Şeker yükleme testine sicak bakmıyorum ac karna direk sivinin verilmesi beni düşündürüyor keşkeleriniz varmi deneyimleriniz neler merak ediyorum…
Ben yaptırdım pişman değilim . Eğer şekeriniz varsa önlem amaçlı bence iyi bir şey . Yaptırmayın diyenler ne zararını görmüş bu zamana kadar bir açıklama görmediğim için yaptırdım ben
Ben de yaptırdım kesinlikle yaptırmalısınız alt tarafı 2 dilim baklava edecek şeker giriyor bünyeye baktığınız zaman. 23 yaşındayım ailemde şeker namına bir hastalik yok ilk gebeliğim asla tahmin etmezdim ama gebelik şekeri çıktı eğer bilmeseydim tatlıları hamurişlerini yememeye özen göstermezdim Allah korusun bebek ölümü erken doğum gibi bir sürü riski var ve bu göze alınacak bir konu olmamalı
Aynen benimde ilk gebeligmde şeker çıkmadı ama şimdiki gebeligmde çıktı bi hafta önce yaptırdım 170 çıktı aile hemiki kadın doğum görsün belki diyete başlar dedi
Ben yeni yaptırdım bir sıkıntı olmadı şekerim çıkmadı zaten ama önlem amaçlı yapılması lazım bence ailesinde olmayan beklemeyen insanlarda bile çıkıyor riske atilmamali bence
Haftaya pazartesi bende yaptırıcam ilk gebeliğimde de yaptırdım bir sıkıntı çıkmadı çok şükür
Yaptircam Dr um yaptirmami istedi
Ben yaptırmadım yaptırmayıda düşünmüyorum saf glikoz asla yedklerimizle eş değer tutulmaz bence yediklerime dikkat edyrm şekerli tüketmemeye hamur işi tüketmemeye arada şeker ölçümü yaptırarak ilerliyrz
Ailede varsa o başka tabii inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeğimizi
Yaptirdim yaptirilmasi da gerek diyorlar fakat o kadar saat ac susuz kalmak beni zor ustune o verdikleri icecek midemi inanilmaz bulandirdi ogurdum ama cikartmadim igrencti.
İlk gebeliğim , hızlı kilo aldigim icin yaptırdım Negativ çıktl amma midemi çok bulandlrdı
@Ilknurcum bu konuda da fikir ayrılıkları çok var, yorumlar sizi arafta bırakacaktır, pişmanlık yaşamamak adına kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz ona göre karar verin
Ben yaptirmayi düşünmüyor. Seker sorunum yok ailemde de yok. Çölyak hastasıyım zaten herşeyi yiyemiyorum hamur isi tatli. Sabah aclik ve toklukluğu takip etmeyi daha mantikli buluyorum. Yuksek cikarsa o zaman doktora danismak gerek diye düşünüyorum. Kendi fikrim düşüncem bu sekilde
Yaptırmayı düşünmüyorum hiç gerek yok mide bulantısı baş dönmesi yapmıştı bana daha önce ki gebeliimde …ailemde de şeker hastalığı vs Yok… açlık Tokluk şekerine bakılsa kafi… o kadar şeker yüklemesinde şekerin yüksek çıkmamasi imkansız geliyor bana
Ben de 2-3 gün önce yaptırdım açıkçası öncesinde ya şekerim çıkarsa diye çok tatlı yemesem mi diyordum endişe ediyprdum açıkçası içim tahat etti yaptırınca , şekerim çıkmadığı için mutluyum ben bir zararını duymadım yani tabiki vücuda boş yere şeker alınıyor diye yaptırmak istemeyen olabilir ama yani bir günlük şeker tüketimi bence hiç çikolata baklava tatlı yemiyor muyuz sonuçta ayrıca şeker varsa ve bilinmez ise çok ciddi sonuçlara yol açacağını biliyorum
Aile geçmişim de şeker hastalığı yok
Sağlıklı beslenen biriyim yeşillik tüketiyorum bol bol
Yürüyüş yapan biriyim
SONUÇ
GEBELİK ŞEKERİM ÇIKTI
Kesinlikle yapılması gereken bir test Burada sigara içen alkol almış insanlar da gelip BEN ŞEKER YAPTIRMAM NİYE ZARARLIYMIŞ diyorlar güldürmeyin Allah aşkına .
Doktoruma yaptırmak istemediğimi söyledim. Günde üç kez açlık tokluk ölçümü yapıyorum. Sabah öğle akşam. Oğlumda da öyle yapmıştım. Açıkçası oturup bir seferde o kadar tatlı birşeyi kafaya dikmiyorum. Düşününce bile midem bulanıyor zaten…
Bir de şu olay çok komik. Glikozdan kesinlikle uzak durmak gerektiğini söyleyen hekimler saf sıvı glikozu gebeye veriyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorum ben. 13.günü geride bıraktım cihazla ölçümde. Böyle bir alternatif varken neden glikoz içeyim? Kaldı ki son öğrendiğim bilgilerle iyi ki yaptırmamışım diyorum. Yoğun tempolu yürüyüş,dalgalı ruh hali(üzüntülü,heyecanlı gb) şekerin yüksek çıkmasına sebep olabiliyormuş.
Şeker ölçme aletini nerden aldınız