Sezeryan doğum

Kizlar 06.09.2024 de sezeryana alincam planli ve kendi istegim uzerine 38+3 ken sezeryan dogum olan varr mi biraz sohbet edelimmm

38+4 te sezeyan oldum canim ben de. 39+0 di plan ama beklemedi bizim minik. Sağlıkla kavuşun inşallah birbirinize​:smiling_face_with_three_hearts:

38+5 oldum canim

Vallahi benimm de dun gece sırtıma bi uyusma gibi agri girdi esimi uyandirdim nefes alamiyorum kalk hemen dedım 10 dk sonra bi duruldu o sirada uyuya kalmisim simdi bi kalktım bacaklarim uyusuk cok ağrıyor sexeryan gelince de cok korkuyorum aslinda

5 gün önce sezeryan doğum yaptım spinal anestezi ile 5 dakika içinde bebegine kavuşuyosun, bişey hissetmiyosun ztn sezeryan sonrasi ilk kalkış zor biraz sonra yavaş yavaş toparlıyorsun ben çok korktm panik atağm var ztn ama daha da artti nie kendimi bu kadar korktmşm blmyrm

Gerçekten böyle pozitif dogum yazıları okuyunca bi nevi de olsa kendimi cesaretlendiriyorum insallah benim de hemencik olup cikacak cuma yi bi yandan iple cekiyorum ve bi yandan da bohle korkularim oluyor

Canim benim suyum geldi hemen ardindan sancı başladı. Ama boyle adet sancisi gibi olursa bekleme git doktora

Bu sezeryan icinde gecerli mi peki ilk dogumum fazla bisey bilmiorum mesela suyum da gelse sezeryan olur muyum

Suyum geldi sezeryan oldum canim. Doktorum 7 saat daha sancı çekersen normal dogum yapabilirsin dedi ben sezeryan istedim

Benimde aynı gün sezeryanım var kendi isteğimle 38+1 olacaz

Hayırla kucağına al istersen devlette mi yapacaksin

Kızlar sezeryan doğum da anestezi tercihini siz mi yaptınız yoksa doktor sizin durumunuza göre mi karar veriyor

Özelde yapacağım canım

Bana 3 seçenek sundu kendim karar verdim. Ama bi rahatsızlığın varsa doktor karar verebilir mesela panik atak varsa genel anestezi yapabilir. Veya belinde bi sorun varsa fıtık falan genel anestezi yapıyorlar diye biliyorum. Zaten sezeryan için kan tahlili yaptırman gerekiyor sonra anestezi doktoru ile görüşüyorsun sonuçlarını alıp. Senin bilgilerini alıyor kullandığın ilaç var mı daha önce geçirdiğin ameliyat falan var mı vs ona göre belirleniyor. Özel hastanede böyle devleti bilemem

1 Beğeni

Mersin üniversite hastanesinde doğum yapacam 13 gün sonra oradaki doktor ile görüşmeye gidecem şuan bebişim 35 haftalık buradaki doktor doğumu yapmam dedi genel anestezi istiyorum çünkü spinal yada epidural de katater takılıyor o biraz korkutucu

Katater dediğin spinal de takılmıyor epidural de takılıyor

Spinal belinden iğne yapıyorlar 1 kere o kadar. Epidural yani prenses doğumda katater dediğin belinden takılı kalıyor devamlı ordan ilaç veriyorlar doğumdan sonrada ağrı acı hiç bir şey hissetmiyorsun o yüzden de prenses doğum deniyor :smiling_face_with_three_hearts:

Belden olan iğne korkutucu geliyor omuriliğe yapılıyor ilk gebelik sezeryan doğum hakkında pek fikrim yok herkes bişey diyor çevreden bende dedim doktor genel anesteziyi kabul etse uyusam uyansam daha rahat olacak gün yaklaştıkça geriliyor insan ameliyat hane korkusu da var

Benimde ilk gebelik bende çok korkuyorum haklısın. Ama genel istemedim ben kızımın ilk doğduğu anı görmek istedim ve hemen onu emzirmek istiyorum. Genel anestezi de uyandıktan sonra muhtemelen biraz sersem gibi olursun belkide zor kendine geleceksin. Ben bu yüzden istemedim. Tabi herkesin kendi kararı

Ben normal doğum istemedim sezeryan istedigimi bildirdim devlette yapacağım dogumumu bazi devlet sehir hastaneleri katiyen kabul etmiyor istek uzerjne sezeryani ama benim doktorum gercekten mukemmel bir doktor ki sezeryan istegimi kabul etti cunki nasil korktuğumu gordu normal dogum üzerinden yani eger normal digum yapsam kendime gelemicem biliyoru.