Hamişler merhaba. Bugün kontrole gittim. Proluton iğneye 34. Haftaya kadar devam edeceksin dedi doktorum ama anormal bi durum yok dedi. İğne aşırı derecede ağrı yapıyor. 34. Haftaya kadar kullanacağımı öğrenince baya moralim bozuldu. Anormal bir durum yoksa neden devam etmeliyim anlayamadım ayriyetten progestana da devam dedi 2li testte verdim 1 ay sonra çıkar dedi @serapanne beni aydınlatabilir misiniz
Proluaton hem düşük icin hemde az gelismis uterusun gelişimini uyarir kaç haftaliksin şuan
13+1 haftalık
4 tane vuruldum şimdiye kadar. Bugün gittiğimde kontrole 34. Haftaya kadar devam dedi
Anladik canim o igne erken dogum riskini azaltir progestana muhtemelen 4 ayin bitene kadar kullandirir problem neydi senin tamam olarak
Hiç bir problemim yok olmadı şimdiye kadar çok şükür ama ilk gebeliğimde ikizdi diğeri oluşmamış düşük tehdidi geçirdim. Olulmayan bebeği iğne vurarak düşürmüştü doktorum. Tabi buna 14 yıl oldu. İkinci gebeliğimde 12+5 haftalık iken suyum bitmiş çocuk keseye yapışmış onu da suni sancı vererek doğum şeklinde aldılar. Yıllar sonra tekrar hamile kalabildim
14 yıl aradan sonra bu gebeliğimde bi sıkıntım olmadı çok şükür. İğne neden 34. Haftaya kadar onu anlayamadım
Yani bir erken dogum riskiniz varsa kulanilir bu iğne erken rahim kasilmalarini onluyor sorunu tam olarak bilemedim için aciklamada yapamiyorum
Doktorunuza sormaniz lazim problem ne neden kullanmam gerekiyor diye
Öncekilere göre önlem amaçlı mı yazdı acaba doktor
Anormal bir durum yok dedi
Yasiniz kaç
34 yaşındayım
Anladim o iğneyi hem yaştan dolayi hemde düşük hormon acigini kapatmasi için erken dogum riskini azaltmak için vermiş
Ama bence siz konuşun doktorunuzla hem kapsül hem iğne fazla cok büyük bir problem yoksa yasiniz 34 de olsa saglikli bir gebelik gecirebilirsiniz ama kadinsal gebelik riskliyse tabiki devam edin
Çok teşekkür ederim
Yüksek önlem almamı istemiş olmalı doktor
Olabilir
Herhangi bir risk durumunun olmadığını söyledi. Anormal bir durum yok dedi
O zamn bence gerek yok fazla kullanilmasi saglikli bir gebelikte dogru değil siz doktorunuzla konuşun isterseniz