Kizlar yaptırılmalı mi her kafadan ses çıkıyor kimisi aç karnına alınan o kadar şekerin bebeğe zararı olacağını söylüyor kimisi 2 dilim baklavaya eş değer ne zararı olucak diyor kafam karisti
Şu yaptırmayın diyenleri asla anlamıyorum. İçtiğiniz içecekte sadece 75 Gr şeker var. Dün 330 ml coca cola içtim içinde yaklaşık 35 40 Gr şeker olduğu yazıyordu. 2 kutu cola içmek gibi bir şey ne kadar abartıldı ya. Asıl değerlerinize baktırmazsanız bebeğinizi riske atarsınız
Çok haklısınız bence bende anlamıyorum yaptırma diyenleri ama kafa karisikligi yapıyorlar herkes herşeyi çok biliyor
Bende yaptırmaya karar verdim teşekkür ederim
Doktoruma da mutlaka sorucam ama yaptırmak gerekli bence konuyla alakalı kompozisyonlara göz attım yaptirilmasi gerekli
Ben de bu sabah yaptırdım bana doktorum 50 ml önerdi dedikleri gibi neredeyse 1 kutu kola içmekle eşdeğer, ben düzgün besleniyorum kilolu değilim ailede şeker hastası yok demekle olmuyor, her kişi farklı sonuçta doktorunuz en iyisini bilir, bence bu tarz konularda etraftakileri değil doktorunuzu dinleyin
Benim doktorum yaptırma zorunluluğun yok dedi. Sağlık ocağında aç ve tok karnına ayrı ayrı kan vericem sonucu doktoruma göstericem. Kan testiyle de kesin sonuca varılıyor. Ama yok illa b*k var gibi yükleyecekler şekeri. Ben bir dilim kek yesem vicdan azabı çekiyorum kaldı ki içinde ne olduğunu bilmediğim sıvıyı içicem asla. Hiç bir şekilde de baklava dilimine falan eşit değil. İki tabak dolusu baklava bile az kalır onun yanında
Hamilelikte bence yaptırılmalı daha sonra farklı durumlar ile karşılaşmamak için. Ayrıca zaten gebelikte tatlı tükettiğimiz zamanlar oluyor bunu da o şekilde düşünebiliriz. Bir iki gün tatlı yemeyiz en fazla . Ki benim annemde şeker var ben doktoruma bunu söylediğimde bunun ırsi olabileceğini belirtti ve bence şeker kontrolü yapalım dedi bende yaptım çok şükür çıkmadı kafam rahat şuan. 1 kere yükleme yapılıyor abartmaya gerek yok bebeğimizin sağlığı daha önemli bence
Ben yaptırdım 75 mg yaptırmamı istedi doktorum şekerim çıktı benimde kafam karışıktı ama iyiki yaptırmışım diyetle normale dönüyor şuan
Ben de yaptırdım iyiki de yaptırdım babamda şeker vardı bende çıkmadı şükür. Cidden daha şekerli şeyler yedim ya da içtim ki bunu bebeğim için önlem amaçlı yaptırdım. İçinde ne var bilmediğimiz diyosunuz da tüm dünyada bu şeker yükleme testi yapılıyor doktorların ya da sağlık dünyasının size ne gibi bi garezi olabilir
Ben tatlı tüketmiyorum diyen kişiler yaz gelmesiyle dilim dilim karpuz yiyecek 1 dilim karpuz yaklaşık 10 gr şeker bende bunu anlamıyorum ayrıca hiçbir hamile mümkün değil ben tatlı yemiyorum meyve yemiyorum desin, özellikle son trimester de insan herşeyi yiyor, yaptırmak istemeyene saygım sonsuz fakat burada doktoru dinlemeyip kafası karışan tecrübesi olmayan çok fazla anne adayı var ben gerçekten onlara üzülüyorum
Ben de inanmıyorum zaten sıfır şekerle yaşadıklarına. Ki şekere kadar o kadar çok şey tüketiyoruz ki mecburen her şeye bi kulp ararsak yandık. Dediğiz gibi son trimester felaket asla yememeliyim dediğinizi bile yemek istiyorsunuz
Tabiki yaptırma zorunluluğu yok kimse kafanıza silah dayamıyor ama içmediğiniz bir sıvı hakkında nerden bu kadar kesin cümleler ile konuşuyorsunuz? Ben içtim hiç de öyle içinde ne olduğu belli olmayan bir şey değil. Üzerinde su şeker ve limon yazıyor. Limonu da içimi kolaylaşsın diye koymuşlar. Kaldı ki limon koymasalar bile çok basit 2 yudumda içilen bir şey. Hiç mi paketli gıda kullanmıyorsunuz? Yumurtanızı sütünüzü meyve sebzenizi vs her malzemenizi kendiniz üretiyorsanız ne ala. Ama ben 1 dilim baklava yerken daha zorlandım emin olun.
Hepinize bilgileriniz için teşekkür ederim
Bende doktoruma yaptırmak istemediğimi söyledim bana çok kızdı birde benim iki kaybım var dedi bunu da riske atamam çevrende duyduğun şeylere inanma ben kendi eşime bile yaptırdım bu testi dedi sen neye dayanarak yaptırmıyorsun diyince bende en iyisi yaptırayım dedim
Hemen hemen her gun tatli yiyordum cikolata ayri sutlu tatli ayri baya tatliya düşmüştüm seker yüklemesi yaptik şeker cikti hemen diyete girdim tatliyi sekeri kestim bilmeseydim hala yemeye devam edecektim ve bebeğim tehlike altinda olacakti iyi ki yaptırdım
Bende iki dilim baklava olayına katılmıyorum evet belki önlem için yapılmalı aksi durumu daha kötü şeylere yol açabilir ama iki dilim baklava olayı yok kutu kola kadar olayına inanmıyorum içeriğinde ne olduğundan çok emin değiliz eş değerse ozaman iki dilim baklava yedirip alsınlar veya kola içirip en azından anneler de kararsız kalmaz
Ben yaptırdım yaptırmadaydım içim hiç rahat etmezdi, şeker varsa ve ben bilmiyorsam, çok tehlikeli… sonuçta doktorlar da bir şey biliyor ki yaptırmamızı söylüyorlar. Kar zarar oranının göz önünde bulunduruyorlar. Tabi herkesin kendi tercihi
Bende bugun geldim yatırmak icin gecen ay ac gel dedi, simdide niye acsin once tok bakacaz yuksek çıkarsa oyle ac seker yüklemesi yapacaz dedi saatlerdir boşuna ac kalmisim
Allah’ım ne kadar cahil var şu memlekette ya. Siz içeriğini bilmiyoruz demeye bebeklerinizi tehlikeye atmaya devam edin. Adamlar üstüne içeriğini yazıyor yine bilmiyoruz diyorlar şaka gibi ya fjdkdkkd size rağmen rabbim bebeklerinizi korusun