Yani bana kalırsa spinal yanni belden igne daha iyi çünkü tamamen baygin olursan kendine geldiginde bas ve boyun agrisi cok fazla cekebilirsin ve narkoz etkisi gecince bir aciyla uyanacaksın ama belden olursan yani yarim o acinin yavas yavas gelecegini hissedeceksin
Tabi o da var narkozu atmak zor olacak ama ameliyat hane korkusu bi de o belden yapılan iğne tedigin ediyor insanı elim kolum olsa sorun değil de bel olunca insan da bi korku oluyor ayrıca Mersin üniversite hastanesinde iyi doktor var mı onu da bilmiyorum şansıma ne çıkarsa hiç muayene olmadım orada
Devlet hastanelerinde sezeryan pek tercih edilmiyor normal doğum yapmaktan yanalar burada da kabul etmedi ama benim doğum zorunlu sezeryan olacak bende normal doğumdan yanaydım ama bebeği ve kendi sağlığımı düşünmem lazım
Oncesinde gözümüzde büyütüyoruz ama inanin her sey o kadar cabuk oluyor ki korkulariniza odaklanamıyorsunuz bile. 38+2 de sezeryan oldum cok korkarak hastaneye girdim ama süreç o kadar hizli ilerledi ki bir bakiyorsunuz ki bebeginiz doğmuş yani su andaki gibi strese girip dusuncek gibi bir vakit verilmedigi icin daha rahat geciyor ve panik atak cok ciddi seviyede degilse spinal öneririm
Benim ikinci sezaryenim olacak 13 gün sonra belden yapilan iğneden korkmayın ben hiç hissetmedim bile onu anlayamadim yaptıklarını genel anestezide narkoz bebeğe de geciyor dedi doktorum ve uyanması çok zor birde bebekte narkoz aldığı için uynmakta zorlanıyor emme işlemini bile gerceklestiremiyormus tabiki insan ameliyathane falan tedirdin oluyor benim ikinci olduğu halde zaman yaklaştıkça tedirgin oluyorum ama hiç korkmayın çok kısa sürüyor orada kalmanız
Sizin doğum şekliniz ne oldu epidural mi spinal mi sonda takılırken çok acı oluyor mu yada siz nasıl yaptırdınız
Bebeğimi düşününce stres azalıyor tabi ama yine de ameliyat hane ilk gebelik başıma ne gelecek bilmiyorum ama çok rahatlattınız beni taşımak zorlaştı iyice gelsin artık istiyorum
Çok haklısınız bende bu yüzden spinal istiyorum ilk doğumum çok korkuyorum ama bebeğim ve benim için en mantıklısı belden uyuşturma geliyor bana göre
Spinal oldu igne girerken aci degil de ufaktan bi irkildim o kadar. Sondayi uyusukken takiyorlar hicbir sey anlamiyorsunuz çıkarırken de hafif bi kayma hissi oldu benim sadece idrar yaparken yanma oluyordu sondadan kaynakli o da iki uc gune gecti
Canim bana sordu genel mi istiyosun spinal mi diye ben spinali tercih ettim. Hatta epidural +spinal ikisini bi arada yapıyormuş doktor ama ben sanciyla gittiğim icin sadece spinal yapti. Epidural de bele katater takılıyormus. Sancin var sabit duramazsın risk almayalim dedi
O zaman bende spinal olayım eğer bana sorarsa 35 haftalık oldu kızım 37 haftalık olunca gidecem doktora sezeryana gün verecek riskli olması da beni endişelendiriyor bakalım inşallah her anne bebişini sorunsuz sağlıklı kucağına alır
Kuşum sen devlet hastanesinde mi oldun sezeryan özel de mi doğum sonrasında kaç kez muayene yapıyorlar vajinadan ağrı oluyor mu muayene sırasında
İnsallah canım Rabbim kolaylık versin hepimize sag salim kucagina alirsin insallah bebegini
Canim ozelde oldum. Dogum sonrasinda muayene yapmadilar sezeryan olduğu icin pansuman yaptılar ameliyat yerine 3 gun sonra da ultrasondan doktor bakti. Doğum öncesinde bi kez cati muayenesi yapıldı doktor acilma ne kadar diye bakti. Aci cok olmadı kendini kasma yeterli
Valla canım özel daha iyi bu konu da o zaman ama ona da para dayanmıyor açıkçası devlet hastanesinde doğum sonrası bi eli ile sezeryan yerine diğer eli ile de vajina muayenesi yapıyorlarmış çok kişiden duydum doğum yapan 2 akrabam da aynı anlattı 3, 4 kez alttan muayene etti çok can yakıyor diyorlar