Merhaba hanımlar
Rahim gevşelten besinler hakkında bilginiz var mı?
Şuan sadece ananas yiyiyorum başka ne önerirsiniz?
Mango, kivi, kekik ve fesleğen de doğumu kolaylaştırıcı besinlermiş
kivinin rahim gevşelttiğini bilmiyordum. Hamilelik sırasında en çok kivi yedim
“Ananas, mango ve kivi tüketimi içeriğindeki ‘bromelain’ adlı enzim sayesinde doğumda rahmin kasılması ve rahim ağzının doğuma hazırlanmasında görevli olan ‘prostaglandin’ adlı maddelere etki eder.”
Bebiş iyi tutunmuşBelki doğum zamanı yaklaşmadığı için herhangi bir sıkıntı olmamıştır
Hurma da rahim gevşetiyor. Hatta dünden bu yana ben de günde 7-8 tane yemeye başladım @Cansu
Hurmayı da duymuştum ama emin olmadığım için onu yazmadım, hatta diyetisyenim bana hurma yedirmiyor
Aslında hurma yiyebilirsiniz eğer düşük riski ya da herhangi bir gebelik problemi yoksa. 8. aya kadar günde 3-4 tane, 8. aydan itibaren de doğuma yardımcı olsun diye günde 7-8 tane yiyebilirsiniz. Bebeğin beyin gelişimi için de çok iyi bir besin hurma
Bebişin kalp atışları yavaştı ilk dinlemeye gittiğimizde, çok şükür şu an iyi ama riske atmaya gerek yok. Artık doğum yaklaşınca rahmim açılsın diye yerim, doğumdan sonra da sütü arttırsın diye
Kesinlikle katılıyorum, hiç riske atmaya gerek yok
Hurma gevsetirmis bende öyle duydum
Kekik düşüğe sebep oluyor diye biliyorum bi arkadaşımız kekik demiş ama dikkatli olmakta fayda var
Benim 37+6 oldu. İlk üç ay bebek doğmasın diye çabaladım simdi bebek doğsun diye çabalıyorum. Gerçekten iki durum da zor.
İnşallah benim rahim bir an önce gevşer.
Ama siz kendinize dikkat edin
Rahim kasılmalarını arttırır kekik, ilk aylarda düşüğe sebep olabilir tabi ki bundan dolayı. Ancak Cansu Hanım doğum zamanı gelmiş bir annemiz olduğu için doğumu kolaylaştırıcı etkisi olduğundan bahsetmiştim
Teşekkür ederim arkadaşım şimdi her yemege kekik koymaya başladım
İnşallah faydası olur
Hahahah inşallah, el birliğiyle getireceğiz Günay’ı dolaylı yoldan ebeleri olacağız
Ben de boyle çıkartırım belki
Ayy inşallah böyle olur hahahaha sen yine de gün içinde dikkat et hapşırırken falan
Dün çok şiddetli hapşırınca eşime bu espiriyi yaptım. Öyle bir ihtimalimiz de mi var dedi endişelendi
Ahhh panik babalarımız