Antep de güzeldir ya Vardır bunda da bir hayır elbet. Ben de Samsun’dayim ama burada da öyle cok da yüksek düzey imkanlar yok yani devlet hastanesinde yok, bosuna kesecekler beni yine
İki ayrı sezeryan iki ayrı dikiş nerden nasıl dikildiği belli değil demiş doktor bide içerde dikilen yer yapışıyor Muş galiba normal doğumda o yapismalar yırtılabilir ve kanamadan anne bebek zararlı çıkar demisler
Duyuyorum ama normal doğum yapanları sezaryenden sonra. Acaba nasıl yapıyorlar anlamış değilim, ben de hep olumsuz seyler duyuyorum doktorlardan, biri prof.idi riske atmaya gerek yok dedi, esim de duyunca daha da üstelemedi haklısınız dedi. Nasip diyelim o zaman dgl mi
İlk dogumundan 1 sene sonra neredeyse normal doğum yapıyormuş ama korkmuş ve sezeryan istemiş o zaman yaptırsaymis şuanda da normal olabilirmiş…yani 1 sezeryan sonrası yapılabilme oranı daha yuksekmis ama 2 den sonra sıkıntı demiş …başka doktora da danışabilirsiniz mümkünse özele de danışın derim …sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim
Su an 27. Haftamdayim henuz ozel hastane doktorlarina soramadim ama sorcm bu konuyu gidince inşaALLAH. Görümceniz icin de benim icin de inşaALLAH saglikla normal olarak dogurabilme sansimiz olur, tabi tüm hamisler icin Cok teşekkür ederim siz Allah razi olsun
Yeni gördüm mesajını kurcalayınca profili …Şimdi ne kadarlık oldunuz yaklaşık hamişmiyiz?
Gecen gun doktoruma sordum bunu benim iki gebelik arasi 3 yil. 8 9 yil olsaydi olabilirdi ama hicbir devlet hastanesi bu riski almaz dedi bana
Merhaba ben sezeryandan sonra normal dugum yaptım hemde iki sene arayla ilk normal dugum yaptım ama ikincisinde bebek iriydi sezeryan oldum sonra gene sezeryan oldum 4 ci gebelikte normal dugum yapmaya karar verdim ve yaptım sancimi bekledim tam dugum başladı hastaneye gitim hemen dogurdum şimdi gene hamileyim Allah izin verirse gene nurma yapmayi düşünüyorum bakalım bismet
Ben su an 33+3 üm ilk gebelikle arasinda 7 seneyi geçti, devletteki doktorlar istemiyor, riskli buluyorlar ama özeldeki doktorum mümkün diyor eger bir aksilik çıkmazsa inşaALLAH normal düşünüyorum. Nasip olsun tüm isteyenlere amin
Nerde yaşıyorsunuz Türkiye de mi Türkiye de bunu yapacak babayiğit birini tanımadım ve yaptıracak babayiğit doktor da tanımadım da sezeryan yerlerine bir zarar gelmedi mi peki açılma vs
Hadi inşallah yuşi benim doktor da beni kandırdı ya ilk sezeryana aldı ikizler diye korkuttu beni ya dedim 2şer kilolar normal doğumu bekleyelim yok alalım sancı,su hiçbir doğum belirtim yokken pisi pisine ameliyat sezeryan ee dedim sonra hamile kalırsam normal olur mu müsaitmiyim buna diye sordum en az 4 yıl dedi 9 yıl ara ile hamileyim 28 hafta ayrıntılı için ikizlerin doktoruna gittim yine siz demiştinz normal olur ara verirsen diye şimdi diyo istersen 30 yıl ara ver bende anlamadım ne yapmaya çalışıyo ukala şey
Valla Şırnak Silopi’de oturoyurum Türkiye de tabi devlet hastanesinde de yapılıyor burda ben konuştum dedi bı terslik olmasa değerlendirecek tabi nurmal dugum yapacam dedi bana
Benim bı arkadaşım ikizlerde bile normal dugum yaptı valla
Maşallah sizin oradaki doktorları Marmara bölgesi Ege bölgesine bekleriz aslında doğum doğal kendiliğinden gelişen birşey doktorum anlatmıştı eskiden annelerimz doktora mı giderdi dağda ahırda bayırda doğurur taşla kordonu keser sarar kumaşa işine devam edermiş o zamnların bebek ölüm vakaları çoktu işte ya kordon dolanması ya nefessiz kalma bir şekilde ölüm gerçekleşiyor annede ölebiliyor kan kaybından
Birde orda genelde normal doğum ağırlıklı istiyor gebeler sezeryana karşılar doktor sezeryan dese bile itiraz edip çıkış yapıyolardır sancı ve evde çekip açılma iyice olunca hastaneye gidiyolar dimi burda Mardinli bi hemşerim var 2.çocuğunu öyle evde doğurdu kaynanasını tuttu çıkardı ambulansla apartopar hastanede dikiş atıldı yırtılmış eski dikişleri de açılıyor sanırım haliyle
Beni de yok yere sezaryene aldı doktor, suyu az dedi ama doğum esnasında ameliyatı yapan doktor neden gönderdiler bebek henüz yukarıda ve suyu da iyi dedi beynimden vurulmuşa döndüm. Simdikini Büyük Anadolu Hastanesi nde yapmak istyrm dokturm mümkün diyor ama bakalim nasip olsun inşaALLAH. Devlet Hastanesi doktorları istemiyor böyle bir riske giremeyiz diyorlar
Sizinkinin aradi kac yil
Valla sana bir şey soyliyim bende evde doğum yaptım sezeryandan sonra hiç bir şey de olmadı bı ebe vardı yaparım dedi bende yaptırdım Allah şükür bı sıkıntı olmadı ne dikis oldum ne bir şey iki dünde toparlandim sonra hastaneye gitim doktur kim yaptı dugumu dedi kimse yapmadı hastaneye yetismedim dugdu dedim boyel oldu hikayemiz ama bu sefer doktor dedi sancın olursa yaparım doğumu dedi bakalım
Benim ilk çocuğumla arada 7 sene var doldu hatta 7 sene ama yine de devlet doktorları risk diyolar oysa ki tıbben mümkün, sadece uğraşmak istemiyorlar bu dönemler onlar da hemen kesme derdindeler. Özeller de çok ücret talep ediyor. Benim gittim hhastane su an SSVD( sezaryen sonrası vajinal doğum) için 57 bin lira istiyor
benimde 10 yıl geçti üzerinden ve bende bulamıyorum normal doğum destekleyen bi doktor bi kaç doktor var arkadaşını dediği gibi uçuk fiyatlardan bahsediyorlar . Evde doğumda çok düşündüm ama cesaret edemiyorum bebeğini riske atmış gibi geliyor Allah hakkımızda hayirlisini nasip etsin.