Sezeryan mi zor normal doğum mu?

Nedense sezeryan hiç korkutmuyor beni ama normal doğumdan çok korkuyorum özellikle o bölgeden kesi atılıp dikilmesi falan düşünmek bile içime baygınlık veriyor büyük ihtimalle benim doğum da normal görünüyor çok korkuyorum napicam :face_holding_back_tears:

4 Beğeni

Ben ikisinden de korkuyorum sezaryenin sonrasından daha doğrusu… o ameliyat acısı çok kötü (daha önce ameliyat oldum laproskobik deniyordu sanırım açık ameliyat değil , kist alınmıştı ) o bile çok zor olmuştu iyileşmek ayağa kalkmak ameliyattan çıkıncaki ilk adımlar tuvalete kalkamamak allahım hatırlamak istemiyorum herkesin bünyesi farklı tabi ama… normaş doğuma gelince ondan da korkuyorum yapabilir miyim bilmiyorum… ay nasıl çıkcak bu çocuk kısaca merak içindeyim​:grin::smile:

3 Beğeni

İkisininde kendine göre farklılıkları var 2 normal doğum yaptım sezeryan olmak istemiyorum. Ama sezeryan olup memnun kalanda vardır. Ama sağlık açısından sıkıntı yoksa adı üstünde normal doğum olması gerektiğini düşünüyorum. Başka arkadaşlarada yazmıştım. Doğum anına odaklanıp kendinizi yormayın. Kesiyi hissetmiyorsnz ki 2. Doğumda hastaneye yetişemedim evde kanepede doğurdum. Ne kesi ne suni sancı. Ambulansla gelen hemşire tuttu bebeği. Dua edelim kolaylıkla kavuşalım yavrularımıza.

3 Beğeni

Valla ben de bilmiyorum Allah yardımcımız olsun​:sweat_smile:

1 Beğeni

Maşallah size. çevremde sezeryanla doğuranlar hep kolay olduğunu zorlanmadiklarini söylüyor o yüzden galiba ben de pskilojik olarak sezeryandan korkmuyorum ama normal doğum yapıp çok zor geçtiğini söyleyen çok oldu

Aynı korku bende de var normal doğum istiyorum ben de ama kesiden aşırı korkuyorum :frowning: kesiyi ve dikişi düşünmek bile istemiyorum ama sezaryen de korkunç geliyor onda da karnını kesiyorlar ama vajina kesiğine göre daha çabuk iyileşir diye düşünüyorum kuru bir bölge olduğu için. Genel olarak doğum çok korkutucu geliyor ilk hamileliğim ve doktor hastane fobim var normalde de nasıl yapcam bilmiyorum… Allahtan daha 18. Haftadayım doğuma var :grinning:

2 Beğeni

Valla bende aynı korku içindeyim normal doğumdan aşırı derecede korkuyorum kesi dikiş işin içinde olmasa eskiden olduğu gibi annelerimiz nenelerimiz gibi çocuğa anneye müdahale edilmeden normal doğum yapabilsek korkmayacam ama alttan muayene kesi dikiş sonda herşey korkutuyor beni çevremde sezeryan doğum yapan ve kesinlikle sezeryan olma diyen o kadar çok kişi var ki ben sezeryan istiyorum dediğimde başliyor lar zorluklarından bahsetmeye epidural doğum düşünüyorum bakalım hayırlısı biraz daha araştıracam umarım kolay doğum yapabilmeyi nasip eder Allah hepimize sağlıkla hayırlısıyla inşallah :white_heart:

3 Beğeni

Amin inşallah hepimize kolay dogunlar nasip etsin

3 Beğeni

Aslında aksine vajina kesiği daha çabuk toparlanıyo. Sezeryan olup yıllar sonra dikiş yeri ağrıyın sızlayan var. Ki ilkte kesi vardı ikincide kendi geldi. Hiç sızı hissetmedim. Hep o bölge zaten doğum dolayısıyla bi ağrı içinde olduğu için kesilmiş mi hissedilmiyor. Ebe bana demeae anlamazdım onu.

2 Beğeni

her ikisi de zor tabiiki,ama sezeryan da ameliyat sırasında hiçbirşey hiss etmiyorsun sonrasında ağrılar 10 gün fln sürüyor toparlanması çok zor normal doğumdan.Ben sezaryen oldum ama keşke normal doğum yapa bilseydim diyorum hep.Sezaryenden sonra yarım can kalıyorsun​:woozy_face: Belim yaram 1 yıl olucak ağustosda acıyor soğuk olduğunda fln . Ama bebeğin gelmesine de bağlı tabii.Ben de çok korkuyordum ama oraya girince hiç birşey gözüme gözükmedi korku fln bir anca doğursam da evime gitsem diye düşündüm​:rofl: Sakın korkmayın inşaAllah sağlıklı şekilde doğum yaparsınız nasıl olursa olsun​:blush:

3 Beğeni

Canım tam tersi vajina kesiği çabuk iyileşiyor ama sezeryan doğumda dikiş olan kısım sürekli sızlama kaşıntı ağır bir şey kaldırdığında vs yıllarca kalıyor benim 3 doğumum da normal oldu çok memnunum tavsiye ederim sıkıntılı bir durum olmadığı sürece normal doğumu tavsiye ederim yani

5 Beğeni

Normal doğum sancısı vs zor ama o kadar korkulacak bir şey yok Dr, ekip ve ekipmanları iyise mükemmel bir doğum geçirirsin sıkıntı olmadığı sürece normal doğumu tavsiye ederim hepinize

4 Beğeni

Beni de sezeryan çok korkutuyor. Uyuşması için vurulan iğne, takılan sonda, karnındaki kocaman bıçak izi allahımmmm felaket​:sob:

2 Beğeni

iyneden sonra sonda takılıyor hiç birşey hiss etmiyorsun

Bende sezeryan olmaktan korkuyorum. İki doğumum normal.oldu inşallah bu defa da normal olur. Sezeryan dan sonra iyileşme süreci biraz zor oluyor. Ama vajinaya atılan kesi hiç bir şekilde hissedilmiyo ama sezeryan kolay kolay iyilesmiyo

2 Beğeni

vajinaya atılan kesiden çok korkuyorum ben de düşünmek bile çok kötü yapıyor ama içimi rahatlattıniz biraz peki o kesi dikilirken hissediliyor mu uyusturp mu dikiyorlar

2 normal dogum yapmis biri olarak tabiki korkularim oldu ama dokrorunuz normal dogumdan yanaysa kesinlikle dogal olani seçin. Kesi atilirken hissetmedim çünkü uyusturuyolar zaten o sanciyla kesin acisini hissetmiyosun dikerken biraz tedirgin oluyosun ama aci hissedilmiyo hele ki bebegin kucagindaysa o an bütün acilar unutuluyo :smiling_face_with_three_hearts: 2. Gebeligimde dikişim biraz daha fazlaydi sanki dikiş hic bitmeyecek sanmistim. Bakalim bunda nasil olacak Allah hepimizin yardimcisi olsun anne olmak zor ama bi o kadarda güzel :heart_eyes:

1 Beğeni

Bende normal istiyorum en küçük kardeşim 17 yasında annem son doğumda sezeryan oldu digerleri normaldi hala da hava sıcak olunca annemin ameliyat yeri kaşınıyor kaşımaktan yara oluyor bazen o yüzden Allah nasip eder inşallah sezeryan gerek kalmadan normal doğum yaparım insallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Normal doğumu bilmem ama Allah sezeryan acısı vermesin​:face_holding_back_tears:

2 Beğeni