Merhabalar ben staj yaparken hem sezerya hemde normal doğuma girmiştim. Izleyici olarak bile sezeryan bana daha korkutucu gelmişti. Hatta doktor bana bayilacaksan çık senle ugraşmayalim demisti normal dogumu ilk izlediğimde midem bulanmisti. Ikici doguma bende katilmiştim harika mucize yani ben cok kotu olmadığımı sürece normla doğum düşünüyorum. Insallah kolaylıkla tek nefeste olur.
Bence ikiside zor ama normal doğum daha rahat diyorlar
Canım ben sezeryan oldum çok da rahattı birsürü kötü yorum okudum ama hiç korktuğum gibi olmadı profilimden hikayemi okuyabilirsin
Ben daha dün normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum normal doğum olma ihtimali varsa normal yap derim evet doğum sonrası dikişler biraz acıyor ama yapcak bişey yok hemen ayaklanıyorsun
2 kere normal doğum yapmış biri olarak kesinlikle bir sağlık problemi yoksa sezeryan yaptırmayın derim.tabiki bu tamamen benim fikrim.normal doğum kadar güzel bir şey olabilir mi ya 2 doğumumda da kesi yapıldı,dikiş atıldı.onları zaten hissetmiyorsunuz.sadece doğum sancısı var işte ama bence değer.şuan 3üncü gebeliğim ve bunuda normal istiyorum inşallah bi aksilik olmazsa
Herkesin bünyesi acı eşiği farklıdır onun ağrısı olmadı diye seninde olmuycak değil yada oldu diye aynısını seninde başına gelcek diye bişey yok ikisininde farklı ama tabiki normal doğum da daha çabuk iyileşip çocukla ilgilenmem daha kolay oluyor sezeryanin dikislerden zorlanıyorsun eğilip kalkmada
Sezaryenin uyandiktan sonraki kısmı çok zor .Benimki kan kaybimin fazla olmasi nedeniyle daha da zor gecti agrılar dayanilmazdı .Hemsirelerin gelip karnima bastirmalari bunu üç kez yaptılar ölüyorum zannettim .Iki ünite kan verdiler 70 gün oldu yeni yeni kendime geliyorum.Ama herkesin böyle olacak diye bir sey yok .Tamamen bünye meselesi .Ben kendimi güçlü biliyordum ama başa gelince farklı oluyor.
Ikinci dogumda kesi olmuyomu
Ikinci dogumda kesi oluyor mu
Ben ikincide hastaneye yetişemedim evde doğurdum. Kesi dikiş sancı hiçbişey olmadı.
Beni de aksine sezeryan çok korkutuyor iyileşme sürecinden ve kesinin derinliğinden ötürü. Kötünün iyisi vajinal doğum diye düşünüyorum çoğu anne dikişin hissedilmediğini ve hatta lohusalık bitmeden iyileştiğini söylüyor ama yaşamadan yorum yapmak zor tabi
kesi atılmadan normal doğum tabii ki , hiç bir işini yapa bilen doktor kesi atmaya ihtiyac duymaz + yırtıksız bir doğum gerçekleşdirir. Ben Azerbaycanda doğum yapıcam “dr. Aysel Pashayeva” doktorum oluyor asla doğumdan korkmuyorum ve o hissi duymadan ölmek istemiyorum, belkide bazılarına göre manasız bir istek gibi gözüke bilir bu ama ben o acını o hissi tatmak istiyorum garip bi şekilde… Tüm annelere sağlıklı doğum diliyorum size göre en iyisi olanı, en rahat olanı seçiniz her kadın ayn değildir her kadın bedeni ayn değildir zorla birine normal doğum yaptırmak ve yada zorla sezaryan yaptırmak hiç doğru değil anneler zaten kendileri için en iyi olanı seçmişdir
iyi günler
Normal doğumda kesiden de korkmuyorum sancılardan da tek korktuğum ıkınamayıp bebeği çıkaramazsam
Normal dogumdan korkmayin normal dogumda hemen ayaklaniyorsun ve kesiklerin daha cabuk iyilesiyo sezeryan hic onermiyorum ben oldum mecburi acil aldilar . Ve sezeryan oldugunda karin hissiyatin sifir hissetmiyorsun elimle gobek deligimin asagisini kenarlarini hic hissetmiyorum
Ben sezeryandan daha cok korkuyorum karnimin 7 kat kesilmesi dikilmesi felan bazısı ışığın altından ameliyatı izliyor ben tövbe bakamam normal doğumda bebek yağ gibi akip gelecek gibi hissediyorum hepp
İlk doğumum sezaryen ile şuan 34+5 deyiz buda haliyle sezaryen olacak ilk doğumda çok üzüldüm normal olmadı diye ama sonra düşününce kendime kızdım önemli olan bebeğimin ve benim sağlığım kesinlikle
Sezaryen doğum yapmış biri olarak söylüyorum aklı olan ve normal doğum yapılabiliyorsa bı sakıncası yoksa normal dogurun sezeryan kadar kotu bişey olduğunu düşünmüyorum gerçekten sonrasında iyilesmekte zor oluyor o yüzden normal doğuma zorlayın kendinizi