Akliniza kotuyu getirmeyin. Benim bebegim yanimdaydi cok sukur sadece deger yukseliyormu vs diye kontrole goturuyorduk. Bide bol bol emzirin. Bebek memeyi tutamayanilir falan pes etmeyin. Ben su konuda yanildim bebek memeyi tutuyordu ama emmiyordu. sut vardi ama emmiyordu iste o yuzden yanildim emseydi sut daha fazla gelecekti
Valla emzirebilmek icin işi doğaya kendi haline bırakmadım sagma cihazı aldım ki nekadar tez süt gelirse okadar iyi. Sut gelsede ac kaldigina ikna olursam muhtemelen biberonlada sagdigim sutten takviye yaparim. Yeterki erkenden getirtmeyi basarayim sezeryan olmus anneler bana tavsiyeleriniz olursa etiketleyin lütfen okuyayım
sayenizde sureci sıkıntısız atlaticam insaallah duaciniz olurum
Akisina birakin zaten olu hayirlisiyla. Ama biberonla vermenii tavsiye etmiyor hicbir doktor. Cunku hazir ve cok gelmesjne alisinca memeyi turmuyor ve emmek istemiyor.insallah sureci sıkıntısız atltir bebeginize kavusursunuz
Canım 3 sezeryan doğum yaptım bir genel 2 spinal ağrı eşiği bence kişiden kişiye değişir ben hemen ayaklandim ilk günden hiç oturmadım . Sadece hastaneye rezene götür yemeye basla dediklerinde hemen iç o zaman süt hemen geliyor ben 2 doğumda da denedim stres yapma sıvı tuket gerisini Allah’a bırak. Zaten bebeğini kucağına aldıktan sonra herşeyi asiyorsun
Biberonla değil de enjektör ile verin bence süt mama takviyesi yapacaksanız o zaman meme reddi yaşamazsınız ben 6 ay biberon vermedim tavsiye etmiyorlar zaten
Clostridium sütüne dikkat et sütünü sakla ilk sağarken belki cloestridium gelir
Benim ilk geveledim normal doğumdu bir hafta sonra sütüm geldi ve mama vermek zorunda kalmıştık çünkü sarılık oldu açlıktan tamamen kişiyle alakalı bir durum bence şimdi sağlık durumlarımdan dolayı sezeryan olacağım yani yanıma süt sağma makinamı ve mutlaka mama alacağım gerçekten bu süt gelmeme meselesi kişiden kişiye değişiyor geçen kuzenim doğum yaptı sezeryan ile doğumdan çıkar çıkmaz dört 5 saat sonra sütü geldi
Dikiş falan patlama diye bişi yok kimseden böyle bişi duymadım tabi yok demekte yanliş ama niye dikiş patlasın ki . Sadece sezeryandan sonra öksürük ve hapşırık sıkıntı gercekten acıyo cünkü bide bol bol yürümek lazim ben çok şükür bi zorluğunu yaşamadim 3.gün kendi işimi yapmaya başladım
Sezeryandan sora 40gun evden cikmam dikisler iyice kapanana kadar diyodum onuda yukardaji yorumlar icinde ogrendim yurumek iyilesmeyi hizlandiriyomus
Cidden öyle sezeryan hakkında olumsuz yorum yapanlara aldanmayın. Ben 35 haftalık hamileyim ve ablam da iki kere genel anestezi ile doğum yaptı bende genel anestezi düşünüyorum. Ablam iki doğumdada aynı gün ayaklandı 3. Gün evde kendi işlerini hallediyordu ve bebekte sarılık falan da olmuyor. Şuan narkoz falan işleri gelişti bebeğe etki etmeden alıyorlar sezeryanla. Asıl normal doğumun daha riskli olduğunu söyleyeyim. Bebek ve annenin sağlığı önemli. Normal doğum diye tutturup sezeryana dönen suni sancı ile acı çeken hastanede kalma süresi uzayan çok tanıdığım var. Önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlığı. Zaten sezeryanın amacı bebek ve anneyi riske atmadan süreci sonlandırmak. Hayırlı doğumlar dilerim
Benimki patladı maalesef 2. Kez dikildim ama bu spreyle uyuşturmaydı 3-4 cm kadar açılmıştı göbek korse takmadığım için dikişin üstüne düşmüş bende hafif eğildim derken patladı kanlar gelmeye başladıydı .
Bu surecte cok lkendını yormaman onemli eğilme kalkma bile ben çocugun ustunu degıseyıö vs derken vok egil kalk yaptım ilk zamanlardan
Bebegi biberonla degil enjektorle besle, rezene götür ki sütün erken gelsin ne guzel bilgiler bunlar ve yeni benim icin… tesekkur ederim buarada önemli olan bebegin anne sutu almasi degilmi ha memeden ha biberondan degisen bisi olurmuki
Anladigim kadariyla ablaniz keyfi sezeryan istemis sizde düsünüyorum dediginize gore keyfi ama benim saglik problemlerimden oturu normal dogurmaya kalkarsam yada belden asagisini uyusturmaya kalkarlarsa felc kalma riskim var oyuzden zaten hem uzatabildikleri kadar uzatcaklar ama yinede 36-37gibi dogurucam galiba bide mecburen genelanestezi altinda sezeryan yapcaklar. Tercih benim olsa muhtemelen normal dogum secerdim. Karnimda dikis olacagi fikri hic hos gelmiyo neyse artik gorcez hepimiz saglikla kucaklayalim bebeklerimizi insaallah
Amin inşallah sağlıkla alalım kucaklarımıza
İlk doğumum spinal anestezi ile oldu ve sütüm hemen geldi .38+5 ile girdim.
Rezene çay yoksa yeşillik gibi mi sütün geliyor mu hemen
Canım sütün gelmesi kişiye bağlı, sadece burada tavsiye veriliyor bazen ne yaparsan yap sütün gelmez bazen de kendiliğinden gelir
Anladım cnm sağol
Ben normal doğum yapıcam diye 37 haftadan itibaren hurma yedim 39+6 da sezeryan oldum o gün geldi sütüm tabi tecrübesiz olduğum için gaz sıkıntısı çok çektim ve bebeği etkiledi bu durum şimdi 2 gebeliğimde yine hurma yicem hastaneye yanıma hoşaf ve kayısı rezene çayı alıcam, anesteziyi çabuk atlatmak için ekstra bitter çikolata ve sade nescafe alıcam yanıma, bunlara rağmen sütüm gelmezse yapıcak bişey yok mecbur mama vericem
@Aysem tavsiye etti ona sorsaniz daha iyi