Şeker yüklemesii

Kızlar merhaba, 22+4 deyim Ankara şehir hastanesine gidiyorum 24. Haftada şeker yüklemesi için gel dediler. Ben yaptırmak istemiyorum zorunlu mu bu süreç sabit gittiğim doktorum var adam biraz dominant olduğu içinde söyleyemiyorum istemediğimi. Ne yapmalıyımmmmmm

Neden istemiyorsun ki şekerli bir su içiyorsun o kadar zorunlu değil ama doktorun istemişse vardir bir bildiği benimde suyum fazlaydı gebelik şekerinden şüphelendi bize yaptirdi

Doktor özellikle istemedi her gebeden istediği sırada benden de istedi ikiliyi üçlüyü de normal şekilde istemişti gerek var dememişti. Çevremde şeker yüklemesinden sonra iyi sonuçlar almayan çok insan oldu da o yüzden ön yargılıyım

Benim doktorum 2li 3lü test yaptırmadı bana şeker yüklemesi ne de başka Dr zoraki ye getirdi yaptırmadım. Annem yaptırmıştı gebelik şekeri diye bi safsata çıktı inanasım gelmiyor açıkçası o kadar şekerli suyu neye içirsen şeker çıkar zaten haliyle. Benim de suyum fazla şimdi yarın kontrole gidicem bakcaz. Benim şekerim de düşüo çıktı yakın zamanda mesela

Bende sadece kan verdim o içeceği içmedim fazla kilo almadığım için gerek duymadı doktorum sadece kan verdim aç ve tok

İlk hamileliğimde 22 haftada şeker yükleme testi yaptırmıştım ve sonucum yüksek çıkmıştı hamileliğimi sadece diyetle geçirmiştim. Şu an ikinci hamileliğim ve ilk hamileliğimde gebelik şekeri çıktığı için bu kez 16 haftada test yaptırdılar yine yüksek çıktı 2 hafta boyunca şekerimi kontrol edip diyet yaptım ama açlık şekerim de yüksek çıkmaya başlayınca şu an insülin kullanıyorum.

Hayatımda hiç bu kadar zor bir dönem geçirmemiştim.

Allah yardımcınız olsun

Şeker yüklemesini neden bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz anlamadım. Hamile kalmadan önce insülin direncim var diye ypmştı doktor eğer gün içinde ağzınıza şekere dair hiç bir şey koymuyorsanız anlıcam sizi. 2 dilim baklava veya 1 bardak kola veya gazoz kadar bi şekerden bahsediliyor. Farzedinki 2 dilim baklava yedikten önce ve sonra kan tahlili yapacaklar. Size baklava ikram edemeyecekleri için şekerli su verecekler. İnsanların boş korkutmalarına kanıp kendinizi korkutmayın. Şeker yükleyince ne kadar kötü bir şey yaşanabilir ki. Onu diyenler hayatlarında hiç baklava çikolata yememişler demekki.

Yaptırmak zorunlu değil benim doktorum oğlumda yaptırma dedi boştan yere şeker yüklüyorlar dedi şimdi kızıma hamileyim bunda da yaptırmıycam şeker yüklemesini

Ben hiç birinde yaptırmadım aç mısın diye sordu bana bende hayır dedim aç değilim bilerek yedim ondan sonra erteledi hastanede yaptırım diye kağıt verdi gitmedim hiç birine yapmadım suan içinde yapmayı düşünmüyorum yaptirmadimada pişman değilim

Yaptırmak zorunda değilim ve yaptırmadım da sen yaptırıyorsan yaptırabilirsin. Kendime dikkat ettikten sonra bi problem zaten olmaz. Benim karşı çıktığım durum önce hastanın açlık ve tokluk kan şekerine bakılmalı zannımca. Problem varsa şeker yükleme testi yapılmalı. Yok baklavaya benziyor yok kolaya benziyor. Ezber iş yürütüyor herkes. Ayrıca yukarda belirtmiştim açlık kan şekerim düşük çıkıyor, e mantıken düşük çıkıyorsa şeker mi vardır denilir buna. Eminim vakti zamanında korana aşısı olmayanlara da cahil gözüyle bakanlardandınız siz. Sonucunu görüyoruz. Ben baklava yemiyorum hanımefendi bu arada. Onu da belirteyim. Zerre de sevmem. İyi günler

Dün buraya yazdım kendi açtığım başlıkta. Bana da drun biri ezberden tüpün kapalı diyip duruyordu, gebe kaldım evde bitkisel yöntemlerle uğraştım evet ama ezberden nerden biliyorsun kapalı olduğunu? Her dra da güvenmemek gerek demek ki Allah işin ehli olanlara denk getirsin

Ben size demedim neden üstünüze alındınız onu anlamadım. Ben fikir soran hanfendiye fikrimi belirttim siz atlamışsınız birde burda laf sokma çabasına girmişsiniz

Ben iki gebeligimdede yaptırmadım bundada yaptirmiycam . 2. Gebeliğim deki doktorum zaten 3 aylık kan sekerinden az çok anlasiliyo senin şekerin hep normal düzeyde sana kalmış istemiyosan yaptırma gerekte yok demisti