Teşekkür ederim tecrübelirinizi paylaştığınız için hepimiz evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
Bende cuma günü sezeryan olucam bebeğim dönmedi ilk doğumum rabbim ikimizinde yardımcısı olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım.
Amin inşallah canım benim
Benim de cuma günü hayırlısıyla kucağımıza alırız evlatlarımzı inş sizde kasık ağrısı varmı yürümekte bile zorlanıyorum açıkçası
Benimde cuma günü arkadaşlar ne cok var cuma gunune doğum 2 normal dogumdan sonra ilk defa sezeryan olucam cok heyecanliyim korkuda var tabi Bakalim hepimiz icin hayirlisi olsun sagsalim evimize gelelim insallah hepimiz
Bende 6 kasım da yani tam 16 gün sonra.hayırlısıyla aceba genel anestezi mi yazsam. Belden aşağı ilerde fıtık sorunu çıkıyormuş doğru mu
Tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi
Tam olarak neyi sordunuz
Sezeryan dogumun nasıl bısey oldugunu sordu sanırım abla daha once sezeryan olanlardan bılgı almak istemiştir
Yani sezaryenle ilgili cok sey var o yuzden dedim. Ornegin sezaryen olma sebepleri ameliyat esnasinda olanlar sonrasinda narkozu atma yontemi yada gaz cikarmasi dikis patlama sorunu veya bebekteki sarilik gbi gbi bi suru sey. Hepsini ayrintilasak ohooo
Dogum sonrasındaki agrıdan
Okadar sezeryan konusu okudum dikisi patlayana denk gelmedim bilginiz varsa bu konuyu bende dinlemek isterim sizden ve bebekte sarılık ac kaldiginda oluyo diye biliyodum yanlismi biliyomusum.?
Ben sadecee aslinda neyi sormaak istedigini yazmıştım. Dikis yeri enfeksiyon olan vs de var ama cok da göz korkutmak vs istemem kimse icin o vebale giremem . Evet bebek ac kaldigi zaman sarilik oluyor ve genelde sezaryende sut gec geliyor .
Onu okudum ve burda sezeryanla doguran annelerden ogrendim minimum 3gunde geliyomus diye gogus pompasi aldim. Sezeryan gunum belli olunca doktorada sorarak tabi 1,2gun onceden ara ara sagmaya baslicam yenidogan bebek mamasi aldim bebek cantasina koydum ac birakmasinlar bebegi diye cunku anne emzirmeye alissin diye bazi yerlerde epey sure ac birakabiliyolarmis bebegi refakatcimi simdiden tembihliyorum sezeryanda hemen sutum gelmicek cocugu ac birakma die
Bu kisiden kisiye degisen bir durum. Bünyenin agri eşiğine göre. Ornegin narkozu atmak icin kahve icmeek gerekiyor . Sonrasinda gaz cikarmak icin kayisi suyu icmistim ben ve sukur gaz zamaninda cikti. Ameliyat sonrasi gaz onemli cunku niye bilmiyorum hemsire sormustu falan. Bas agrisi yasayan oluyor bunun icin parol veriyor doktor. Bol bol yurumek gerekiyor
Yok narkozla sıkıntım yok daha once 3kere ameliyat oldum baska baska sebeplerden ama sezeryan ilk olacagi icin ozellikle nekadar cok sey ogrenirsem okadar iyi. Hepsi basima gelecek die bisi yok ama gelirse o an foruma girmek aklima gelmeye bilir yada agrili olursam vs kendimi cekemiyo olabiliyorum onden bileyim herseyi dikisler nasil patlar ne yapmamak gerek ? Kemik ustu bolge olsa bu endisem olmayacak ama karın altı yumusak ve hassas bolge ya ekstra korkuyorum sanirsam
Ama mama koyarak da beyninize sut olmazsa mama var zaten uyarisi yapmis oluyorsunuz ve buda sut uretimi icin biraz riskli olabilir. Biberon mama vs bunlari bu yuzden de istemiyoorlar hastane cantasina koyulmasini. Ama bir yandan da haklisiniz benim bebegim sarilik oldu bir hafta hastaneye gittim geldim delik desik oldu eli kolu. Esime demistim mama alalim vs diye dokyor demeden o da vermek istememisti
İste ben taburcu olup Allah baska bi aksilik vermezse bebegimi orda birakmamak adina her onlemi almaya calisiyorum
Bir arkadasimin diger bebegi karnina sert tekme vs atmis o yuzden oyle diye biliyorum ama baska duymadim hic. Yani korkuacaginiz bisey yok . Zaten 7 kat mi ne dikiliyor
Ben ilk sezaryenimde süt gelmedi ve hemsirelerden istememe ragmen saatlerce bebeğime mama vermediler yavrum aksamdan sabaha kadar aç kaldı sonra ısrar ettim dedim çocuğum mahvoldu açlıktan mama verin zorla doyurabilmistim ve sonuc üç ay sarilikla mücadele ettik kesinlikle verin mama sakın ac bırakmayın benim tecrubesizligimden bebeğim neler cekti