Merhaba 27 haftalığım şuan rahim ağzı kısalmam am hamileliğimin başından beri Progestan kullanıyorum açılmam 20 cm e düşmüş erken doğum riskim var. Bebeğimde kalp parlaması olduğunu down sendromu olabileceğini söylediler böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda
Neden dikiş atılmıyor serklaj dikiş hiç beklemyin birden acilmaniz daha da çoğalır Allah korusun down vs. Bunları düşünmeyin yanılma payları o kadar çok ki siz hiç beklemeyin
Sadece bir kalp parlamasıyla down sendromu tanısı koyulamaz. Benim yiğenimin kalbinde üç tane vardı. İkisi doğumdan önce biri doğumdan sonra geçti. Onlara da bir sürü olumsuz şeyler söylendi. Çok şükür gayet sağlıklı akıllı bir kızımız var 7 yaşında. Rahim ağzı kısalığında serklaj olmanız gerekir. Doktorunuz bu konuda bilgi vermedi mi?
27 hafta olduğumdan dolayı Serkan yapılamıyormuş geç kalınmış yani
Belirtisi neydi
Detaylı usg yaptırmadınız mı orda bakılıyor çünkü rahim ağzı uzunluğuna.
Benimde bebğimin kalbinde parlaklık var şaun 36+2 yim hayla duruyor parlaklık ama doğunca geçme olasılığıda varmış dow sendrtomlu olasılığıda varmış ense kalınlığına baktir benden tavsiye su almalarına yada bebeğin kordonundan kan almak istediler bende ben yok dedim ikisinide ilk çocuğum Rabbim hayırlısı neyse onu nasip eylesin hepimize eşimin ve benim kabulum sendromlu olsada
Rahim uzunluğuma her kontrolümde bakıyorlar artık ikili test yaptırdım daha önceden temiz çıkmıştı ama olabiliriyormuş temiz çıksa da yani doktorlar genelde anladığım kadarıyla artık bütün hastalarına bunu söylüyorlar üstlerinde birşey kalmasın sorumlu biz olmayalım diye
Ya doktorlar çok şey söylüyor ama takdir ilahi sonuçta her çocuk denildiği gibi olmuyor