Arkadaslar 7 yil once sezeryan ile bir cocugum oldu. Suan 18 haftalik gebeyim. Normal yapmak istiyorum bu konuda neler dusunuyorsunuz?
Normal dogum yapma şansın cok yuksek.
Cunki sezeryan doğumdan sonra normal doğum yapmak için aradakı mesafe 2 və 2,5 senedir.
Sen 7 senedir yapmışsın ,şimdi rahatlikla normal doğum yapa bilirsin @Zeyno .
Eskiden olmaz derlerdi. Şimdi sezaryen sonrası normal doğumu destekleyen hekimler var. Öyle destekleyen bir hekim bulmak lazım
Aradan 7 yıl geçmiş. Yapmanızda bir sakınca olduğunu düşünmüyorum
Arkadaşlar benimde sezaryandan 3 yıl geçmiş olurmu Acaba Normal doğum
İnşallah olur
İnşallah canim çok istiyorum normal doğum olsun Oğlumda Opsu yatmışdım narkozun etkisi meni kötü etmişdi simdi belden istiyordum Belden Alanlar Diyor belde falan ağrı kalıyor Çok korkuyorum 3 yıl geçmiş dr danisacam bakalım normal doğum olursa oyle isterim olmasada hayirlisi diyelim esas bebek sağlıkli olsunda yeter Hepimiz sağ salım kurtulalaim inşallah
Meraba brnimkiside ilk sezeryan ikinci normal olabilir mi sizce kislerim var ama doktorum kötü huylu olmadığını söylüyor alamayız demişti onları alırsam kanama olur yumurtalık larını almak zorunda kalırız diyor 5 sene gecti brnde istiyorum açıkçası
Bende cok istiyodum ama olmadi buda sezeryan olmaya karar verildi bide ben 12 sene once olmustum. Ilk sezeryan neden yapildigi önemli aslinda doktorum oyle demisti. Ben kizima dogumda suni sanci cektim 9 saat ona ragmen hic acilmadi. Bunda tekrar normal dogumu denemenin bi anlami yok cunku suni sanciya gore açılmamış zaten dedi oyuzden sezeryana karar verildi tekrardan. Yani şunu diyecegim ilk sezeryanin neden oldu çatı darligi mi baska bisey mi ?
Bana doktor imkansız demişti benimde 6 yılım doldu riskleri çok yüksek olduğu için her doktor bunu kabul etmiyor zaten yaptıran hekimde sorumluluk almıyor yani kağit imzalatiyorlar bence riske atma kendini ve bebeğini
benimde 4 yıl gecti gecen sordum sezeryan sonrası normal dogum olurmu hocam diye burda olmaz dedi ne alakaysa artk
Sezaryen doğum sonrası normal doğum için gerekli olan aradaki süre ortalama 2-2,5 yıl olarak belirlenmiş ve anne adaylarının bu süre zarfında beklemeleri önerilmektedir. Ama bazı doktorlar nedense olmaz diye yorumluyor
banada olmaz desi vende istemistim ama malesef burda olmaz dedi
O zaman yapacak bir şey yok he başka Dr danışın belki yapan çıkar ama birazda bebeğe bağlı doğum kanalına inmiş mi vs
bilmiyorum riskli diyolar o yüzden risk alıp bebeğimi tehlikeye atmakta istemiyorum acikcası
O zaman yapacak bir şey yok canım
seninde 3. dogum olacak demi 3.ü de erkekdi galiba
Evet canım 3. Gebeliğim benim ikisi de normal buda normal istiyorum bir problem olmaz ise
ins Allah kurtarsin
Benim ilk dogumum sezeryan oldu mecbur fakat bu normal olsun istiyorum araya 3 sene girmis olacak sizce olabilirmi normal