay olur onunla diye düşünüyorum, kavanoza hiç yemek çorba yapmadım o nasıl oluyor dayanıyor mu uzun süre ?

1 Beğeni

Ya gerçekten insan zor günde belli oluyor mutluyken etrafımız çok dolu ama önemli olan zor günde destek görebilmek iyi ki burası var her birinizin elini sırtımda hissediyorum o kadar çok teşekkür ederim ki hepinize​:face_holding_back_tears::heart_eyes:

2 Beğeni

Ben İstanbul hatta oturduğum semtte oturuyorsun diye aklımda Kalmış kusura bakma yakın olsaydık benim de 2 aylık bebişim var elimden geldiğince yardımcı olurdum ne bilim bebekle ne yapabilirim ama en azından destek olurdum ne bilim bi tas çorba yapar getirirdim ama sen sıkma canını Allah’ın izni ile herşeyin üstesinden gelirsin Annesin sen ona göre :heart_eyes:

1 Beğeni

Evet aynen böyle oluyor. Çok güzel yazmışsınız

Emzirmek çok acıktırıyor. Küçük atıştırmalıklar da güzel olur. Ben bimden 0.50 lt halindeki paket sulardan aldırdım her köşeye koydum. Çok susamaya hazır ol. Biz nerden baksan 3 ay menemen yemişizdir. Sıvı tüketmek çok iyi geliyor meyve suyu, ayran vs Bence sen bizden de hazırsın :star_struck::star2::clap:t2::clap:t2: zor ama keyifli bir süreç başlıyor :heart:

1 Beğeni

Ya çok tatlısınn çok teşekkür ederim düşünmen yeterr​:heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ay inşallah inşallah ağzından bal damlıyor o kadar moral oldunuz ki bana sizi seviyorum canım kızlar :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes::heart_eyes:

1 Beğeni

Yeni kavanoz kapağı alıyorum ben. Çorbayı yapınca sıcak sıcak kavanoza koyuyorum sonra yeni kapakla 3 geri 1 ileri şeklinde kapağı kapatıyorum sıkıca. O kaynar haliyle koyduğum için vakumluyor kapağı. Soğuduğu zaman buzdolabına kaldırıyorum. Aylarca duruyor.

Önemli olan kapağın bozuk olmaması:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

İlk doğumumdan sonra yanımda kimsenin kalmasını ben istemedim. Hastaneden çıktıktan sonra kimse kalmadı yanımda. Eşimin de 3 gün izni vardı. Herşeyi kendim yaptım. Ev işine, yemeğe vs çok takıntı yapmazsan herşey rayında ilerliyor aslında. Ha benim avantajım normal doğum yapmam oldu. İkinci günden itibaren ev temizliğimi bile yapabiliyordum rahatça

İkinci doğumda biz de senin gibi kimsemizin olmadığı şehirdeydik. Rüya olmasaydı yine kimseyi istemezdim ama Rüya olduğu için mecburen kayınvalidemi çağırdık ama çağırmasak da olurdu çünkü doğumdan bir gün sonra yine herşeyimi kendim yapmaya çalıştım. Yaptım da. Dediğim gibi benim avantajım normal doğum yapmam oldu. Bünye meselesi de olabilir. Her iki doğumumda da doğumdan sonra ikinci gün her işimi yapabildim. Kayınvalidem de 10 gün kadar kaldı zaten. Yani sana verebileceğim tavsiye ev işini, yemeği vs takıntı yapmadığın sürece, eş desteği de alırsan hiçbir şey zor değil

Sen sezaryen olacağın için nasıl ilerlersin bilemiyorum tabi, sezaryen daha zor tabi ki. Allah yardımcın olsun arkadaşım :pray:

2 Beğeni