Sezaryen doğum sonrası ikinci kez hamilelik

Bende öyle düşünüyorum bulunduğumuz yer şehir merkezine uzak biraz ani bişey olursa yetişmek zor olur dedi doktor en kötü ihtimal hastaneye yatış yapıp son ana kadar beklemeyi düşünüyorum . Bebeğim çok küçük onuda yalnız birakmak istemiyorum, bakalım nasıl olucak yaşayıp göreceğiz artık

Allah yardımcın olsun çok zor

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba 3 aylık bir oğlum var sezaryen doğum yaptım şu sıralar reglim gecikti gibi test aldım yarın sabah yapacağım ama eğer pozitif çıkarsa ne olacak doktorum 2 yıl hamile kalamazsın demişti zaten böyle bir talebimde yok ama sağlık açısından ne olur onu çok merak ediyorum bunu yaşayan var mı?

Merhaba canım! Öncelikle, endişelerini çok iyi anlıyorum. Sezaryen doğum sonrası doktorlar genellikle rahmin ve vücudun tamamen iyileşmesi için 1,5-2 yıl beklemeyi önerirler. Bunun nedeni, sezaryen kesiğinin iyileşmesi ve rahmin tekrar hamileliği destekleyebilecek duruma gelmesi için zamana ihtiyaç duymasıdır. Eğer hamilelik testi pozitif çıkarsa, doktorun bu durumu değerlendirerek riskleri ve en uygun yaklaşımı seninle paylaşacaktır.

Eğer hamilelik erken dönemdeyse, doktorun sana sıkı bir takip önerebilir. Sezaryen kesiğinde yırtılma veya komplikasyon riskini en aza indirmek için dikkatli bir izleme yapılır. Her kadının vücudu farklı tepki verebilir; bu yüzden sağlık açısından ne yapılması gerektiğini en iyi doktorun bilecektir.

Şimdiden panik yapma, test sonucunu al ve doktorunla konuş. İnşallah her şey senin için en hayırlı şekilde olur. Güzel haberlerini bekliyoruz, güçlü kal! :cherry_blossom::sparkling_heart:

2 Beğeni

Canım ben sezeryan oldum 1 ay sonra hemen hamile kaldım şu an 5 aylık oldum bebegimde 6 aylık yani sorun yaşamıyorum saglıgım yerinde korkma :blush:

1 Beğeni

Benzer durum benim de bebeğim 4 aylıkken hamile kaldım ve şu an 37. Haftam bitecek bebeğim de yakında bir yaşına basacak. Ben siyatik sinir ağrısı çok yaşadım adım atamadigim zamanlar oldu ama bebeğin konumundan dolayı şu an daha iyiyim. Ameliyat yerimde hiccbir sıkıntım olmadı elhamdülillah inşallah doğum da güzel geçer birbirimize dua edelim. Mevlam kolaylığını da veriyor :green_heart:

1 Beğeni

Emzirirken hamile kalma olasılığı çok çok düşük diye biliyorum yani yumurtlama ya geç oluyor yada hiç olmuyormuş o zaman bu yanlış bir bilgi

Süt korur derler… herkesi korumaz… annemi 7 ay kadar korumuş sonra korumamis o yüzden bütün kardeşlerim arası 1.5 yaş

1 Beğeni

Hadi yaa … desenize çok dikkatli olmak gerekiyor

Yok buna sakin güvenmeyin

Kesinlikle öyle yapıcam

Süt korumaz tabiki saçma bi şehir efsanesi

1 Beğeni

Test yaptınız mı

Tabi ki… ben o yüzden spirale kadar kocamla kanka oldum :rofl: spiralden sonra bile uzak durdum bir dönem

1 Beğeni

Evet bu sabah yaptım neyse ki negatif çıktı

Kizlar 4 aylık bebeğim var ve yine hamile olduğumu öğrendim aranızda bu gibi durum yaşayan var mı yardım eder misiniz lütfen

Benim bebegim 1 aylıkken hamile oldugumu ögrendim​:smiley:

1 Beğeni

Kolay mı peki o süreç

Hayır bebegin küçük oldugu için zorlanıyosun uykum geliyodu yorgunluk ama dinlenemiyordum

1 Beğeni

Merhaba bende kızım 4 aylıkken tekrar hamile kaldım. Herhangi bir sorun yaşamadım hamilelik sürecinde. İkisi de normal doğum oldu sadece ikinci doğumumda plesanta parçalanması yaşadım ebe çıkarırken ama o ebenin hatası mı yoksa peşpeşe hamilelik kaynaklı mı yada olağan birşey mi bilemeyeceğim.