Merhaba anneler ve hamişler
“34+1 haftalık hamileyim. Doktor bebeğin doğum kanalına yerleştiğini söyledi. Rahim ağzını karından 28 mm ölçtü rahim ağzı kısalığım vardı hamileliğin yarısını dinlenerek geçirdim serklajlı değilim. Bebeğin kilosu yaklaşık 2600 dedi ama ‘biz 2 kilo diyelim’ diye de ekledi. Şu an düzenli sancım, su gelmesi ya da kanamam yok. Bir yandan da idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum ve antibiyotik kullanıyorum.Bunun yanı sıra progestan iğne, fitil ve magnezyum kullanıyorum. Benzer durumu yaşayan oldu mu? Doğumu ne kadar sonra yaptınız, süreç nasıl ilerledi?”
@Mhrican26 Bebeğin doğum kanalına yerleşmesi genellikle 34.hafta itibariyle beklenen normal fizyolojik bir süreçtir. Bu, doğumun hemen olacağı anlamına gelmez, bebeğin doğuma hazırlandığını gösterir. Antibiyotiği düzenli kullan lütfen Enfeksiyonun gerilemesi, erken doğum riskini doğrudan azaltacaktır. rahim ağzınızın desteklenmesi için progestanı da 36. Haftaya kadar devam ettirecektir. Ek olarak 34.haftada doğan bir bebeğin yoğun bakıma ihtiyaç duyma ihtimali düşüktür. Bu haftada bebeklerin bağışıklık sistemi de gelişmeye başlamıştır.