Arkadaşlar merhaba normal doğumdan oldum olası çok korkuyorum ilk gebeliğim hiçkimse normal doğumu güzel anlatmadı okuduğum tanıdığım bildiğim herkes berbat korkunç normal doğumlar yapmış benim psikolojim bunu kaldıramaz hele ki nromale zorlayıp tüm acıyı çektirdikten sonra sezaryene alırlarsa hiç dayanamaz ölürüm herhalde acı eşiğim çok çok düşük. Ama eşim beni anlamıyor en azından dene normal doğumu diyor. Kayınvalidem demiş bi kere acı çekecek normali denesin sezaryene alsalar bile bebek zamanından önce doğmamış olur vs demiş eşim şimdi sezaryen olmama karşı çıkıyor lütfen bana bi akıl verin çok korkuyorum çıkmazlardayım 31 haftalığım. Ayrıca gebelik şekerim çıktı ama Dr birşey demedi sezaryen olacaksın diye.
Merhaba arkadaşım . Bende 31 haftalığım doğum korkusu ufaktan beni de alıyor ama saliha erdim adında bir kadın yazar söyleşi yapan bir hoca var diyim youtube de ona denk geldim normal doğumun fıtratından bahsediyor . Benim de acı eşiğim çok düşük en ufak rahatsızlığım bile gözümde devasa oluyor özellikle bu dönemde . Bende de şeker çıktı bu arada doktor da bişey demedi senin gibi ama ilk normal denemek istiyorum eğer tamam derlerse çünkü eğer ki bunu yaşamak durumunda olmasak yani bu bizim fıtratımızda olmasa Allah bunu bizlere vermezdi. İlk gebeliğim benim de ve ne yaşayacağımı inan bilmiyorum bende sadece fıtraten Allah bunu bize vermiş yani çekebiliriz demek diye düşünüyorum. Kaynanam bana da normal falan filam diyor ama onun dediğinden bağımsız ben kendi fikrimle bunu deneyimlemek istiyorum sezeryanda da dikiş acıları kötü annemden bilirim baya geç toparladı . Bir de cennet annelerin ayakları altındadır hadisi var onu da kendime motto ettim diyebilirim . Çünkü o kadar acı dünyaya bir canlıyı getirmek Allahın büyük bir mucizesi niye babalara değil annelere bunu daha iyi anladım şu süreçte . Benim nacizane fikrim endişelerin için olumsuz şeylere kulaklarımı tıka derim .
Aslında ikisi de korkutucu ben de ilk doğumumu yapacağım. Sezaryen de çok zor olabiliyor. Ben de olabilirse normal doğum istiyorum öncelikle inşallah. Normal doğum yapan çok az insan var. Ancak yurtdışındaki ülkelerde normal doğum bizden çok fazla. Gerekmedikçe normal daha sağlıklı diyorlar. Ben kitaplar aldım. Ne yapmam gerektiğini araştırınca aslonda o kadar da kprkmuyorsun. Normal doğumda bağır çağır olduğu için ürküyoruz. Ama bunlar çok normalmiş. Hayırlısu olsun hakkında
Mesela eşin şey yapabilir seni zorlamak yerine kendi doğurabilir
Bunu inan hiç stres yapma.Bebeğin doğum şeklini ne biz anneler ne de babalar belirlemiyor.Bebişler gelmek istediği şekilde geliyor ama Devlet Hastanesi’nde doğum yapacaksan zaten öncelikleri normal doğum yaptırmak oluyor.Eğer açılma vs ilerlemez ise 72.saatin sonunda sezeryana karar veriyorlar.
Sezeryan da o kadar kötü değil ya
Hiç deneyimlemedim tabi olmaya da bilir
Benim de ilk. Normalden korkuyorum sezeryandan da korkuyorum doktorum da normal olsun diyor şimdilik doktora uyacağım. Eşim geçen dedi ki “ben kadın olsam sezeryan doğururum hem de genel anesteziyle öbürlerine dayanamam” ahaha saol ya dedim çok yardımcı oldun gerçekten. Bu,normal doğur diye direten kocaları anlamıyorum. Benim kocam öyle olsaydı (sayacağım lafları bi kenara bırakıyorum) normal doğurunca vajina deforme oluyor sonrasında seksten istediğin zevki alamayabilirsin derdim. Doğru yanlış bilemem böyle söylerdim. Fikri değişebilir
Deneyimlemiş biri olarak ilk 3 gün sonrası yavaş yavaş rahat olmaya başlıyorsun
Genel anestezi kız kardeşim oldu.Acıdan bebişi istemedi
Merhaba, ben de yeni doğum yaptım ilk doğumumdu ve normal doğum oldu. Korkmanız çok normal ama inanın bütün samimiyetimle söylüyorum hiç korkulacak bir şey yok biz kadınlar öyle yaratılmışız ki hiç bir müdahale olmasa bile sağlıkla vajinal doğum yapabiliriz. Benim doğumum çok güzeldi her doğum kendine has tabiki ama kendinizi hep motive edin. Çekeceğiniz sancılar minik yavrunuzun size ulaşma gelme çabası o da size kavuşmak istiyor böyle düşünün kulağınızı kötü yorumlaya kapayın doğuma kadar olumsuz seyleri okumayın ve hep kolaylıkla doğuracağınızı bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacağınızı kendinize söyleyin iki türlü de emin çok güzel bir doğum sizi bekliyor olacaktır
Benimde ilk gebeliğim bende normal doğum istiyorum benim doğamda fıtratımda doğurmak var ve ben o acıyıda sancıyida tadmak istiyorum en sağlıklısı da normal olanı
Sezeryan daha zor oldugunu düşünüyorum dayanıksız biriyseniz sezeryana nasıl dayanacaksınız sezeryan olmadim ama 22 cm ameliyatim var karnimda ve acısindan kalkamamistim tuvalete bile gidemiyodum şahsen sezeryan olup aynı seyleri yaşamaktan korkuyorum öyle bi durumda bebekle ilgilenmek de zor olur cok gec iyilesiyor kesikler
Normal dogumda belki cekicen sancı ama sonra gecicek
Eşin senin için en sağlıklısı iyisi neyse onu istemistir anneside seni desteklemeye calismis diye düsünuyorum
Allah hepimize kolay doğumlar versin
Devlete mi özele mi gidiyorsunuz bilmiyorum ama bu korkularınızi özele gidiyorsanız doktorunuzla paylaşın o esinizin anlayacagi dilden anlatacaktır…Doğumu yapacak olan sizsiniz eşinizin bu kadar karışması da anormal bir durum, sizde travma birakacaksa ne gerek var…Ben sezeryan oldum, ilk kalkis dışında geri kalan herswy çok iyiydi hemende toparlandım yatakta vs yatmadım…
Canım bak benim ilk dogumum normaldi açılma olduğu zaman o sancı tarif edilmez bı sanciydi biyerlerin kırılır gibi bı acıydı sonra çocuk dünyaya geldi o an beni dikerlerken hiç birşey hissetmedim tek şeyi o anki sancı sancı bittikten sonrası kolay 1saat sonra kalktım çocuğumla ilgilendim yürüdüm kendime geldim ağrım olmadı İkinci doğumu 3ay önce yaptım normal olcak diye bekledim sezeryana geçtiler sancım yoktu acilmam vardı ağladım kendimden geçmişim o an beni alttan uyusturdular çocuk dogmus göremeden seni uyutcak dediler kalp atislarim hızlanmış kan kaybı yasiyormusum o an ölebilirmisim çok stres yaptım çünkü amilyat anında sonra 3saat sonra çıktım gozlerimia ctim ama bulanıkti kızımın sesini duydum anne naptilar sana dediğini ama hareket edemiyordum ayaklarım zaten uyuşuk yokmuş gibi etkisi geçmemişti kendime gelmem 5 6 saati buldu ama gözlerimi halla acamiyordum çocuğumu emzirmek istedim kollarımı kaldircak halim yoktu duscekti çocuk o an eşim tutmasa emziremedim ayağa kalkmaya çalıştım üstünü giydircektim birden çığlık attim canım çok yandı direk yattım benim ikiside zor geçti ama normal sezeryana göre iyi sezeryan da 1ay sonra kendime geldim halladaha basım donuyo bayıliyorum bazen kan kaynım olduğu için bence o bunyeyle alakalı acı eşiğim benimde düşük olduğu için ikiside bana zor oldu
Bu senin vereceğin karar doğuracak olan sensin ne eşin ne kayınvaliden bu konuda konuşamaz
Merhaba. Bence kimseyi dinlemeyin. Etraftaki doğum hikâyeleri bizi kötü etkileyebilir tabi ki ancak kulak asmamak gerek. Unutmayın ki her hamilelik, her doğum, her doktor farklıdır. Belki de hiçbir şey korktuğunuz gibi olmaz. Sezaryen doğum ile toparlanması zor olur hem. Doğumu kendiniz yönetebiliyorsanız yönetin. Sezaryen oldukça zorlar. Ama yine sizin tercihiniz. Nasıl rahat hissederseniz o şekilde doğurun.
Merhaba kuzum,benimde eşim ikinci çocuğu hemen istiyor diye normal doğum yapmamı istiyordu ,baya tartıştık Dr son kontrolumde soyledim bn sezeryan istiyorum diye hemen gün aldim.catjmda dardı sende Dr konuş vajinal muayende uygun olmadigini söylesinbbaska çare yok gibi
Esiniz ve kayinvalideniz belli ki hadlerini bilmiyor. O halde siz bildirin ve kararın sadece size ait oldugunu soyleyin.
Kaçnçıncı haftanızda bunu yaptınız? Bende öyle söylerim belki ama şimdi 31 im erken galiba
Ablam da genel anestezi oldu aynı şekikde pişman oldu zorlandı